4 slot RAM ve M.2 SSD takılabilecek anakart önerisi

azizdursuns

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selam. 2025 yılında 8 GB RAM ile hayatımı sürdürmeye çalışıyorum fakat artık gına geldi. Gigabyte A320M-H anakartımın üstünde G.Skill Ripjaws 3000 MHz CL16 8 GB RAM. var. R5 5600 işlemcimi de Thermalright burst Assassin kule tipi soğutucu soğutuyor. Hal böyle olunca da soğutucu iki adet RAM slotundan bir tanesini kapatıyor. Ben de 32 GB RAM'e geçmek istiyorum. B450 chipset bir anakart mı alayım? B550 mi alayım? İstediğim özellikler de M.2 SSD slotu ki benim milattan kalma A320'de de var. Şu anki anakartımdan memnunum kısacası. 4 slot RAM takabileceğim M.2 takabileceğim güzel bir anakart önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinize uygun anakart almanız en iyisi olacaktır. Eski nesil anakart alırsanız bios güncellemek ile uğraşmanız gerekebilir. Yeni anakartların çoğunda 2-3 adet M.2 slotu da bulunuyor zaten. O yüzden işlemciye bağlı seçim yapmak en iyisi sanırım.

Dostlar selam. 2025 yılında 8 GB RAM ile hayatımı sürdürmeye çalışıyorum fakat artık gına geldi. Gigabyte A320M-H anakartımın üstünde G.Skill Ripjaws 3000 MHz CL16 8 GB RAM. var. R5 5600 işlemcimi de Thermalright burst Assassin kule tipi soğutucu soğutuyor. Hal böyle olunca da soğutucu iki adet RAM slotundan bir tanesini kapatıyor. Ben de 32 GB RAM'e geçmek istiyorum. B450 chipset bir anakart mı alayım? B550 mi alayım? İstediğim özellikler de M.2 SSD slotu ki benim milattan kalma A320'de de var. Şu anki anakartımdan memnunum kısacası. 4 slot RAM takabileceğim M.2 takabileceğim güzel bir anakart önerir misiniz?
Asrock a520m kullanıyorum. 2 ram slotu olmasına rağmen üzerinde (2x32gb) 64gb 4000mhz ram takılı. Xmp ile bu ramleri 5100mhz olarak kullanıyorum.

Dolayısıyla anakart üzerindeki ram slot sayısının çok bir önemi yok. Sorunsuz bir anakart kullanmak her şeyden önemli.

Son düzenleme:
Sorunsuz bir anakart kullanmak her şeyden önemli.
Kesinlikle Ryzen 7 2700x işlemciyi Asus Tuf b450 ile kullanıyordum. Sonra MSI X570-A Pro modeline geçtim. Bilgisayar kapanınca prizden sökmezseniz tekrar açtığınızda VGA hatasına düşüyor. Bu sorunu BIOS üzerinden güç ayarları ile uğraşıp çözdüm lakin şuan uyku özelliği kullanılmıyor. Uyandırmaya çalışınca yine aynı VGA hatasına düşüyor. Tüm bu problemler anakart değiştikten sonra yaşandı.

B550 Gaming Plus, B550A Pro, TUF Gaming B550 Plus,

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı