Hocam bu fiyata 5070 alınıyor. Almayın bu sistemi.Son olarak sistem bu şekilde birinin itirazı yoksa sipariş vereceğim![]()
https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx5070-h610m-1tb-m-2-ssd-32gb-ddr5-ram.html 44-45 bandında çıkmışsınız attığınız sistemde, onun yerine bu attığım daha mantıklı.Son olarak sistem bu şekilde birinin itirazı yoksa sipariş vereceğim![]()
https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-rtx4070-h610m-1tb-m-2-ssd-16gb-ddr5-ram.html 40 üzerine çıkmak istemiyorsanız buna bakabilirsiniz, 14400F işlemci yapıp rami de 32 yaparak sogutucu eklerseniz 39.100 ₺ fiyatı oluyor.Son olarak sistem bu şekilde birinin itirazı yoksa sipariş vereceğim![]()
Hocam bu fiyata 5070 alınıyor. Almayın bu sistemi.
https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx5070-h610m-1tb-m-2-ssd-32gb-ddr5-ram.html 44-45 bandında çıkmışsınız attığınız sistemde, onun yerine bu attığım daha mantıklı.
https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-rtx4070-h610m-1tb-m-2-ssd-16gb-ddr5-ram.html 40 üzerine çıkmak istemiyorsanız buna bakabilirsiniz, 14400F işlemci yapıp RAM'i de 32 yaparak sogutucu eklerseniz 39.100 ₺ fiyatı oluyor.
Hocam 5060 Ti 16 Gb alıp 2k monitör kullanırsanız gelecekteki oyunlar için zaten kısıtlanmış olacaksınız, 1080p kullanacaksanız 5070 almanıza gerek yok fakat 5060 Ti da o paraya değmez. Ona göre başka bakalım, 1080p mi kullanacaksınız.Intel işlemci almak istemiyorum bir de RTX 5070 güçlü olsa da 12 GB olması gelecekteki oyunlar için kısıtlamaz mı?
Hocam 5060 Ti 16 GB alıp 2K monitör kullanırsanız gelecekteki oyunlar için zaten kısıtlanmış olacaksınız, 1080p kullanacaksanız 5070 almanıza gerek yok fakat 5060 Ti da o paraya değmez. Ona göre başka bakalım, 1080p mi kullanacaksınız.
Hocam 5070 uzun süre 2k oynatır ve 5060 Ti ile kıyaslarsak çok daha güçlü, emin olabilirsiniz. Yani basit bir mantıkla şöyle düşünün, diyelim bir oyun oynuyorsunuz ve bu oyun ultrada 12 Gb üstünde Vram kullanıyor, sizde bu sebepten yüksek ayarlara çektiniz fakat 5060 Ti Vram yetse dahi daha güçsüz bir kart olduğu için orta ayarlarda bile aynı performansı göremeyebilirsiniz. Bu sebepten 5070 daha mantıklı 2k için. Anakart konusunda ise Asusun en çok satan B650 modellerinden biri, ortalama bir anakart ve uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz. Intel sistemlerde genelde H serisi kullanılıyor B serisi için absürt fiyatlar istiyorlar, attıklarım o yüzden H serisi idi fakat AMD işlemci istiyorsanız rahatlıkta B serisi yapabiliriz. Sogutucu olarak da attığınız 212 model sıvı değil hava sogutucu ki zaten ben 7500F, 7600 gibi işlemciler için sıvı önermiyorum. Hava sogutucuları bu işlemciler için gayet yeterli ve sıvıya kıyasla daha uzun ömürlü oluyor.Monitörüm 2K evet ama ağır oyunları PS'da oynarım yine de 5070 çok daha iyi olacaktır diyorsanız düşünürüm. Çünkü yolladığım son sistemde sıvı soğutma olsun anakart modeli olsun daha geleceğe dönük geldi. Yine de sizin yorumunuzu merak ediyorum.
Hocam 5070 uzun süre 2K oynatır ve 5060 Ti ile kıyaslarsak çok daha güçlü, emin olabilirsiniz. Yani basit bir mantıkla şöyle düşünün, diyelim bir oyun oynuyorsunuz ve bu oyun ultrada 12 GB üstünde VRAM kullanıyor, sizde bu sebepten yüksek ayarlara çektiniz fakat 5060 Ti VRAM yetse dahi daha güçsüz bir kart olduğu için orta ayarlarda bile aynı performansı göremeyebilirsiniz. Bu sebepten 5070 daha mantıklı 2K için. Anakart konusunda ise ASUS'un en çok satan B650 modellerinden biri, ortalama bir anakart ve uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz. Intel sistemlerde genelde h serisi kullanılıyor b serisi için absürt fiyatlar istiyorlar, attıklarım o yüzden h serisi idi fakat AMD işlemci istiyorsanız rahatlıkta b serisi yapabiliriz. Sogutucu olarak da attığınız 212 model sıvı değil hava sogutucu ki zaten ben 7500F, 7600 gibi işlemciler için sıvı önermiyorum. Hava sogutucuları bu işlemciler için gayet yeterli ve sıvıya kıyasla daha uzun ömürlü oluyor.
Rica ederim hocam ne demek, hazır sistem oldukları için işlemci model değiştirebiliyoruz fakat direkt marka değiştiremiyoruz maalesef. Bence çok aceleniz yoksa bekleyin benim de canım sıkılıyor zaten, şimdi bakarım sistemlere isteğinize daha uygun bir sistem buluruz.Hocam öncelikle bu saatte yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Attığınız sistemi AMD işlemci yapabiliyor muyuz? Yaptığımızda fiyat farkı çok oluyor mu yani 45000TL'yi aşıyorsa direkt attığınız sistemi alacağım. Attığınız sistemdeki RAM markası olsun SSD markası olsun yeterli midir? Son olarak attığınız sistemde ek bir soğutucu alınır mı?
Rica ederim hocam ne demek, hazır sistem oldukları için işlemci model değiştirebiliyoruz fakat direkt marka değiştiremiyoruz maalesef. Bence çok aceleniz yoksa bekleyin benim de canım sıkılıyor zaten, şimdi bakarım sistemlere isteğinize daha uygun bir sistem buluruz.
VULCAN-14400F / INTEL i5-14400F TRAY / GALAX GeForce RTX 5070 1-Click OC 12GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi Hocam bu kasayı 32 Gb Ram seçip, SSD NM620 seçin 45.835 ₺ fiyatı oluyor. 14400F ve H610 kullanılmış fakat işlemci güçlü ve 5070 besleyebilecek bir işlemci. H serisi ise OC yapmayacaksanız rahatlıkla uzun yıllar kullanabilirsiniz. Bence sadece kartın 30.000 ₺ olduğunu düşünürsek gerçekten fiyatını hakeden bir sistem. Parça kalitesi açısından da hiçbir sorun yok hepsi uyumlu ve düzgün parçalar.Tamamdır hocam 44-45-46ya esneyebilirim burada olurum kasa tipi markası falan hiç önemli değil fiyatını haketsin yeter.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.