4. kez mezuna kalmak mantıklı mı?

hocam bu arada emin olun abim Hacettepe tip 6 olacak seneye,20 sene yks girseniz onun psikolojisi etmiyor.(ilk sene 883 sıralama ile)

Üç koca sene yetmediyse sorun muhtemelen seninle ilgili. Kariyer değişikliği yapmayı düşünebilirsin yoksa bu gidişle veterinerlik kazansan bile bitirene kadar yaşın ilerlemiş olacak ve seneler önce bitirmiş öğrencilere göre daha tecrübesiz olacaksın ki bu da üniversitesi notlarını mükemmel bir derece ile bitirmediğin takdirde muhtemelen işe de alınmazsın.

Hocam ben de veteriner yardımcılığı okuyorum, Ankara Üniversitesinde. Altyapın var ise güzel. Yoksa zorluyor biraz. Ben 2 yıllık tercih ettim ve geldi, DGS ile hekimliğe geçmek mantıklı geldi. DGS ye hazırlanıyorum. Global olarak düşününce güzel paralar kazanabilirsin. Mesela İngilizcen iyiyse Amerikada yapmanı tavsiye ederim. Ama akredite olan bir okula yazıl. Benim gibi çift vatandaş isen daha rahatsın.

Hocam öncelikle azminiz için tebrik ederim 4 yıl gerçekten uzun bir süre. Bu sürede gelişim gerçekten yavaş fakat gerçekten bu meslekten başka bir meslek istemiyorum, tek hayalim bu diyorsanız kimsenin bir şey demesine gerek yok. Ailenizi zor duruma sokmadan isterseniz 5 senede girin önemi yok bence hayallerin peşinden koşmak gerekir. Ama ileride pişman olma ihtimaliniz yüksek hayatın sizi nereye götüreceği hiç belli olmuyor kendi hayatımı anlatarak örnek vereceğim; Daha çocukken ne olmak istiyorsun dediklerinde resim çizmeyi sevdiğim için mimar derdim, ortaokul yıllarında yazılıma merak saldım kendimi geliştirip bir şeyler öğrendim çok büyük hayalimdi yazılımcı olmak istiyordum fakat okuldan nefer ediyordum meslek lisesinde bilişim bölümüne gitmeyi denedim fakat şansa en son çare olarak hiç geleceğini düşünmediğim inşaat teknolojisi bölümü denk geldi ilk başta çok üzüldüm sonra fark ettim ki bu konuda gerçekten yetenekliydim normal derslerim 30 40 iken tüm bölüm derslerim hiç çalışmama rahmen 90 100'dü sonra full yurt dışına iş yapan bir mimarlık firmasında staj yaptım ve stajdan sonra orada çalışmaya devam edip büyük projelerde çalıştım belge almak için ön lisans okumayı denedim fakat iş ile beraber götüremediğim için okulu bıraktım sonradan işimi sevmeme rahmen şartlardan dolayı ve asıl hayalimi gerçekleştirmek için işi bıraktım ve daha bir çocukken bile hayalim olan yurt dışında yaşamak için adımlar atmaya başladım. Şu an İngilizce öğrenmek ve geliştirmek için havalimanında çalışıyorum ve bir yandan fırsat kovalıyorum ve emin olduğum bir şey var ki kendimi tanıyorum gerçekten gitmek istediğim için öyle ya da böyle yurt dışına gideceğim. Ayrıca belirtmek isterim üniversite herşey değil hatta çok büyük bir zaman kaybı fakat herkesin sahip olduğu bu belgeye sahip olmayınca da hayatınızda bir çok engel çıkıyor şuan üniversiteyi bitirip mimar olsaydım ayrıca çalıştığım 2 yıllık deneyimim ile yurt dışında bu işi yapma şansım çok yüksekti bu bir pişmanlığımdır fakat dediğim gibi kendimi tanıyorum okulu dersleri sevmiyordum ve ben sevmediğim bir şeyi kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım yapamıyorum yapsam bile çok kötü yapıyorum bu yüzden hayatın bana çizeceği farklı bir yoldan ilerleyeceğim ve belki bundan 5 10 yıl sonra bu anlattıklarım gibi çok alakasız yerlerden çok farklı bir yerde olacağım ve mutlu olacağım o yüzden çokta strese girmeyin veteriner olmayınca berabet bir hayatın olmayacak veya veteriner oluncada mükemmel bir hayatın olmayacak.

Arkadaşlar, YKS 2022'de 800k TYT, 700k AYT yaptım. YKS 2023'te 450k AYT, 700k TYT yaptım. YKS 2024'te TYT 56,5 net, AYT 21,5 net yaptım ve sıralamam TYT'de 380k, AYT'de 267k oldu. Ailem zorladı, "mezuna kalma, git" dedi. Neyse, sonra dedim ki aile şehrinde iki yıllık atanması kolay bir bölüm yazayım, bir yandan da YKS'ye çalışayım. Tabii ki bu da ters tepti ve hiç göründüğü kadar kolay bir iş değil. Şu an TYT netlerim 55-60 bandında, AYT netlerim de 15-20 bandında. Yani adamakıllı hiç yükseltemedim. Şu son 40 gün sınırımı zorlayıp TYT'de 70, AYT'de 40 bandına çıkarmaya çalışacağım. Eğer çıkartırsam, gerekirse ailemi karşıma alıp hayalimdeki meslek uğruna bir adım atacağım. Ve son olarak, bugün itibarıyla bizimkiler boşanma kararı aldılar. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

Ben de ilk 2023'te girdim hala giriyorum reis.

hocam öncelikle azminiz için tebrik ederim 4 yıl gerçekten uzun bir süre. Bu sürede gelişim gerçekten yavaş fakat gerçekten bu meslekten başka bir meslek istemiyorum, tek hayalim bu diyorsanız kimsenin bir şey demesine gerek yok. Ailenizi zor duruma sokmadan isterseniz 5 senede girin önemi yok bence hayallerin peşinden koşmak gerekir. Ama ileride pişman olma ihtimaliniz yüksek hayatın sizi nereye götüreceği hiç belli olmuyor kendi hayatımı anlatarak örnek vereceğim; daha çocukken ne olmak istiyorsun dediklerinde resim çizmeyi sevdiğim için mimar derdim, ortaokul yıllarında yazılıma merak saldım kendimi geliştirip bir şeyler öğrendim çok büyük hayalimdi yazılımcı olmak istiyordum fakat okuldan nefer ediyordum meslek lisesinde bilişim bölümüne gitmeyi denedim fakat şansa en son çare olarak hiç geleceğini düşünmediğim inşaat teknolojisi bölümü denk geldi ilk başta çok üzüldüm sonra fark ettim ki bu konuda gerçekten yetenekliydim normal derslerim 30 40 iken tüm bölüm derslerim hiç çalışmama rahmen 90 100'dü sonra full yurt dışına iş yapan bir mimarlık firmasında staj yaptım ve stajdan sonra orada çalışmaya devam edip büyük projelerde çalıştım belge almak için ön lisans okumayı denedim fakat iş ile beraber götüremediğim için okulu bıraktım sonradan işimi sevmeme rahmen şartlardan dolayı ve asıl hayalimi gerçekleştirmek için işi bıraktım ve daha bir çocukken bile hayalim olan yurt dışında yaşamak için adımlar atmaya başladım. Şu an İngilizce öğrenmek ve geliştirmek için havalimanında çalışıyorum ve bir yandan fırsat kovalıyorum ve emin olduğum bir şey var ki kendimi tanıyorum gerçekten gitmek istediğim için öyle ya da böyle yurt dışına gideceğim. Ayrıca belirtmek isterim üniversite her şey değil hatta çok büyük bir zaman kaybı fakat herkesin sahip olduğu bu belgeye sahip olmayınca da hayatınızda birçok engel çıkıyor şu an üniversiteyi bitirip mimar olsaydım ayrıca çalıştığım 2 yıllık deneyimim ile yurt dışında bu işi yapma şansım çok yüksekti bu bir pişmanlığımdır fakat dediğim gibi kendimi tanıyorum okulu dersleri sevmiyordum ve ben sevmediğim bir şeyi kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım yapamıyorum yapsam bile çok kötü yapıyorum bu yüzden hayatın bana çizeceği farklı bir yoldan ilerleyeceğim ve belki bundan 5 10 yıl sonra bu anlattıklarım gibi çok alakasız yerlerden çok farklı bir yerde olacağım ve mutlu olacağım o yüzden çok da strese girmeyin veteriner olmayınca berabet bir hayatın olmayacak veya veteriner olunca da mükemmel bir hayatın olmayacak.

Güzel yazmışsınız hoş yazmışsınız ama bir noktada yanılmışsınız üniversite yurt dışına çıkmak için iyi paralar kazanmak için iyi bir hayat için kesin çözüm noktası değildir üniversite bilginin merkezidir araştırmayı öğrenmeyi ve sorgulamayı orada öğrenirsiniz üniversite her şey değil ama üniversite çok şey denebilir kendinizi ancak üniversite gibi yerlerde geliştirirsiniz çünkü size gerçekleri iki yerde söylerler biri ailenizin yanında biri de üniversitede örneğin ailemin bana söylemediği; "siz çok cahilsiniz kendinizi biraz geliştirin ileride konusu açılır cevap veremezsiniz..." sözünü üniversitedeki hocamız söylemişti ayrıca ticarette de görebileceğiniz yenilikler üniversite gibi yerlerden çıkar satış şirketlerde fikir üniversitede olur illa diplomasına gerek yok mezun olamasanız bile kendinizi geliştirme anlamında üniversite insana bayağı bir şey katıyor.

Arkadaşlar, YKS 2022'de 800k TYT, 700k AYT yaptım. YKS 2023'te 450k AYT, 700k TYT yaptım. YKS 2024'te TYT 56,5 net, AYT 21,5 net yaptım ve sıralamam TYT'de 380k, AYT'de 267k oldu. Ailem zorladı, "mezuna kalma, git" dedi. Neyse, sonra dedim ki aile şehrinde iki yıllık atanması kolay bir bölüm yazayım, bir yandan da YKS'ye çalışayım. Tabii ki bu da ters tepti ve hiç göründüğü kadar kolay bir iş değil. Şu an TYT netlerim 55-60 bandında, AYT netlerim de 15-20 bandında. Yani adamakıllı hiç yükseltemedim. Şu son 40 gün sınırımı zorlayıp TYT'de 70, AYT'de 40 bandına çıkarmaya çalışacağım. Eğer çıkartırsam, gerekirse ailemi karşıma alıp hayalimdeki meslek uğruna bir adım atacağım. Ve son olarak, bugün itibarıyla bizimkiler boşanma kararı aldılar. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

Ben 1 kere mezuna kaldım onda da çok bir fark yaratamadım ki diploma notum da düşüktü ne yaparsam yapayım sıralamada illa geriye düşüyordum şunu söylemek istiyorum eğer ki sıralamanız o bölüme gitmeye yetiyor ama hedefiniz olan üniversiteye gitmeye yetmiyor ise denenebilir ama bölüme hiç yetmiyorsa boşa denemeyin derim çünkü ne kadar aklınızda o bölüm varsa bir o kadar da kendi benliğinizde o bölüm yoktur bunu içtenlikle söylüyorum eğer istediğinizi düşündüğünüz bölümü gerçekten seviyorsanız psikolojinizi zamanınızı ve hatta aklınızı feda edebilmelisiniz sınav mantıksız ama şuanın şartı da üniversite için o sınava girmek eğer fizik kimya biyolojiniz sıkıntıysa onu halledebilirseniz halledin matematiğiniz zayıfsa çabalayın ama hiç olmuyorsa gitmek istediğiniz bölümün önlisansta geçiş yapabileceğiniz bir bölümü varsa orayı yazın DGS'ye hazırlanın zaten DGS sağlıkçılar için velinimet ama dediğim gibi gerçekten o bölümü isteyip istemediğinizi kendiniz bir daha düşünün çünkü isteyen kişi o kadar fazla sınava girmez.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, YKS 2022'de 800K TYT, 700K AYT yaptım. YKS 2023'te 450K AYT, 700K TYT yaptım. YKS 2024'te TYT 56,5 net, AYT 21,5 net yaptım ve sıralamam TYT'de 380K, AYT'de 267K oldu. Ailem zorladı, "Mezuna kalma, git" dedi. Neyse, sonra dedim ki aile şehrinde iki yıllık atanması kolay bir bölüm yazayım, bir yandan da YKS'ye çalışayım. Tabii ki bu da ters tepti ve hiç göründüğü kadar kolay bir iş değil. Şu an TYT netlerim 55-60 bandında, AYT netlerim de 15-20 bandında. Yani adamakıllı hiç yükseltemedim. Şu son 40 gün sınırımı zorlayıp TYT'de 70, AYT'de 40 bandına çıkarmaya çalışacağım. Eğer çıkartırsam, gerekirse ailemi karşıma alıp hayalimdeki meslek uğruna bir adım atacağım. Ve son olarak, bugün itibarıyla bizimkiler boşanma kararı aldılar. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?
Eğer gerçekten hayalindeki meslek olsaydı, arkandaki lise dahil 8 yılda yatmazdın hocam, kendini kandırma, artık bir şeyler için harbi çabala.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı