4 pinlik güç kablosu 8 pinlik işlemci güç soketi için yeterli mi?

Makaleler
2
Dostlar selam, B450M S2H anakart üzerinde 8 pinlik CPU güç girişi var fakat güç kaynağımın sadece 4 pinlik CPU kablosu var. Bu durumda, sorunsuz kullanabilir miyim? Eğer sorun çıkma ihtimali varsa, 350-400 TL bandında, 8 pın CPU kablosu olan, RX5600 XT ve Ryzen 3 3100'e yetecek bir güç kaynağı önerebilir misiniz? Bahsettiğim güç kaynağı, High Power 500W 80+ Eco Bronze.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rampage önermeyin, C4 önerin daha iyi. Sharkoon konusunda kaliteli diyen de var, demeyen de. 400 TL'ye FSP bir PSU buldum, gereksinimleri karşılıyor. FSP HD500 Hydro 500W 80+ BRONZE Güç kaynağı 600W veya 550W 80+ kaliteli bir psu önerebilir misiniz bu fiyatta ? Eğer yok derseniz, FSP'ye karar kılacağım.

Rampage önermeyin, C4 önerin daha iyi. Sharkoon konusunda kaliteli diyen de var, demeyen de. 400 TL'ye FSP bir PSU buldum, gereksinimleri karşılıyor. FSP HD500 Hydro 500W 80+ BRONZE Güç kaynağı 600W veya 550W 80+ kaliteli bir psu önerebilir misiniz bu fiyatta ? Eğer yok derseniz, FSP'ye karar kılacağım.
Bu da güzel. Bu fiyatlarda 550 W yerine 500 W düzgün PSU lar var. Bu FSP, benim attığım Zalman veya High Power var. Bunlardan birini seçebilirsin.
Hocam 500W yetmeyebilir ya da düşük performansa sebep olabilir bu sistem için 650W-600W alın ki oyun oynarken sorun yaşamayın.
500 W yeter. Sharkoon kaliteli ama SHP650 kaliteli değil.

İşlemciye ve RAM'lere overclock yapmayı düşünüyorum, (İşlemci maksimum 1.30V, RAM 1.41V) ona rağmen 500W 80+ yeterli olur mu ? Eğer olmazsa 550W-600W 80+ düşünüyorum ve Zalman'ın şu iki modelini buldum.
Bu iki model alınabilir mi ? Her hangi bilinen bir kronik sorunu var mıdır ? İnternet üzerinde pek bir bilgi bulamadım.

İşlemciye ve RAM'lere overclock yapmayı düşünüyorum, (İşlemci maksimum 1.30V, RAM 1.41V) ona rağmen 500W 80+ yeterli olur mu ? Eğer olmazsa 550W-600W 80+ düşünüyorum ve Zalman'ın şu iki modelini buldum.
Bu iki model alınabilir mi ? Her hangi bilinen bir kronik sorunu var mıdır ? İnternet üzerinde pek bir bilgi bulamadım.
Güzel PSU.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı