4 pin 12v anakarta RGB bağlanır mı?

klavalier

Picopat
Daha fazla  
RAM
Gskill Triden 2x16 6400Mhz DDR5 RGB RAM
Ekran kartı
Sapphire RX7700XT Pulse
Anakart
MSI Pro A620M-E
İşlemci
AMD Ryzen 7500F
Herkese selam. 4 adet kasa fanı alacağım ve bunlar ARGB olacak. 2 fan üste 2 fan alta monte edeceğim. Anakartımda MSI Pro A620M-E 3pin 5V girişi yerine 4pin 12v JRGB girişi bulunuyor. Diğer donanım montajlarını yapabilirken fanlar hakkında biraz zayıfım. Bu alacağım fanları nasıl bağlayabilirim?

Alacağım 3'lü fan: https://inventus.com.tr/mi_products/...aspx?PID=14149
Bunun yanına 1 adet daha ARGB fan alacağım henüz modeli belirlemedim.

Kasanın ön paneldeki RGB fanları için böyle bir şey yapılmış. Yine böyle bir şey mi almam gerekli?

Dosya Ekleri

• xd.jpeg
    xd.jpeg
    161,6 KB · Görüntüleme: 54
Fan pwm ve led girişlerini yaptıktan sonra sadece psudan gelen sata kablosunu takıyorum değil mi hocam? Orada başta 3 giriş var ama cpu fan bende normal takılı 5v 3 pin zaten anakartımda yok.

-CPU fan yine anakarta takılı kalacak.
-Kasa fanlarını kontrolcüye takacaksınız, kontrolcüden bir fan sinyal kablosu çıkar, onu anakartın bir fan portuna takacaksınız.(Fanların dönmesi için)
-Kasa fanlarının ARGB soketlerini de kontrolcüye takacaksınız, kontrolcü üzerinde LED yazan 2 pine kasanın LED veya reset kablosunu takacaksınız, LED'ler o buton ile kontrol edilecek.
-Bir de kontrolcünün güç bağlantısını yapacaksınız.

Bu kadar.

-CPU fan yine anakarta takılı kalacak.
-Kasa fanlarını kontrolcüye takacaksınız, kontrolcüden bir fan sinyal kablosu çıkar, onu anakartın bir fan portuna takacaksınız.(Fanların dönmesi için)
-Kasa fanlarının ARGB soketlerini de kontrolcüye takacaksınız, kontrolcü üzerinde LED yazan 2 pine kasanın LED veya reset kablosunu takacaksınız, LED'ler o buton ile kontrol edilecek.
-Bir de kontrolcünün güç bağlantısını yapacaksınız.

Bu kadar.
Şimdi daha net anladım hocam teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı