Rehber 4 madde ile Windows 7 neden kullanılmamalı?

Katılım
11 Ocak 2020
Mesajlar
11.738
Makaleler
19
Çözümler
69
Yer
Çankaya, Ankara
İstediğiniz işletim sistemini kullanabilirsiniz, sıkıntı yok.

Konuya dönelim.

  1. Güvenlik zaafiyetleri: Windows 7 desteği tam 1 yıl önce son buldu (14 Ocak 2021.). Ve bu yüzden Windows 7 güvenlik açıkları dolu bir OS. Anti-Virüs kullansanız da bu büyük bir açık, Windows 7 üstünü kullanın. Windows 10'da ise en güncel sürümü kullanın.
  2. Uygulama desteği: Ben Node.js kullanmaya ihtiyaç duyuyorum ve Windows 7'yi desteklemiyor. Ek olarak oyun desteği durumu da var.
  3. Teknik destek: Windows 7 için teknik destek 2015 yılında sona erdi. Teknik sorunlarınızla Microsoft artık ilgilenmeyecek. Ms Community'te ilgilienebilecek bazı kişiler olabilir ama.
  4. Appx uygulama desteği: Metro uygulama desteği yok, yüklü halde gelmemesi eski PC'ler için iyi. Ama ben bu uygulamalara bazen ihtiyaç duyuyorum ve Windows 7, UWP uygulamalarını desteklememekte.
Birazcık kısa oldu ama olsun.
 
Zaten en az E8400 - 2 GB RAM - SSD'li bir sistem bile varsa gayet stabil bir şekilde çalışıyor Windows 10. Tecrübe ile sabittir yani bu söylediğim :)
 
1. Destek kesileli 1 yıl olmuş bu güvenlik için çok büyük bir sıkıntı değil. Bir 3-5 yıl geçse dediğinize katılırdım.
2. Windows 10'da açıp da Windows 7'de açamadığım uygulama olmadı. Kişiden kişiye değişir bu.
3. Buna katılıyorum.
4. Çoğu insan metro uygulamarını sevmiyor. Bu da kişiden kişiye değişir.

Sonuç olarak benim fikrim: 2-3 yıl daha kullanılır. Ondan sonra eğer Windows 11 tutarsa Windows 7'nin cenazesini yapabiliriz.

Güzel rehber bu arada elinize sağlık.
 

Geri
Yukarı