4 pinli anakartla 3 pinli fanlar takılır mı ?

Ergeon

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar anakartim ASUS TUF B450 PLUS GAMING 3 X 4-pin kasa fan bağlantısı var. Ben işe Aerocol Orbit RC 3x12 CM Fanlarindan alacağım. Fanların açıklama kısmında 3PIn yazıyor. Ben bu fanları anakartima takabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Takabiliyorsun fakat program üzerinden hızlarını kontrol edemiyorsun. Araştırdığım kadarıyla BIOS'tan hız ayarı yapabiliyorsun.

Hocam 3 pin bağlantı yaparsan fanların hızlarını kontrol edemezsin. Bilmiyor olma ihtimaline karşı uyarayım seni sonradan pişman olma.

Yeni nesil anakartların hemen hemen hepsinde, voltaj kontrollü fan hız kontrolü yapılabiliyor. O yüzden 3 yada 4 farketmez. Ama 4 pinli olursa daha iyi olur.

Yeni nesil anakartların hemen hemen hepsinde, voltaj kontrollü fan hız kontrolü yapılabiliyor. O yüzden 3 yada 4 farketmez. Ama 4 pinli olursa daha iyi olur.
Hmm anladım. Anakartım ASUS TUF B450 PLUS GAMİNG fan hız kontrolü yapılabilir dimi ? Vede benim alacağım fanlar hakkında bilgin var mı ? CFM değeri 55.9 db ise 14.1.Ben bu fanları anakartım üzerinden kontrol edebilir miyim ?
Hocam 3 pin bağlantı yaparsan fanların hızlarını kontrol edemezsin. Bilmiyor olma ihtimaline karşı uyarayım seni sonradan pişman olma.
Sürekli 1200 rpm ile dönücek o zaman. Db seviyesi düşük olduğu için pek önemli değil o. Merak ettiğim şey alacağım fanlar iyi mi ve ben bu fanları anakart üzerinden kontrol edebilir miyim ?(rgbsini vs.) Anakartım ASUS TUF B450 PLUS GAMİNG
Takabiliyorsun fakat program üzerinden hızlarını kontrol edemiyorsun. Araştırdığım kadarıyla BIOS'tan hız ayarı yapabiliyorsun.
Peki anakart üzerinden rgbsini vs. değiştirebilir miyim ?
Takabilirsin. 4-Pin girişler 3-Pin fanlara da uygun oluyor.
Teşekkür ederim. Alacağım fanlar hakkında bilgin var mı ?

Hmm anladım. Anakartım ASUS TUF B450 PLUS GAMİNG fan hız kontrolü yapılabilir dimi ? Vede benim alacağım fanlar hakkında bilgin var mı ? CFM değeri 55.9 db ise 14.1.Ben bu fanları anakartım üzerinden kontrol edebilir miyim ?

Sürekli 1200 rpm ile dönücek o zaman. Db seviyesi düşük olduğu için pek önemli değil o. Merak ettiğim şey alacağım fanlar iyi mi ve ben bu fanları anakart üzerinden kontrol edebilir miyim ?(rgbsini vs.) Anakartım ASUS TUF B450 PLUS GAMİNG

Peki anakart üzerinden rgbsini vs. değiştirebilir miyim ?

Teşekkür ederim. Alacağım fanlar hakkında bilgin var mı ?

Anakartınız güzel. Voltaj kontrolüyle kontrol edilir her şekilde. BIOS yada ASUS'un kendi fan hız programları vardır oradan yapacaksınız. Fan RGB fanmış baktım. İşinizi görür.

Bunu bilmiyordum. Peki bu anakartta da 3 pin bağlantı sağlasam kontrol sağlayabilir miyim? Kasamda 4 adet fan mevcut ve güçlerini molex ile sağlıyorlar. Anakart ile bağlantıları yok. Molex to 3 pin fan çevirici kullanarak fanlarımı anakarta bağlarsam çalışır mı? çalışırsa kontrol edebilir miyim?

Görseldeki fanın kablosu gibi elimdeki fanların kabloları. (görseldeki gibi çift molex değil tek molex)
28440.jpg

Bunu bilmiyordum. Peki bu anakartta da 3 pin bağlantı sağlasam kontrol sağlayabilir miyim? Kasamda 4 adet fan mevcut ve güçlerini molex ile sağlıyorlar. Anakart ile bağlantıları yok. Molex to 3 pin fan çevirici kullanarak fanlarımı anakarta bağlarsam çalışır mı? çalışırsa kontrol edebilir miyim?

Görseldeki fanın kablosu gibi elimdeki fanların kabloları. (görseldeki gibi çift molex değil tek molex)
Eki Görüntüle 457117

Molex'de fan kontrolü yapılamaz. Direk en son hızda çalışır çok ses yapar. 3 yada 4 pinle anakarta bağlarsanız ve anakartınızın dediğim gibi voltaj kontrollü desteği varsa olur. Çeviriciyle ara bağlantı olduğunda nasıl olur emin değilim açıkçası. Sanki olmaz gibi geliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı