4 GB RAM kullanılabilir 3GB

4 GB desteklediği belirtilmiş burada.
Evet belirtilmiş, fakat sadece 3,37 GB'lik alanını kullanabiliyorsunuz. Aynı chipsete sahip eski bir anakart var elimde onda da aynı problemi yaşadım BIOS güncel di ve 4GB desteklediği belirtilmişti. Ek olarak bir arkadaşın bilgisayarıda aynı chipsete sahip di, ve gene aynı problemi yaşadık. Yabancı kaynaklardan araştırdığımız bilgilere göre sadece 3.37 GB'lik bir kısmı kullanıcılar kullanabiliyor. Sebebi ise 4GB belleği adresleyebiliyor fakat 4GB belleği "Remapping" dediğimiz olayı yapamadığı için 3.37 GB'lik kısmını kullanabiliyorsunuz.

Belleklerden birisini sok ve öyle aç, sonra diğer belleği takip format at.
Daha yeni format attım. Formatsız bir çözüm yok mu ?

Sisteminiz 32 bit olmasın?
Hayır 64-Bit.

Anakartınız 945G chipsetine sahip. Bu chipset maximum 3,37 GB bellek desteği sunuyor maalesef. Sitesinden "4GB" gözükse bile.
3GB yazıyor şuan. Madem 3,37GB destekliyorsa neden sadece 3GB ? 3,37GB olsa bile iyi.

4 GB desteklediği belirtilmiş burada.
Evet 4GB desteklediği yazıyor max.

BIOS'tan Memory Remap Feature'ı etkinleştirince kullanabiliyor olmanız lazım değil mi?
Böyle bir ayar yok maalesef.

Kullanılabilir RAM miktarı sorunu var. Bilgisayarda toplam 4 GB RAM takılı. Kullanılabilir RAM miktarı ise 3GB. Bunu nasıl düzeltebilirim? Nedeni nedir? BIOS güncel, işletim sistemi güncel. RAM'ler çift kanal ile takılı. Kayıp 1GB ise dxdiag'da ekran kartına paylaşıldığını gösteriyor ekran kartım ise GTX 960 2 GB modeli.
Görev yöneticisinden bak belleklerin ne kadarının nerede kullanıldığını görürsün.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı