Rehber 4 madde ile Windows 7 neden kullanılmamalı?

Millattan kalma dediğin işletim sistemi seni bir zamanlar iyi bir şekilde idare etti. Seni ayriyeten SSD olmayanlar için Windows 7 gayet iyidir. Desteği yok ama pek ihtiyaç da duymuyorum.
Bende SSD var fakat yine de oyunlar donmasın diye Windows 7 işletim sistemini kullanıyorum gayet memnunum.
 
Zaten yakında XP ile ister istemez aynı kaderi paylaşacak. XP'nin de desteği kesildiği ilk zamanlarda hala milyonlarca bilgisayar kullanıyordu. Zamanla azaldı ve artık 7, XP'nin desteği kesildiği ilk zamanlara geldi.
 
İstediğiniz işletim sistemini kullanabilirsiniz, sıkıntı yok.

Konuya dönelim.

  1. Güvenlik zaafiyetleri: Windows 7 desteği tam 1 yıl önce son buldu (14 Ocak 2021.). Ve bu yüzden Windows 7 güvenlik açıkları dolu bir OS. Anti-Virüs kullansanız da bu büyük bir açık, Windows 7 üstünü kullanın. Windows 10'da ise en güncel sürümü kullanın.
  2. Uygulama desteği: Ben Node.js kullanmaya ihtiyaç duyuyorum ve Windows 7'yi desteklemiyor. Ek olarak oyun desteği durumu da var.
  3. Teknik destek: Windows 7 için teknik destek 2015 yılında sona erdi. Teknik sorunlarınızla Microsoft artık ilgilenmeyecek. Ms Community'te ilgilienebilecek bazı kişiler olabilir ama.
  4. Appx uygulama desteği: Metro uygulama desteği yok, yüklü halde gelmemesi eski PC'ler için iyi. Ama ben bu uygulamalara bazen ihtiyaç duyuyorum ve Windows 7, UWP uygulamalarını desteklememekte.
Birazcık kısa oldu ama olsun.

İstediğiniz kadar yazın kullanmaya devam edeceğim. (her an 10'a Update edebilirim :D)
Eski bir işletim sistemi ama AMD W8.1'e sürücü çıkarmıyorken W7'ye sürücü desteğini hala sürdürüyor. İlginç bir şey.

Rağbet meselesi Windows 8.1 %6 civarında kullanılırken Windows 7 hala %15 seviyesinde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı