4. kez mezuna kalmak mantıklı mı?

ksosmanks

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, YKS 2022'de 800K TYT, 700K AYT yaptım. YKS 2023'te 450K AYT, 700K TYT yaptım. YKS 2024'te TYT 56,5 net, AYT 21,5 net yaptım ve sıralamam TYT'de 380K, AYT'de 267K oldu. Ailem zorladı, "Mezuna kalma, git" dedi. Neyse, sonra dedim ki aile şehrinde iki yıllık atanması kolay bir bölüm yazayım, bir yandan da YKS'ye çalışayım. Tabii ki bu da ters tepti ve hiç göründüğü kadar kolay bir iş değil. Şu an TYT netlerim 55-60 bandında, AYT netlerim de 15-20 bandında. Yani adamakıllı hiç yükseltemedim. Şu son 40 gün sınırımı zorlayıp TYT'de 70, AYT'de 40 bandına çıkarmaya çalışacağım. Eğer çıkartırsam, gerekirse ailemi karşıma alıp hayalimdeki meslek uğruna bir adım atacağım. Ve son olarak, bugün itibarıyla bizimkiler boşanma kararı aldılar. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, YKS 2022'de 800K TYT, 700K AYT yaptım. YKS 2023'te 450K AYT, 700K TYT yaptım. YKS 2024'te TYT 56,5 net, AYT 21,5 net yaptım ve sıralamam TYT'de 380K, AYT'de 267K oldu. Ailem zorladı, "Mezuna kalma, git" dedi. Neyse, sonra dedim ki aile şehrinde iki yıllık atanması kolay bir bölüm yazayım, bir yandan da YKS'ye çalışayım. Tabii ki bu da ters tepti ve hiç göründüğü kadar kolay bir iş değil. Şu an TYT netlerim 55-60 bandında, AYT netlerim de 15-20 bandında. Yani adamakıllı hiç yükseltemedim. Şu son 40 gün sınırımı zorlayıp TYT'de 70, AYT'de 40 bandına çıkarmaya çalışacağım. Eğer çıkartırsam, gerekirse ailemi karşıma alıp hayalimdeki meslek uğruna bir adım atacağım. Ve son olarak, bugün itibarıyla bizimkiler boşanma kararı aldılar. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?
Artık gerçekten ya üniversiteye gitmelisin ya da iş hayatına atılmalısın. Başlığı görünce konuyu troll sandım.

Artık gerçekten ya üniversiteye gitmelisin ya da iş hayatına atılmalısın. Başlığı görünce konuyu troll sandım.

Ne trolu hocam. Ömür boyu sevmediğim mesleği yapacaksam mezuna kalırım daha iyi.

Veteriner atama durumları/özel sektör koşulları nasıl bilmiyorum. Kaç bin lazım gitmen için?

Hocam en kötü 220k lazım bu kalan vakitte sınırlarımı zorlayacağım en kötüsü olsa bile.

Ne trolu hocam. Ömür boyu sevmediğim mesleği yapacaksam mezuna kalırım daha iyi.

Hocam en kötü 220k lazım bu kalan vakitte sınırlarımı zorlayacağım en kötüsü olsa bile.
Yapılamaz bir sıralama değil senin mentalin önemli gördüğüm kadarıyla her sene kayda değer bir fark olmamış muhtemelen mental olarak zayıflamış ve stres olmaya başlamışsın bu da sınava yansıyor gibi geldi. Hayalindeki mesleği yapmak için kalmaya değer mi bilmiyorum ama ne olursa olsun diyip gideceksen ataması yüksek bölümlere git. Tarih falan gitme birinci seneden yine bırakır başa dönersin. 2 yıllık bölüme gitsen şu an mezundun ve ön lisanstan 75 80 puan ile atanabilirdin böyle düşüneceksin. Türkiye'de şartlar her gün daha da zorlaşıyor. Ben sevdiğim bölümden mezunum ama bölümüm dışından kpss falan deniyorum çünkü özel sektör leş, devlete geçmek istiyorum maaş lazım. Bunları göz önüne alıp düşün; hayata atılınca sevdiğin iş sevmediğin insanlarla dolu oluyor. Özel sektör zor gerçekten.

Veterinerlik için bence kalmalısın. TR şartlarında iyi seçim. Mezuna kalman o kadar da sıkıntı değilse reis bu kadar zamanda hiç ilerleme kaydetmemişsin, burada bir şey yanlış gidiyor demek ki. İyi düşün, mezuna kalınca bu sefer bir şeyler değişecek mi? Kendine dürüst davran. Ailene anlat veterinerlik bence şahane seçim ayrıca TR şartlarında geliri de bayağı iyi. Olur da bir iki ortak klinik açarsınız parası bayağı iyi.

Mezuna kala kala ömrünüz geçmiş zaten hocam, ailenizin üstündeki yükü de düşünmelisiniz bence. Üzgünüm ama 3. Mezuna göre bu netler çok kötü. Ben ortada hiçbir emek göremiyorum.

Yapılamaz bir sıralama değil senin mentalin önemli gördüğüm kadarıyla her sene kayda değer bir fark olmamış muhtemelen mental olarak zayıflamış ve stres olmaya başlamışsın bu da sınava yansıyor gibi geldi. Hayalindeki mesleği yapmak için kalmaya değer mi bilmiyorum ama ne olursa olsun deyip gideceksen ataması yüksek bölümlere git. Tarih falan gitme birinci seneden yine bırakır başa dönersin. 2 yıllık bölüme gitsen şu an mezundun ve ön lisanstan 75 80 puan ile atanabilirdin böyle düşüneceksin. Türkiye'de şartlar her gün daha da zorlaşıyor. Ben sevdiğim bölümden mezunum ama bölümüm dışından KPSS falan deniyorum çünkü özel sektör leş, devlete geçmek istiyorum maaş lazım. Bunları göz önüne alıp düşün; hayata atılınca sevdiğin iş sevmediğin insanlarla dolu oluyor. Özel sektör zor gerçekten.

O konuda haklısın özel sektör zor hocamda olmuyor iki yıllık tgt okuyorum bu atamada 1K kişi aldılar en basitinden ama okuyasım bu meslekte ömür boyu çalışacağımı göremiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım keşke hiç üniversite yazmasaydım.

Mezuna kala kala ömrünüz geçmiş zaten hocam, ailenizin üstündeki yükü de düşünmelisiniz bence. Üzgünüm ama 3. mezuna göre bu netler çok kötü. Ben ortada hiçbir emek göremiyorum.

Nasıl çok kötü hocam 700kdan 267k diyorum kolay iş mi bu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı