4 günlük antrenman programı nasıl?

IamMaxPayne

Centipat
Daha fazla  
Fitnessteki 2. ayımı bitirmek üzereyim ve bu süreçte sadece full body çalıştım (genellikle her bölgeye 2 3 hareket ve 10-15 civarı tekrarla) şimdi ise split bodye geçmek istiyorum. Haftada 4 gün gitme imkanım var, araştırmalarım ve zayıf bölgelerime uygun olarak böyle bir program yaptım:

1 ci gün:
Sırt - Biceps - Triceps

2 ci gün:
Göğüs - Omuz - Triceps

3 cü gün:
Sırt - Biceps - Bilek

4 cü gün:
Ayak - Omuz - Triceps

Not: Her bölgeye maksimum 3 hareket ile çalışıyorum.
Önerileriniz varsa verip, değerlendirme yaparsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 gün üst üste triceps çalışmak verimli değil sakatlanabilirsiniz. Ayrıca göğüsü haftada 1 kere çalışacaksınız. Upper/Lower daha mantıklı olabilir. Ya da isterseniz Ağırsağlam'ın 5x5 yada 3x5 fullbody programlarını da uygulayabilirsiniz.

Fitnessteki 2. ayımı bitirmek üzereyim ve bu süreçte sadece full body çalıştım (genellikle her bölgeye 2 3 hareket ve 10-15 civarı tekrarla) şimdi ise split bodye geçmek istiyorum. Haftada 4 gün gitme imkanım var, araştırmalarım ve zayıf bölgelerime uygun olarak böyle bir program yaptım:

1 ci gün:
Sırt - biceps - triceps.

2 ci gün:
Göğüs - omuz - triceps.

3 cü gün:
Sırt - biceps - bilek.

4 cü gün:
Ayak - omuz - triceps.

Bence 1.günden tricepsi kaldırabilirsiniz. 2 günden 6 hareket yeterli olacaktır. Göğüse biraz daha odaklanabilirsiniz. Onun dışında itiş çekiş tarzı bir çalışma gibi olmuş elinize sağlık.

1 ci gün:
Sırt - Biceps - Triceps

2 ci gün:
Göğüs - Omuz - Triceps

3 cü gün:
Sırt - Biceps - Bilek

4 cü gün:
Ayak - Omuz - Triceps

Upper Lower daha iyi ve dengeli olur. Yeni başlayan birinin bitkinlik yönetimi ve programlama bilgisi yeterli olmayacağından triceps gibi en kolay hasar alan ve en geç toparlanan bir kasta toparlanamama yaşamanız çok olası. Göğüs ve bacaklarınız da geride kalır. Haftada 1 yetersiz. Upper/Lower daha iyi olur.

Spora yeni başlamışsın eksik bölgeni belirlemek için çok erken. Full bodyi değiştirmen şart değil gelişim görmeye devam ediyorsan devam edebilirsin belli günler farklı egzersizler değiştirerek. Örneğin fullbodyi 2 farklı programa döküp FB1 ekstra göğüs FB2 ekstra sırt hareketli gibi. İlla değiştirmek istiyorsan push - pull - legs - göğüs sırt yapabilirsin. Omuz ve kol ekstra çalışmak istersen bacak gününe omuz ekleyip 1'er hareket kol yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı