4. kez sınava girmek mantıklı mı?

Yakalanırsan sınavdan beter problemlerin olacak.

Bari bir tane 2 yıllık bölüme gir tecil alıp askeri alım süreni uzatta yoklama kaçağı olma.
Ne olacak? Zorla askere mi alacaklar? Çevremden böyle bir şey hiç duymadım bu zamana kadar. En fazla şu olur polis GBT kontrolünde yakalar. 15 gün içinde askerlik şubesine gitmen için tutanak tutar. Ama gitmezsen de bir şey olmuyor. İsterseniz araştırabilirsiniz.

En fazla ceza yazılır. Onu da öderim.

Ne olacak? Zorla askere mi alacaklar? Çevremden böyle bir şey hiç duymadım bu zamana kadar. En fazla şu olur polis GBT kontrolünde yakalar. 15 gün içinde askerlik şubesine gitmen için tutanak tutar. Ama gitmezsen de bir şey olmuyor. İsterseniz araştırabilirsiniz.

En fazla ceza yazılır. Onu da öderim.

Neden gereksiz yere ceza ile uğraşıyorsun?

Yaz 2 yıllık bölüm gir tecil ettir askerliği sonra YKS çalış üniversiteyi salla istediğin puanı alınca 4 yıllık bir bölüme kaydını aldır 2 yıllıktan kayıt düşür.

Bu kadar sene beklemek sabır ister, ben dayanamam. Arkadaşların dediği gibi yapın bence. Ayrıca yoklama kağıdı gelebilir evinize.

Neden gereksiz yere ceza ile uğraşıyorsun?

Yaz 2 yıllık bölüm gir tecil ettir askerliği sonra YKS çalış üniversiteyi salla istediğin puanı alınca 4 yıllık bir bölüme kaydını aldır 2 yıllıktan kayıt düşür.
Hocam çok kolaymış gibi anlatıyorsunuz da benim hedefim ilk bin. Koç falan tuttum bunun için. OBP düşmesini göze alamam. Mecburen cezayı ödemek zorundayım.

Hocam çok kolaymış gibi anlatıyorsunuz da benim hedefim ilk bin. Koç falan tuttum bunun için. OBP düşmesini göze alamam. Mecburen cezayı ödemek zorundayım.

1.000 için hayatınızın cezasını ödemeye razıysanız tamam hangi bölüm ve hangi dal.

Sayısal olmanız lazım böyle bir amaç için.

1.000 için hayatınızın cezasını ödemeye razıysanız tamam hangi bölüm ve hangi dal.

Sayısal olmanız lazım böyle bir amaç için.
Evet sayısalım. Hesapladım yaklaşık 1200 TL ödemem gerekiyor. Ocak ayından itibaren kaçak olacağım.

Bu sene gerçekten sıkı bir şekilde çalışacağım ama.

Bu kadar sene beklemek sabır ister, ben dayanamam. Arkadaşların dediği gibi yapın bence. Ayrıca yoklama kağıdı gelebilir evinize.

Dosya Ekleri

• 4.PNG
    4.PNG
    78,1 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Sınav psikolojik bir mücadeledir. Her mezuna kaldığında battıkça batarsın. Bundan sıyrılmanın tek yolu çalışmaktır. Etrafa aldırış etmeden çalışmaktır. Eğer buraya yazma sebebin pozitif bir şey duymaksa üzgünüm dostum olabildiğince gerçekçi olacağım. Ben bu yıl 12. sınıftan mezun oldum. Sınavı da çok iyi yaptım. Lisemde abilerim ablalarım vardı kimi bir kimi iki yıl mezuna kaldı. Çalışan her şeye rağmen çalıştı ve kendini kurtardı. Diğerleri de çalışsa yaparlardı, ama çalışamadılar. Çünkü psikolojik olarak bitmişlerdi; bunun sonucunda kendilerini bir halkaya hapsettiler, bunu aşmak yerine halkada kalıp hayıflanmayı, üzülmeyi seçtiler. Ne oldu? Hiçbir şey değişmedi. :/

Senin işin herhangi bir 12. sınıftan daha zor. insanlar "x yılda olmadıysa daha da olmaz" dediğinde aldırmana gerek yok. Muhtemelen bu kişilerin sınava dair elle tutulur bir başarısı yoktur. Burada yazılmış mı bilmiyorum ama reelde bunun söylendiğini gördüğüm için yazdım.

Üzülmek son değildir. İki yılını üzülmeye harcayan liseden çok sevdiğim bir abim yine mezuna kaldı. Birinde beş yıllık sevgilisi terk etti, öbüründe annesi vefat etti. Bu bir çukurdur. Yıl içinde başına kötü bir şey geldiğinde salacaksan hiç başlama. Başına kötü bir şey gelirse de haddi kadar üzül sonra basmaya devam et. öbür türlü battıkça batacaksın.

YSG-LYS ile TYT-AYT bir değil. Eskiden çok daha fazla konu olduğu için derece yapmak daha zordu. 11. sınıftan itibaren basmak şarttı. Ancak artık son altı ayda bile hakkıyla basanlar ilk beş bine giriyor. Çünkü artık olay az konuyla çok pratik yapmak. O yüzden acaba olur mu olmaz mı diye düşünme, bal gibi de olur; ama çalışırsan. Eleyici konu da kalmadığı için en çok çalışan kazanıyor.

Buradaki en önemli şey bence bu; çalışmadıkça motivasyonun düşecek, motivasyonun düştükçe çalışamayacaksın. O yüzden hasta falan değilsen şu an çalışmaya başlamanı engelleyen tek şey bizzat sensin. Pazartesi değil şimdi başla. Elinden geleni ardına koyma. İleride ne olacağını bilemezsin. Mükemmeliyetçi tutumlarla zaman kaybetme. Muhteşem ders planına çarşamba günü de, perşembe günü de başlarsın. Erteleyerek sadece kendini kandırırsın.

Son olarak şu an tüm konulara hakim biri olarak söylüyorum bunu, sınava çalışmanın en zor zamanları ilk zamanlardır. Çünkü ortada düzgün bir başarın yok, bir sürü konu var bilmediğin, pratiğin yok... O yüzden bu işin en zor döneminin başlamak olduğunu unutma. Belli bir seviyeye ulaşınca zaten dersi de çok sevmeye başlıyorsun, işin psikolojik kısmı kendiliğinden hallolmaya başlıyor. Tıpkı spor yapmak gibi.

Yerinde olsam yarın başlardım, şimdiden başarılar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı