4 GB RAM sistem için Windows 8 vs Windows 10

Bjk21

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar şu anda 1GB RAM var bilgisayarımda. Bunu 4 GB yapmayı düşünüyorum. Eğer memnun kalırsam bir 4 GB RAM daha takıp 8 GB RAM yapacağım toplamda. Bilgisayarımın kasmasını istemiyorum. Sizce 4 GB RAM veya 8 GB RAM için hangi işletim sistemi daha iyi?

Arkadaşlar şu anda 1GB RAM var bilgisayarımda. Bunu 4 GB yapmayı düşünüyorum. Eğer memnun kalırsam bir 4 GB RAM daha takıp 8 GB RAM yapacağım toplamda. Bilgisayarımın kasmasını istemiyorum. Sizce 4 GB RAM veya 8 GB RAM için hangi işletim sistemi daha iyi?

SSD disk kullanıyorsan RAM'ı 8 yapıp işlemcinde biraz iyise Windows 10 öneririm.

1 GB’lık bir RAM’i olan bilgisayara Windows 10 yüklemenizi önermem. Maksimum Windows 8.1 kurabilirsiniz büyük ihtimalle bilgisayarınıza. Bu arada cihazınızda RAM slotu var mı yükseltme yapacaksınız ? Çünkü bazı bilgisayarlarda RAM direk bilgisayara gömülü oluyor. Bir de bilgisayarınızın ne kadar RAM’i kaldırabileceğini bilmeniz lazım. Mesela bazı bilgisayarlarda sınır 8 GB oluyo bazılarında da 4 GB. RAM’in limitini öğrenmeniz iyi olabilir.

Win10 için ssd olsun yeter.Ram 2gb bile olsa birçok işlevi rahat yerine getirir(nette gezinme müzik dinleme film izleme vs.)

SSD yok hdd var Max her bir slota 4gb toplamda 8gb ram takabilirim . SSD alırken neye göre alınmalı?

SSD yok hdd var Max her bir slota 4gb toplamda 8gb ram takabilirim . SSD alırken neye göre alınmalı?
SSD alırken kronik arızalı olmamasına dikkat etmeniz lazım. Yoksa SSD'niz kronik ısınma arızalı ise bir ocağa dönüşebilir. Bu arada söyleyeyim bilgisayarınızın RAM limitini bilmeniz lazım yoksa fazla RAM takarsanız bilgisayar o RAM'leri algılamayıp sistem hiç boot etmeyebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı