Kasanın arka kapağını açınca öndeki 3 fanın kabloları resimde gördüğünüz yere takılmış. Bu kısım neresi oluyor anlayamadım. Bu fanları anakarta takıp yazılım üzerinden kontrol etmek istiyorum nasıl yapabilirim?
CPU_FAN kısmına çoklayıcı bağlanıp bu çoklayıcı ile bağlanmış olabilir fan ve pompa. Kontrol ettiniz mi? Fanların kablolarını takip ederek nereye takılı olduğuna bakabilir misiniz?
Hocam sanırım sorunu anladım. Sorun değil daha doğrusu. Bu Arctic sıvı soğutucuları tek kablo kullanıyor galiba. Pompayla radyatör fanları tek kablodan kontrol ediliyor. 2 saattir radyatör üstündeki fanların kablosunu arıyordumsiz de bir kontrol eder misiniz şu konuya bakarak. Doğru anlamışım değil mi?
Artics Liquid Freezer II sıvı soğutucu kablosu nereye takılmalı?
Ben bir Artics Liquid Freezer II 240'lık sıvı soğutucu aldım. Ancak bunda pompanın olduğu yerden tek kablo var sadece radyatörün fanları da ona bağlı sanırım. Bu kabloyu pump fana mı CPU fana mı takmam lazım?www.technopat.net
Doğru anlamışsınız. Tek kablo çıkıyormuş ve kitaplıkta PUMP'a takılması öneriliyormuş. Zira sizde bu PUMP'a takıp fan devrini ayarlayabilirsiniz. Beyaz sokette takacağınız kabloyu SYS_FAN2'ye takıp onları da oradan kontrol edebilirisiniz.
Kasanızın üzerinde bulunun dahili kontrolcüye bağlı fanları kontrol etmek istediğinizi söylemiştiniz. Buna istinaden o kontrol kartının beyaz soketini (En sağ'da) kablo ile anakartınızın SYS_FAN2 kısmına takarak kontrol edebileceğiniz yazıyor Kasanızın Kullanım Klavuzunda,.Hocam son cümlenizi anlamadım. Beyaz soket derken?
hocam çok saolun öncelikle yardımınız için fakat bu konulardan hiç anlamadığım için elim ayağıma dolaşıyor biraz. şu parmağımla tuttuğum kısmı extra kablo kullanarak sys fan 2'ye mi takmalıyımKasanızın üzerinde bulunun dahili kontrolcüye bağlı fanları kontrol etmek istediğinizi söylemiştiniz. Buna istinaden o kontrol kartının beyaz soketini (En sağ'da) kablo ile anakartınızın SYS_FAN2 kısmına takarak kontrol edebileceğiniz yazıyor Kasanızın Kullanım Klavuzunda,.
Evet fakat o çoklayıcının diğer ucu nereye gitmekte ?hocam çok saolun öncelikle yardımınız için fakat bu konulardan hiç anlamadığım için elim ayağıma dolaşıyor biraz. şu parmağımla tuttuğum kısmı extra kablo kullanarak sys fan 2'ye mi takmalıyım
sağ tarafa doğru giden kablo egzoz fana gidiyor hocam. harici egzoz fan almıştım ben. onun kablosuEvet fakat o çoklayıcının diğer ucu nereye gitmekte ?
Eki Görüntüle 1940557
Kontrol etmek istediğin fanları 4 PIN PWM olan pinlere takıp beyaz soketin takılı olduğu (egzoz fanının, SYS_FAN1) deviri değiştiğinde hepsinin değişeceği yazılmış. Eğer olmaması durumunda Fanları direkt anakartınızın SYS_FAN2, 3, 4, 5 soketlerine de takıp yine aynı program ile kontrol edebilirsiniz.
Öndeki 3 Fanın soketi egzoz fanının soketi ile aynı ise, anakarta direkt bağlayabilirsin.
Dikkat etmeniz gereken o 3'lü fanlar DC ise anakart BIOS'u üzerinden ilgili pini DC moda alınabiliyorsa takabilirsin. PWM ise direkt bağlayabilirsiniz. DC mod alınmıyorsa tam hızda çalışır ve bozulabilir.Ha o zaman şu fotodaki en soldaki 3 PIN'i sağ tarafa kaydırıp oradaki 4 pinlik yuvalara takacağım yani. Üçünün de 1 PIN'i boşta kalacak şekilde. Eğer olmazsa bu 3 pinli fanları anakart üzerindeki 4 pinli SYS fan 2 - 3 - 4 kısımlarına takayim. Doğrudur değil mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.