4 GB RAM 2 GB görünüyor

ilkerdurmaz3

Decapat
Katılım
20 Aralık 2018
Mesajlar
3
Arkadaslar anakartım Asus P5QL SE. 4 GB DDR2 RAM takılı. CPU-Z'de 4 GB gözüküyor ama bilgisayarım özellikler menüsünden baktıgımda 2 GB görüyor. Win7 Pro 64 bit kullanıyorum. BIOS güncel ne yaptıysam halledemedim sorunun çözümünü bilen var mı?
 
CPU-Z'de öyle gözüküyorsa sorun yoktur. Format atınca düzelecektir o yazı.

Windows 10 kurmanızı tavsiye ederim.
 
RAM'in tam modelini yazar mısın? DDR2'lerde İntel uyumlu 4GB bulmak biraz zordur ama...
 

Dosya Ekleri

  • ram.jpg
    ram.jpg
    39,1 KB · Görüntüleme: 67
  • spd.jpg
    spd.jpg
    48 KB · Görüntüleme: 73
Hangi BİOS sürümü kurulu? Bilgisayarımda özellikler kısmında, 2GB mi yazıyor yoksa 4GB yazıyor 2GB mı kullanıyor?

Edit: Biraz araştırdım işlemci ile de alakalı olabilir işlemci modeliniz nedir? Kaç Ghz'de çalışıyor? İşlemciyi söküp altındaki nokta şeklindeki yerleri silgi ile silip temizleyin sonra tekrar takın.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı