O zaman YouTubedekiyle benim aramda olan şey şans faktörü mü yani aynı oyun aynı sistem...
O video hangi tarihli bir video ve ne kadar uzun sürüyor orasına dikkat etmek lazım .
Ben forza motorsport ilk çıktığında optimizasyon sorunları yüzünden 1.5 yıl kapatıp oynamadım bile. 1.5 yıl sonra forumları az kurcaladım teşrif edip düzeltmişlerdi. Bu oyun da biraz problemli , bir güncelleme yemiş 6.0 patch mı ne ondan sonra patlamış olaylar .
Konuyuya buralardan baktım :
Konuda birisi 566 nvidia sürücüsüne dönerek çözmüş ama 2 kişinin işine yaramış .
Başka konular :
Birisi Hyper Threading(SMT) kapatınca utilize sorununu çözdüğünü söylemiş ki cpu kısmak bunun adı çok salakça, habire process lasso'dan ya da biostan bununla mı uğraşacak millet aç-kapa-aç-kapa ?
Optimizasyon özürlü ve darboğaz diyenler var .
I'm playing at 4K with a 4080S and i7-14700k, maxed out graphics settings. I'm getting about 55-60PS but heavy combat can dip into the 40s. I barely get any difference in frames whether I'm playing native res or with DLSS Q/B/P. MSI afterburner shows GPU usage of between 50-70% whilst in game...
steamcommunity.com
Bu konuda da çeşitli sistemlerde şikayetçi çok .
Morning all. I recently acquired a 9070 GPU. My system is a 5600x 32gb ram. I feel there is not much improvement over my 6750xt.. GPU is not using...
forums.bit-tech.net
ReBar aç demişler birisi açıp çözmüş .
DLSS kapa gpu'ya zorlanması için yer aç diyen falan var .
Burada da cpu optimizasyonuna söven sayan çok .
Yani, en fazla işte driver eski sürümüne dönüp, ReBar açık mı değil mi kontrol edip değilse açmak, DLSS kapamak, Oyunu 4k'da kullanmak gibi gibi işte genel geçer muhabbetler var .
Sen bu tip şeyleri hiç denedin mi ?
Denemediysen dene ama bana son bir çare bıraktıracaksın . 52Gb indiriyorum torrentten .
İş başa düştü sana yapacağımı söyleyeyim :
Sistem : 9950x3D+RTX5080+2x32 RAM
İlk testi herşey açıkken yapıp ardından ;
Bios'a girip ilk önce x3D'li olan işlemciyi kapatıp, ardından diğer işlemcinin çekirdek sayısını da 6'ya indireceğim, saat hızını da gerekirse düşürüp seninkiyle aynı yaparım, 2. işlemcinin cache de 32mb seninkini simüle etmeye çalışacağım . Bu kıyağımı da unutma he, bu forumda kaç tane adam sayarsın ilgilenecek böyle. Üstüne para isterler valla ahah.

İndirme yükleme bitsin operasyona başlayacağım .