4. kez mezuna kalmak mantıklı mı?

4. mezunda askerlik geliyor diye biliyorum. Bence bu yıl dümenden bir bölüme git askerliği ertele. 5. mezuna hazırlan derim.

Hocam yazdığım paylaşımı tam okumadın herhalde şu an iki yıllık sağlık bölümü okuyorum zaten.

Üç koca sene yetmediyse sorun muhtemelen seninle ilgili. Kariyer değişikliği yapmayı düşünebilirsin yoksa bu gidişle veterinerlik kazansan bile bitirene kadar yaşın ilerlemiş olacak ve seneler önce bitirmiş öğrencilere göre daha tecrübesiz olacaksın ki bu da üniversitesi notlarını mükemmel bir derece ile bitirmediğin takdirde muhtemelen işe de alınmazsın.

Hocam benim sorunum matematikde genel olarak. Matematikten kaçtığım için bu kadar az gelişim gösterebildim.

Hocam yaptığın çok yanlış forumda bu konuyu açarsan tabii ki herkes bu tarz mesajlar yazar bir arkadaşım 5. kez mezuna kalmıştı yaptığına yanlış diyordu ama 5.sinde başarmıştı eğer diğer seneler çalışmadım ama bu sene gerçekten çalışırım diyorsan kal ve diğer insanların dediğine de çok düşünme yok ailenin üzerindeki yükmüş yok bilmem neymiş ailen desteklemiş belli ki bu seneye kadar, buraya konuyu açman çok yanlış onu söyleyeyim moralin bozulur.

Herkesin düşüncesini almak istedim.

4 senedir yapamadıysan bırak iş hayatına atıl ya da bir üniversite oku iyi kötü.

Hocam o 4 senenin ilk senesi hiç ders çalışmadım adamakıllı sınavın ne olduğunu bile bilmiyordum. Bu senede üniversiteyle ikisini birlikte götüremedim. Yani sadece adamakıllı 2 sene çalışabildim derslere.

Son düzenleme:
Hocam yazdığım paylaşımı tam okumadın herhalde şu an iki yıllık sağlık bölümü okuyorum zaten.

Hocam benim sorunum matematikde genel olarak. Matematikten kaçtığım için bu kadar az gelişim gösterebildim.

Herkesin düşüncesini almak istedim.
Hocam yapıştır gitsin o zaman. Bu ay elinden geleni yap ama.

Ben de ilk 2023'te girdim hala giriyorum reis.

Aynı gemide ilerliyoruz desene 😅

Güzel yazmışsınız hoş yazmışsınız ama bir noktada yanılmışsınız üniversite yurt dışına çıkmak için iyi paralar kazanmak için iyi bir hayat için kesin çözüm noktası değildir üniversite bilginin merkezidir araştırmayı öğrenmeyi ve sorgulamayı orada öğrenirsiniz üniversite her şey değil ama üniversite çok şey denebilir kendinizi ancak üniversite gibi yerlerde geliştirirsiniz çünkü size gerçekleri iki yerde söylerler biri ailenizin yanında biri de üniversitede örneğin ailemin bana söylemediği; "siz çok cahilsiniz kendinizi biraz geliştirin ileride konusu açılır cevap veremezsiniz..." sözünü üniversitedeki hocamız söylemişti ayrıca ticarette de görebileceğiniz yenilikler üniversite gibi yerlerden çıkar satış şirketlerde fikir üniversitede olur illa diplomasına gerek yok mezun olamasanız bile kendinizi geliştirme anlamında üniversite insana bayağı bir şey katıyor.

Ben 1 kere mezuna kaldım onda da çok bir fark yaratamadım ki diploma notum da düşüktü ne yaparsam yapayım sıralamada illa geriye düşüyordum şunu söylemek istiyorum eğer ki sıralamanız o bölüme gitmeye yetiyor ama hedefiniz olan üniversiteye gitmeye yetmiyor ise denenebilir ama bölüme hiç yetmiyorsa boşa denemeyin derim çünkü ne kadar aklınızda o bölüm varsa bir o kadar da kendi benliğinizde o bölüm yoktur bunu içtenlikle söylüyorum eğer istediğinizi düşündüğünüz bölümü gerçekten seviyorsanız psikolojinizi zamanınızı ve hatta aklınızı feda edebilmelisiniz sınav mantıksız ama şuanın şartı da üniversite için o sınava girmek eğer fizik kimya biyolojiniz sıkıntıysa onu halledebilirseniz halledin matematiğiniz zayıfsa çabalayın ama hiç olmuyorsa gitmek istediğiniz bölümün önlisansta geçiş yapabileceğiniz bir bölümü varsa orayı yazın DGS'ye hazırlanın zaten DGS sağlıkçılar için velinimet ama dediğim gibi gerçekten o bölümü isteyip istemediğinizi kendiniz bir daha düşünün çünkü isteyen kişi o kadar fazla sınava girmez.

Tam olarak bende üniversite okumayı bu yüzden istiyorum.

Hocam ben de veteriner yardımcılığı okuyorum, Ankara üniversitesinde. Altyapın var ise güzel. Yoksa zorluyor biraz. Ben 2 yıllık tercih ettim ve geldi, DGS ile hekimliğe geçmek mantıklı geldi. DGS'ye hazırlanıyorum. Global olarak düşününce güzel paralar kazanabilirsin. Mesela İngilizcen iyiyse Amerika'da yapmanı tavsiye ederim. Ama akredite olan bir okula yazıl. Benim gibi çift vatandaş isen daha rahatsın.

Hayatını boşa harcamışsın. Netlerin de iyi falan değil zorlama artık. Git kendine deneyim kazanabileceğin bir iş bul.

Zaten bir bölüm okuyorum bölümü bırakıp veterinerliğe gideyim mi diye yazdım. Yoksa mesleğim er ya da geç olacak.

Hocam yapıştır gitsin o zaman. Bu ay elinden geleni yap ama.

Not edildi.

Hocam bu "sevdiğim meslek" olayını bu kadar idealize etmeyin. Yani veteriner olmayınca her gün işe mutsuz gidecek ve mutsuz bir hayatınız olacak diye bir zorunluluk yok. Çoğu memurluk çok rahat güzel bir meslek bana sorarsanız.

Hocam hayatta herkesin belli başlı idealleri vardır. Şu an zaten iki yıllık bir bölüm okuyorum ama meslekte gelişim 0. ben okuduğum meslekte adam akılı yerlere gelmek istiyorum.

Hedefiniz nedir? Olmuyorsa zorlamayın bence.

Veterinerlik hocam. Olacak gibi olduğunda illaki bir sorun karşıma çıkıyor. 2023'te deprem + teyzemin vefatı (MSÜ 2023e gömdükten iki gün sonra girdim) tek adma akıllı çalışabildiğim sene YKS 2024dü.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, YKS 2022'de 800k TYT, 700k AYT yaptım. YKS 2023'te 450k AYT, 700k TYT yaptım. YKS 2024'te TYT 56,5 net, AYT 21,5 net yaptım ve sıralamam TYT'de 380k, AYT'de 267k oldu. Ailem zorladı, "mezuna kalma, git" dedi. Neyse, sonra dedim ki aile şehrinde iki yıllık atanması kolay bir bölüm yazayım, bir yandan da YKS'ye çalışayım. Tabii ki bu da ters tepti ve hiç göründüğü kadar kolay bir iş değil. Şu an TYT netlerim 55-60 bandında, AYT netlerim de 15-20 bandında. Yani adamakıllı hiç yükseltemedim. Şu son 40 gün sınırımı zorlayıp TYT'de 70, AYT'de 40 bandına çıkarmaya çalışacağım. Eğer çıkartırsam, gerekirse ailemi karşıma alıp hayalimdeki meslek uğruna bir adım atacağım. Ve son olarak, bugün itibarıyla bizimkiler boşanma kararı aldılar. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

Hocam gerçeği konuşmak lazım son 40 günde bir cacık olmaz okul sınavı değil ki bu. Bence öğrenebileceğin ve ileride kendini geliştirebileceğin bir meslek öğrenmeye bak. Başına da kötü bir olay gelmiş ailen boşanma kararı almışlar en azından ortada kalırsan elinin altında bir meslek olsun kendi ayaklarının üstünde durabil.

13 ay varmış gibi düşün ben de 2. üniversitemi okuyacağım alacağım soru bankalarını planlıyorum son şans gibi düşün telefona soru çözüm videoları haricinde bakma sosyal medyayı sil ya da kullanımı en aza indir oyun oynama tüm odağın derste olsun hatta ben forumu da salacağım seneye burda buluşalım kazandığımız yerleri yazarız. 🤙

13 ay varmış gibi düşün ben de 2. üniversitemi okuyacağım alacağım soru bankalarını planlıyorum son şans gibi düşün telefona soru çözüm videoları haricinde bakma sosyal medyayı sil ya da kullanımı en aza indir oyun oynama tüm odağın derste olsun hatta ben forumu da salacağım seneye burada buluşalım kazandığımız yerleri yazarız. 🤙

Bu sene halledersem bu yaz sonu buluşuruz olmazsa seneye buluşalım.

Hocam gerçeği konuşmak lazım son 40 günde bir cacık olmaz okul sınavı değil ki bu. Bence öğrenebileceğin ve ileride kendini geliştirebileceğin bir meslek öğrenmeye bak. Başına da kötü bir olay gelmiş ailen boşanma kararı almışlar en azından ortada kalırsan elinin altında bir meslek olsun kendi ayaklarının üstünde durabil.

Hocam en kötüsünden 65 TYT 30 AYT'i yakalarsam istediğim fakülteye giriyorum. 40 günde neden olmasın.

Hocam en kötüsünden 65 TYT 30 AYT'i yakalarsam istediğim fakülteye giriyorum. 40 günde neden olmasın.

Hocam umarım başarırsın fakat bana kalırsa artık yapman gereken tek şey meslek edinmek. Şu an için bile istediğin fakülteyi kazansan bitirmen en iyi haliyle 4 sene sürecek eğer 4 senelik bir yerse ki netlere göre 4 senelik gibi duruyor. Diyelim 4 sene sonra bitirdin iş bulma arayışına gireceksin ve belki de çoğu iş yeri yaşından dolayı sana ön yargıyla yaklaşacak. Hem bana kalırsa gitmek istediğin bölüm hayalindeki meslekse hayalin için 4 sene boyunca daha fazla çalışman gerekirdi. Gerçekten hayalin olduğunu düşünüyorsan 4 sene ne yaptın derler adama. Yanlış anlama bunu yargılamak için demiyorum ama çoğu kişinin düşüncesi bu olur. Ha farklı olaylar yaşamışsındır ailevi mevzular geçmiştir sen veya bir yakının hastalığa yakalanmıştır veya psikolojik olarak zor zamanlar geçirmişsindir orası ayrı.

Hocam umarım başarırsın fakat bana kalırsa artık yapman gereken tek şey meslek edinmek. Şu an için bile istediğin fakülteyi kazansan bitirmen en iyi haliyle 4 sene sürecek eğer 4 senelik bir yerse ki netlere göre 4 senelik gibi duruyor. Diyelim 4 sene sonra bitirdin iş bulma arayışına gireceksin ve belki de çoğu iş yeri yaşından dolayı sana ön yargıyla yaklaşacak. Hem bana kalırsa gitmek istediğin bölüm hayalindeki meslekse hayalin için 4 sene boyunca daha fazla çalışman gerekirdi. Gerçekten hayalin olduğunu düşünüyorsan 4 sene ne yaptın derler adama. Yanlış anlama bunu yargılamak için demiyorum ama çoğu kişinin düşüncesi bu olur. Ha farklı olaylar yaşamışsındır ailevi mevzular geçmiştir sen veya bir yakının hastalığa yakalanmıştır veya psikolojik olarak zor zamanlar geçirmişsindir orası ayrı.
Kral konu sahibi okumak istiyor niye ısrarla meslek edin diyorsun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı