4 GB RAM'den 3,86 GB Kullanılabilir

yunusekoca

Femtopat
Daha fazla  
A1.PNG

Harici ekran kartı takılı ama yine de bütün RAM'i kullanmıyor. Neden?

ram.png

Kendimi mi kesmeliyim? Hayır! İşletim sistemine biraz güvenmeli ve dediğini anlamalıyım sadece. Benim belleğimin 5GB kadarı işgal altında. Bunda tarayıcı ve diğer servislerin etkisi var. Olur da RAM ihtiyacı yüksek bir uygulama-oyun çalıştırırsam o kısmı boşaltacaktır. Bunda bir sorun yok. Dert aranmamak lazım.

Eki Görüntüle 736974
Kendimi mi kesmeliyim? Hayır! İşletim sistemine biraz güvenmeli ve dediğini anlamalıyım sadece. Benim belleğimin 5GB kadarı işgal altında. Bunda tarayıcı ve diğer servislerin etkisi var. Olur da RAM ihtiyacı yüksekbir uygulama-oyun çalıştırırsam o kısmı boşaltacaktır. Bunda bir sorun yok. Dert aranmamak lazım.
Evet bonkör Windows işgal ettiği ramleri biz rame yüklendikçe bırakıyor.

@Plebisvf Biraz işletim sistemi mantığını çözün, "ta***" geçmeyi bırakırsınız zaten. :) "Uygulamalar 0.5 saniye geç açılıyı :'(" diye ağlamayın diye önbellekleme yapılıyor, ihtiyaç halinde de boşa çıkarıyor merak etmeyin.
Aynısını ima etmeye çalışmıştım, onaylama cümlesiydi bu :D
Evet bonkör Windows işgal ettiği ramleri biz rame yüklendikçe bırakıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı