4. kez mezuna kalmak mantıklı mı?

Kardeşim bence sen yeterince çalışmamışsın. Ben lise sonda ilk sınava girişimde 1M olmuştum 1 sene dershane ve sıkı çalışmayla 80k ya çekmiştim. Mezuna kalmaya değil daha çok ve doğru çalışmaya özen göster. Masaya oturup vakit geçirmek çalışmak olmaz önemli olan eksiklerini analiz edip onların üstüne gitmek.

Arkadaşlar, YKS 2022'de 800K TYT, 700K AYT yaptım. YKS 2023'te 450K AYT, 700K TYT yaptım. YKS 2024'te TYT 56,5 net, AYT 21,5 net yaptım ve sıralamam TYT'de 380K, AYT'de 267K oldu. Ailem zorladı, "Mezuna kalma, git" dedi. Neyse, sonra dedim ki aile şehrinde iki yıllık atanması kolay bir bölüm yazayım, bir yandan da YKS'ye çalışayım. Tabii ki bu da ters tepti ve hiç göründüğü kadar kolay bir iş değil. Şu an TYT netlerim 55-60 bandında, AYT netlerim de 15-20 bandında. Yani adamakıllı hiç yükseltemedim. Şu son 40 gün sınırımı zorlayıp TYT'de 70, AYT'de 40 bandına çıkarmaya çalışacağım. Eğer çıkartırsam, gerekirse ailemi karşıma alıp hayalimdeki meslek uğruna bir adım atacağım. Ve son olarak, bugün itibarıyla bizimkiler boşanma kararı aldılar. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?
Universite bu kadar çabaya değen bir yer degil.

Arkadaşlar, YKS 2022'de 800K TYT, 700K AYT yaptım. YKS 2023'te 450K AYT, 700K TYT yaptım. YKS 2024'te TYT 56,5 net, AYT 21,5 net yaptım ve sıralamam TYT'de 380K, AYT'de 267K oldu. Ailem zorladı, "Mezuna kalma, git" dedi. Neyse, sonra dedim ki aile şehrinde iki yıllık atanması kolay bir bölüm yazayım, bir yandan da YKS'ye çalışayım. Tabii ki bu da ters tepti ve hiç göründüğü kadar kolay bir iş değil. Şu an TYT netlerim 55-60 bandında, AYT netlerim de 15-20 bandında. Yani adamakıllı hiç yükseltemedim. Şu son 40 gün sınırımı zorlayıp TYT'de 70, AYT'de 40 bandına çıkarmaya çalışacağım. Eğer çıkartırsam, gerekirse ailemi karşıma alıp hayalimdeki meslek uğruna bir adım atacağım. Ve son olarak, bugün itibarıyla bizimkiler boşanma kararı aldılar. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?
Hocam yaptığın çok yanlış forumda bu konuyu açarsan tabii ki herkes bu tarz mesajlar yazar bir arkadaşım 5. kez mezuna kalmıştı yaptığına yanlış diyordu ama 5.sinde başarmıştı eğer diğer seneler çalışmadım ama bu sene gerçekten çalışırım diyorsan kal ve diğer insanların dediğine de çok düşünme yok ailenin üzerindeki yükmüş yok bilmem neymiş ailen desteklemiş belli ki bu seneye kadar, buraya konuyu açman çok yanlış onu söyleyeyim moralin bozulur

Arkadaşlar, YKS 2022'de 800k TYT, 700k AYT yaptım. YKS 2023'te 450k AYT, 700k TYT yaptım. YKS 2024'te TYT 56,5 net, AYT 21,5 net yaptım ve sıralamam TYT'de 380k, AYT'de 267k oldu. Ailem zorladı, "mezuna kalma, git" dedi. Neyse, sonra dedim ki aile şehrinde iki yıllık atanması kolay bir bölüm yazayım, bir yandan da YKS'ye çalışayım. Tabii ki bu da ters tepti ve hiç göründüğü kadar kolay bir iş değil. Şu an TYT netlerim 55-60 bandında, AYT netlerim de 15-20 bandında. Yani adamakıllı hiç yükseltemedim. Şu son 40 gün sınırımı zorlayıp TYT'de 70, AYT'de 40 bandına çıkarmaya çalışacağım. Eğer çıkartırsam, gerekirse ailemi karşıma alıp hayalimdeki meslek uğruna bir adım atacağım. Ve son olarak, bugün itibarıyla bizimkiler boşanma kararı aldılar. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

Hocam ben önceki sene girmedim ve bu senede girmeyeceğim çalışmak istediğim için açıkçası çalışıp gerçek hayatı gördüğüm için size önerim veteriner olmamanız ne kadar sevsenizde daha güzel ödeyen bir meslek sizi daha da mutlu edecek bundan emin olun şu an yaşım 18 ve ismini veremediğim bir firmanın finans ve risk departmentmanında finans memuru olarak çalışıyorum her ay 40 bin TL ve 3 ayda bir çift maaş alıyorum ilk çalışmaya başladığımda asgeri ücret alıyordum ve benim de hayalim bir bilgisayarcıda falan çalışmaktı denedim evet çok güzel hayalinizdeki meslek ama çok az maaş alıyordum bu da insanı stress yapıyor almak istediklerini alamıyorsun evde faturalara falan yardım ediyorum az kalıyor para birde sizin yaşınız daha ilerlemiş aileniz sizden daha fazla şey bekler ve şu an üzgünüm ama onlara yükten başka birşey değilsiniz kısaca size önerim maaşın en yüksek mesleği seçmeniz size garanti veriyorum ne kadar zor olursa olsun ay sonu hesabınıza bakınca parayı görünce tüm problemleri unutuyorsunuz.

Hocam bu "sevdiğim meslek" olayını bu kadar idealize etmeyin. Yani veteriner olmayınca her gün işe mutsuz gidecek ve mutsuz bi hayatınız olacak diye bir zorunluluk yok. Çoğu Memurluk çok rahat güzel bir meslek bana sorarsanız.
Tamamı ile katılıyorum

4 Senedir yapamadıysan bırak iş hayatına atıl yada bir üniversite oku iyi kötü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı