Önce kullandığımız işlemcinin tek çekirdek performansına bakarız, sonra tüm çekirdeklerin render altında sunduğu performansa. Bu 2 rakam, işlemcinin farklı durumlarda sergileyeceği farklı 2 performansı ifade eder. Nasıl ki AMD işlemcilerin ; Çoklu çekirdek kullanımına henüz verimli oranda imkan tanımayan oyunlar oynandığında Intel rakiplerine fark atamazken - Render performansında, aynı fiyata karşılık daha fazla çekirdek sayısı ve performans sunduğu için fark atabilmesi gibi
Şuan programlarımız çoklu işlem birimlerinden tam anlamıyla verimli yararlanamadığı için çok çekirdekli işlemcilerin de önemini tam olarak ibraz edemiyoruz. DX12'den önce de çoklu işlem birimlerinden faydalanıyorduk. DX12'den sonra verimlilik önemli oranda artıyor, hayatımıza tam anlamıyla girmeye başlıyor kısacası.
Durum böyle olunca 4 çekirdekli işlemciler ileride hayatını falan kaybetmez. Aksine oyunlar o 4 çekirdeğin performansını da iliğine kadar sömürebilme kabiliyetine sahip olmaya başlayacak.
4 çekirdek kendinden bir şey kaybetmeyecek, kendini tam anlamıyla kullandırtacak oyun oynarken dde.
Şuan Ryzen sahibi bazı arkadaşlar Render yaparken tabiri caizse hayvan gibi verim alıyorlar. Ama oyun oynamaya gelince, DX12'nin nimetleri hayatımıza tam anlamıyla girmediği, yavaş yavaş gireceği için oyunlar konusunda bir fark gözlemleyemiyorlar.
Önümüzdeki 5 yıl içerisinde sistem gereksinimleri aşırı artmazsa 4X'ler yine iş görecek. Manyağın teki çok yüksek işlem gücü gerektiren bir oyun çıkarırsa, buna da çekirdek sayısı dayanmazsa yapılabilecek bir şey zaten yok

Optimizasyon hatalı oyunların çıkması ile aynı durumu yaşatır
Ryzen 4 çekirdekli bir işlemci aldığınızda ömrü ne zaman biter diye bir derdinizin olacağını zannetmiyorum. İleride çıkacak oyunların gereksinimlerini de önceden göremiyorum. Orta seviye 4 çekirdekli bir işlemci yetecektir.
Ama
almışken AMD tarafında yüksek çekirdek sayısına (6-8) sahip bir işlemci alırsanız kafa çok daha rahat olur. Yinede yeni nesil 4 çekirdeklerin bir yere gittiği yok, abartıldığı kadar erken terk etmezler savaş meydanını, biraz daha diretirler
İlerde render performansında alacağınız performansı oyun performansında da almaya başlayacağız bir nevi. Bu yüzden herkese gücünün yettiği Ryzen işlemciyi almasını öneriyorum, 4X'e yetiyorsa gücü gitsin 4X alsın.