4 senelik i5 7400 sistemin performansı

Daha fazla  
Arkadaşlar, 4 sene önce, yani 2017'de i5 7400 işlemcisini aldım. 3-4 ay 2014 yapımı GT 430 kartıyla yormayacak oyunlar oynadım. 2-3 senede iş bilgisayarı ya da hiç kullanılmadı. Son 1 senedir de RX 570 kartı aldım ve yeni nesil oyunları oynuyorum (58-67 derece arasıyla).şimdi diyorlar ya, işlemcinin ömrü şu kadar, ekran kartının ömrü bu kadar diye, benim işlemcimim ilk günkünden farkı nedir? Nasıl bir etki olmuştur, ilk günküyle aynı mıdır? 4 sene geçti ya, o yüzden soruyorum.

Arkadaşlar, 4 sene önce, yani 2017'de i5 7400 işlemcisini aldım. 3-4 ay 2014 yapımı GT 430 kartıyla yormayacak oyunlar oynadım. 2-3 senede iş bilgisayarı ya da hiç kullanılmadı. Son 1 senedir de RX 570 kartı aldım ve yeni nesil oyunları oynuyorum (58-67 derece arasıyla).şimdi diyorlar ya, işlemcinin ömrü şu kadar, ekran kartının ömrü bu kadar diye, benim işlemcimim ilk günkünden farkı nedir? Nasıl bir etki olmuştur, ilk günküyle aynı mıdır? 4 sene geçti ya, o yüzden soruyorum.

Ne amaçla kullanıldığına bağlı. Ve "ömür" diye birşeymi varmış? Bu da pil gibi bitiyor mu?🤔

Ben de 3-4 yıl boyunca kullandım aynı işlemciyi. Hâlâ kullanıyorum. Oyun, render, CPU Mining, Chia Plotting gibi dehşet yükler bindiren aksiyonlar da aldım. Fakat herhangi bir performans kaybı yaşamadım. Macununu düzenli olarak yenilerim. Hava akışını sağlıklı tutmak için kasa içi temizliği yaparım. Bazı tedbirler alarak uzun yıllar boyu kullanmak olası. "CPU'nun Ömrü" diye bir şeye pek katılmıyorum.

Ben de 3-4 yıl boyunca kullandım aynı işlemciyi. Hâlâ kullanıyorum. Oyun, render, CPU mining, chia plotting gibi dehşet yükler bindiren aksiyonlar da aldım. Fakat herhangi bir performans kaybı yaşamadım. Macununu düzenli olarak yenilerim. Hava akışını sağlıklı tutmak için kasa içi temizliği yaparım. Bazı tedbirler alarak uzun yıllar boyu kullanmak olası. "CPU'nun ömrü" diye bir şeye pek katılmıyorum.

Şimdilik mesajı alıntı olarak eklemeyi beceremedim :/ ama güzel ve doğru bir cevap.

İşlemciler ömrü zamanla tükenen ürünler değildir. Serin ve doğru kullanımla, üretim kaynaklı bir sorun da olmazsa ilk gün nasıl performans veriyorlarsa 10 yıl sonra da büyük oranda aynı performansı verirler.

Performansta illa değişiklikler olacaktır. Aynı sabit disk gibi. Zaman geçtikçe performans azalır. Ama kullanım amacına göre değişen bir şey. Tamamen oyun oynadıysanız farklı, karışıksa farklıdır...

Zor bir soru kullanım amaçınıza göre değişir.

Sağ olun cezam olduğu için yazamadım.

İşlemcinin ömrü en az 10 yıl. Ama sürekli teknoloji değiştiği için. Artık telefonlar gibi sürekli işlemci çıkıyor. Mesele son teknoloji olması değil sana göre ne var ne yok işlemcinin içinde. Bende 11 yıllık işlemci var diğer PC de. Hala ilk günkü gibi. Tabii yazılımdan yana bek bir şey bekleme güncelleme falan.
Aga fark yazılımda. Senin eski işlemcin yazılımı 10 yıl öncesi ama oyunlar sürekli güncellendiği için istekleri farklı oluyor. Bir bakmışın aynı PC de oynayabildiğin oyunu daha sonra oynayamaz hale gelmişsin. Telefonlarda da bu böyle maalesef.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı