4 GB RAM olan laptopa 12 GB RAM takınca FPS artabilir mi?

Beytullah_0046

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bir laptop var 4 GB RAM var Görev Yöneticisi'nden baktıgımda performans kısmına CPU, disk, ve RAM çok yüksek değerlerde RAM %74'lerde eğer ve 1 GB kullanılabilir görünüyor. Ben sadece Roblox oynuyorum ve bu sıralar onda da kasmaya başladı. 12 GB RAM'e geçersem ne olur? 4+8 yapacağım yani kaç FPS artabilir ortalama ve droplar falan düzelebilir mi? Termal macunda alıp yenileyeceğim 3 yıldır yenilenmedi hiç.

Arkadaşlar benim bir laptop var 4 GB RAM var Görev Yöneticisi'nden baktıgımda performans kısmına CPU, disk, ve RAM çok yüksek değerlerde RAM %74'lerde eğer ve 1 GB kullanılabilir görünüyor. Ben sadece Roblox oynuyorum ve bu sıralar onda da kasmaya başladı. 12 GB RAM'e geçersem ne olur? 4+8 yapacağım yani kaç FPS artabilir ortalama ve droplar falan düzelebilir mi? Termal macunda alıp yenileyeceğim 3 yıldır yenilenmedi hiç.
Sorun sıcaklık ve harddiskte değilse ram donma sorunlarını çözer ve az da olsa fps artışı sağlarsın ama ne kadar bilmiyorum.

Laptop en fazla kaç GB ram destekliyor? Modelini söyle bakalım.
nerden bakabilirim lenovo markası

Droplar düzelir de FPS'te öyle aman aman bir fark beklemeyin. 4+8 yerine 4+4 daha mantıklı bu arada. Dual Channel çalışmaz 4+8 kullanacağınız RAM.
ben bide şöle bişe duydum %100 HDD kullanılma sorunu bendede var ve bu donanım yetmediğinden oluyomuş ram yükseltirsem düzelir sanıyodum

Sorun sıcaklık ve harddiskte değilse ram donma sorunlarını çözer ve az da olsa fps artışı sağlarsın ama ne kadar bilmiyorum.
dün açıp temizledim fanla filtre arasında tozlar birikmiş yarısı kapanmış onu cektim aldım ter temiz oldu bida 70 80 dereceye cıkmadı yani sıcaklık sorunu yok HDD olabilir ama

ben bide şöle bişe duydum %100 HDD kullanılma sorunu bendede var ve bu donanım yetmediğinden oluyomuş ram yükseltirsem düzelir sanıyodum
Normal. Fiziksel RAM yetersiz gelirse bilgisayar sabit disk yani HDD üzerinden sanal RAM kullanıyor. Fiziksel RAM eklemesi yaparsan PC daha da rahatlar. Dediğim gibi 4+4 yap, dual channel takıl.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı