4. kez mezuna kalmak mantıklı mı?

3. mezun bir kişinin TYT netleri en aşağı 75-80 civarı olması lazım. Ki bu söylediğim sayıda en aşağı sayı. 3 sene zaten sadece ama sadece deneme çözseniz tytniz 85-90 olur. İlerleme 3 yıl için kötü ama yine de bence bu kadar azim etmişken salmayın, çalışmaya devam edin.

Birçok arkadaşım adamakıllı sıralama çekemedi. Hepsi yerinde kaldı benimle mezuna kalıp. Bende seviniyordum iyi çektim diye. Meğerse hiçbir şey başaramamışım.

Senin durumunu en iyi sen bilirsin dediğin gibi kötü olaylar yaşamışsın ve MSÜ sonrası boşlamışsın bu sene benzer sorunlar olmayacağını veya mentalini kaybetmeyeceğini garanti edebilecek misin, çalışırım diyorsan kal ama bilemiyorum diyorsan kalmamalısın.

Cevap için teşekkürler. Düşünüp taşınacağım. Bu sene gidebilirsem gideceğim. Yoksa iki yıllık bölümden devam ederim.

Birçok arkadaşım adamakıllı sıralama çekemedi. Hepsi yerinde kaldı benimle mezuna kalıp. Bende seviniyordum iyi çektim diye. Meğerse hiçbir şey başaramamışım.

Hiçbir şey başaramadım diye düşünmeyin hocam sadece odaklanmanız lazım tabii ki durumlarınız farklı sizin için ama benim tavsiyem mesela evde olduğunuzda hem rahatlık hem daha fazla boş düşünme anınız oluyor şehriniz otobüs veya farklı bir ulaşım aracıyla gidebileceğiniz kütüphanesi varsa oraya gidin hem etraftaki insanları gördükçe belki rakip psikolojisine girebilirsiniz sizin için avantaj olur dershaneye gitmek bence mantıksız.

Bence koçluk alın onunla birlikte çalışın evde çalışmayın kütüphaneye gidin sıkıntılı süreçten geçtiğiniz için etkisi de olmuştur tabii ki ama benim önerim evden uzak ve bir destek ile çalışma yapmaktır.

Bu sefer kalırsam kesin alacağım koçluk değil de psikolok lazım bana.

Hiçbir şey başaramadım diye düşünmeyin hocam sadece odaklanmanız lazım tabii ki durumlarınız farklı sizin için ama benim tavsiyem mesela evde olduğunuzda hem rahatlık hem daha fazla boş düşünme anınız oluyor şehriniz otobüs veya farklı bir ulaşım aracıyla gidebileceğiniz kütüphanesi varsa oraya gidin hem etraftaki insanları gördükçe belki rakip psikolojisine girebilirsiniz sizin için avantaj olur dershaneye gitmek bence mantıksız.

Hocam dershaneye gitme hatasını ilk mezun yılımda yaşadım ve berbattı dershane haftada bir deneme yapıyordu bende tabii sürekli bocalıyordum. Ailemede durumu anlatıyordum falan. İnanılmaz kötü bir süreçti.

Bu sefer kalırsam kesin alacağım koçluk değil de psikolok lazım bana.
Koçluk almanızı tavsiye ederim. Yaklaşık 6 aydır koç ile devam ediyorum ve gerçekten disipline ve planlamaya büyük katkısı oluyor. Ayrıca çoğu koç PDR mezunu oluyor ve bu sayede psikolojik yardımda alabilirsiniz.

Hevesini kırmak istemem ama sana çok net gerçekleri aktaracağım. En yakın arkadaşım veterinerlik okuyor ve şu an 4.sınıfta. Kesinlikle okuması çok zor bir bölüm. Ki kendisi çok zeki ve ezberi harika olmasına rağmen inanılmaz zorlanıyor. Sınavlardan en az 3 4 hafta öncesinden çalışmaya başlayınca bile konular zor yetişiyor. Bu teorik bilgi kısmı tabi pratik bilgi de en az bir o kadar zor. Hayalindeki meslek olmasını anlıyorum ancak gerçekçi bir perspektiften bak. 3 kere sınava girdiğin halde veterinerlik kazanabilecek kadar bile puan alamamışken(ki yargılamak değil amacım ama 3.kez çalışmana rağmen sıralaman çok düşük) veterinerliği 5. sınavda kazansan bile gerçekten o bölümü bitirebilecek kadar ilerleyeceğini zannetmiyorum. O yüzden mezun kararı alacaksan da bunu da düşünerek al.

Koçluk almanızı tavsiye ederim. Yaklaşık 6 aydır koç ile devam ediyorum ve gerçekten disipline ve planlamaya büyük katkısı oluyor. Ayrıca çoğu koç pdr mezunu oluyor ve bu sayede psikolojik yardımda alabilirsiniz.

Öyle koç bulursam kaçırmam büyük ihtimalle. Düşünüp taşınacağım. Teşekkürler.

Hevesini kırmak istemem ama sana çok net gerçekleri aktaracağım. En yakın arkadaşım veterinerlik okuyor ve şu an 4.sınıfta. Kesinlikle okuması çok zor bir bölüm. Ki kendisi çok zeki ve ezberi harika olmasına rağmen inanılmaz zorlanıyor. Sınavlardan en az 3 4 hafta öncesinden çalışmaya başlayınca bile konular zor yetişiyor. Bu teorik bilgi kısmı tabii pratik bilgi de en az bir o kadar zor. Hayalindeki meslek olmasını anlıyorum ancak gerçekçi bir perspektiften bak. 3 kere sınava girdiğin halde veterinerlik kazanabilecek kadar bile puan alamamışken(ki yargılamak değil amacım ama 3.kez çalışmana rağmen sıralaman çok düşük) veterinerliği 5. sınavda kazansan bile gerçekten o bölümü bitirebilecek kadar ilerleyeceğini zannetmiyorum. O yüzden mezun kararı alacaksan da bunu da düşünerek al.

Hocam benim sorunum matematikde matematiğe tam anlamıyla odaklanıp çalışamıyorum. Yoksa ezberim gayet kuvvetli biyoloji netim 9 netti. Bölümün zorluğundan haberim var ve kendimi çok iyi hazırladım o zorluğa ve ekstradan gelecek 5 yılımı bile planlamıştım tabii böyle saçma planlar yapınca derslere vakit kalmadı. Bu kadar yavaş çekmemin sebebi de matematikten kaçmaktır büyük ihtimalle.

Hevesini kırmak istemem ama sana çok net gerçekleri aktaracağım. En yakın arkadaşım veterinerlik okuyor ve şu an 4.sınıfta. Kesinlikle okuması çok zor bir bölüm. Ki kendisi çok zeki ve ezberi harika olmasına rağmen inanılmaz zorlanıyor. Sınavlardan en az 3 4 hafta öncesinden çalışmaya başlayınca bile konular zor yetişiyor. Bu teorik bilgi kısmı tabii pratik bilgi de en az bir o kadar zor. Hayalindeki meslek olmasını anlıyorum ancak gerçekçi bir perspektiften bak. 3 kere sınava girdiğin halde veterinerlik kazanabilecek kadar bile puan alamamışken(ki yargılamak değil amacım ama 3.kez çalışmana rağmen sıralaman çok düşük) veterinerliği 5. sınavda kazansan bile gerçekten o bölümü bitirebilecek kadar ilerleyeceğini zannetmiyorum. O yüzden mezun kararı alacaksan da bunu da düşünerek al.

Hocam benim sorunum matematikde matematiğe tam anlamıyla odaklanıp çalışamıyorum. Yoksa ezberim gayet kuvvetli biyoloji netim 9 netti. Bölümün zorluğundan haberim var ve kendimi çok iyi hazırladım o zorluğa ve ekstradan gelecek 5 yılımı bile planlamıştım tabii böyle saçma planlar yapınca derslere vakit kalmadı. Bu kadar yavaş çekmemin sebebi de matematikten kaçmaktır büyük ihtimalle.

Öyle koç bulursam kaçırmam büyük ihtimalle. Düşünüp taşınacağım. Teşekkürler.
Burada paylaşmak yasak mı bilmiyorum fakat eğer karar verirseniz kendi kullanmış olduğum "Rehberim Sensin" sitesini tavsiye edebilirim. Dediğim gibi kendi koçum aynı zamanda PDR mezunu olduğundan dolayı gerektiğinde psikoljik destekte alabiliyorum. Disiplininiz, planlamanız ve psikolojik desteğiniz adına tavsiye edebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı