4 Pinli işlemci soğutucusunun hızı nasıl düşürülür?

Daha fazla  
Athlon X4 640 işlemciyi altı bakır bloklu bir soğutucu ile kullanıyorum (stok değil). Bilgisayar ilk açıldığında geyet sessiz çalışıyor 10 dakika sonra fan sesini 7100 RPM'lere çıkarıyor. Bende üstündeki fanı çıkarıp yağladım ve temizledim belki ses gider umuduyla fakat çok bir şey fark etmedi. sıcaklığa baktımğımda ise boşta 30 derece gözüküyor. Soğutucu'yu değiştirmeden önce hızını düşürmek istiyorum fakat BİOS ayarlarını kurcaladığımda böyle bir ayar görmedim. Ses gerçekten baş ağrıtır derecede. Tek çözüm yeni bir soğutucu almak mı?
Ekleme: Benim aklıma şöyle bir fikir geldi; madem İşlemci soğutucum bozuk değişmesi gerek bakır bloğu değiştirmeyip sadece üstündeki 4 pinli fanı değiştirsem ses kesilir mi? Fan şu şekilde.Eki Görüntüle 321935

Son düzenleme:
Soğutucuyu değiştir ve Boşta 30 derece olması çok güzel yaz ayındayız seninkisi baya iyiymiş benimkisi boşta 40-45 derecede geziyor . Kışın ayrı tabi

Soğutucuyu değiştir ve Boşta 30 derece olması çok güzel yaz ayındayız seninkisi baya iyiymiş benimkisi boşta 40-45 derecede geziyor . Kışın ayrı tabi

Soğutucum stok değil ve altı bakır çok kaliteli bir soğutucu. O yüzden değiştirmeye kıyamıyorum. Bunun gibi bir soğutucu 75 TL’den başlıyor,bende diyorum ki üstündeki 8 cm’lik fanı değiştirsem ses azalır mı?

Soğutucum stok değil ve altı bakır çok kaliteli bir soğutucu. O yüzden değiştirmeye kıyamıyorum. Bunun gibi bir soğutucu 75 TL’den başlıyor,bende diyorum ki üstündeki 8 cm’lik fanı değiştirsem ses azalır mı?
Azalır tabi ama fan çok iyi performans kaybı olabilir sen en iyisi bilgisayarcıya git bi baksın biz buradan anlayamayız sesin neden çok geldiğini gözümle görmem gerek boşa heba etme güzelim fanı.

Azalır tabi ama fan çok iyi performans kaybı olabilir sen en iyisi bilgisayarcıya git bi baksın biz buradan anlayamayız sesin neden çok geldiğini gözümle görmem gerek boşa heba etme güzelim fanı.

8 Senelik fan artık değişmek lazım yeni soğutucu almak yerine fanı değiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca bilgisayarın anladığını bizde anlarız.

Sende anlarsın ama adamlar okulunu okuyor bu işin fark o kardeşim :)

Okulunu mu okuyor? Ayrıca bunda anlaşılmayacak ne var ki? İşlemci fanından ses geliyor işte. 8 Senelik fan. Normaldir böyle şeylerin olması. Bilgisayarcı dediğiniz bakkallardan bahsediyorsanız okumuş insanlar diye ben buna gülerim.

Tahminimce sorun BIOS ayarlarınızdan kaynaklı. Fan kontrol ayarını manuel'de veya kendiniz birşeyler ayarlanmışsa boşta 30 derecede o hızda çalışmaması lazım. Otomatiğe alın deneyin bakalım sonuç ne olacak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı