40-45 bin TL'ye yazılım için laptop tavsiyesi

cagatay oklu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Alacağım bilgisayarı sadece yazılım, programlama alanları için ve genel mühendislik işleri için kullanacağım. Hangisini önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi arasından seçim yapmak zorundaysak, şu bilgisayar daha mantıklı:

Oyun oynanmayacaksa:

Hocam oyun oynamayacağım ama yapay zeka modelleri çalıştığım için ekran kartına ihtiyacım var.

İkisi arasından seçim yapmak zorundaysak, şu bilgisayar daha mantıklı:
Hocam önerilerinize de açığım. Oyun oynamayacağım ama yapay zeka modelleri çalışacağım güçlü bir işlemci ve orta seviye bir ekran kartına ihtiyacım var bu yüzden.

Hocam önerilerinize de açığım. Oyun oynamayacağım ama yapay zeka modelleri çalışacağım güçlü bir işlemci ve orta seviye bir ekran kartına ihtiyacım var bu yüzden.

Şu an almak için acelen yoksa bence biraz daha bekleyebilirsin. Bu bütçelerde Ryzen 7 8845HS ve RTX 4060 GPU'lu Victus vb cihazlar kolaylıkla bulunuyordu ancak şu an stok sorunu var. Bu işlemci ve ekran kartı birleşimi cihaz Nitro V16 var, o da soğutma olarak başarısız bir cihaz.

8845HS işlemciyi önerme sebebim de içerisinde NPU bulunmakta ve yapay zeka işleri için mutlaka işine yarayacaktır. 8845HS Şu an AMD'nin mobil kanatta en güçlü işlemcisi denilebilir. Bir üstü olarak Ryzen 9 8945HS var ama performans olarak denkler denilebilir. %2-3 gibi fark mevcut ama fiyat olarak çok fazla kesinlikle aradaki farka değmeyecek

HP Victus 16-S1022NT 9Z794EA R7-8845HS 16 GB 1 TB SSD 6 GB RTX4050 16.1" Dos FHD Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri şu cihazın RTX 4060 GPU'lu olanı 42 bin bandındayken şu an stokta bulunmuyor maalesef.

Şu an almak için acelen yoksa bence biraz daha bekleyebilirsin. Bu bütçelerde ryzen 7 8845hs ve rtx 4060 gpulu victus vb cihazlar kolaylıkla bulunuyordu ancak şu an stok sorunu var. Bu işlemci ve ekran kartı birleşimi cihaz nitro v16 var, o da soğutma olarak başarısız bir cihaz.

8845hs işlemciyi önerme sebebim de içerisinde npu bulunmakta ve yapay zeka işleri için mutlaka işine yarayacaktır.

HP Victus 16-S1022NT 9Z794EA R7-8845HS 16 GB 1 TB SSD 6 GB RTX4050 16.1" Dos FHD Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri şu cihazın rtx 4060 gpulu olanı 42 bin bandındayken şu an stokta bulunmuyor maalesef.
Haklısınız hocam geçenlerde 14 nesil ve 4050li bir victus 16 vardı ama o süreçte araştırırken kaçırdım bende. Victus için kronik problemli yorumlarını çok okudum sizin düşünceniz nedir?

Haklısınız hocam geçenlerde 14 nesil ve 4050li bir victus 16 vardı ama o süreçte araştırırken kaçırdım bende. Victus için kronik problemli yorumlarını çok okudum sizin düşünceniz nedir?
Victus bu bütçelerdeki en sorunsuz gaming laptop denilebilir. Bu fiyat bandında bütün laptoplarda olduğu gibi ufak, gözardı edilebilir birkaç sorunu var. Tabii ki 16" için söylüyorum, 15" victuslar çok başarılı cihazlar değil

Çoğu modelde ekranın %100 srgb olmaması
İkinci m2 slotunun bulunmaması, olan modellerde de çok ısınması
Tek elle kapağı açarken kapağın yamuk bir şekilde açılması(bundan tam emin değilim)

Ama onun dışında soğutma olarak rakipsiz, cihaz çok serin çalışıyor.

İşlemcide amd tercih etmen daha sağlıklı olur senin için. Intel tarafında sadece core serisi işlemcilerde npu bulunuyor diye biliyorum, bu seri işlemciler de daha çok ofis kullanımı için uygun olan işlemciler

Bütçe 50 bine çıkarsa
n11'den HP Victus 16-S1002NT A05N6EA R7-8840H 32 GB 1 TB SSD 8 GB RTX4070 16.1" Dos Dizüstü Bilgisayar seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
Bunu tavsiye ederim

Son düzenleme:
bu bütçelerdeki en sorunsuz gaming laptop denilebilir. Bu fiyat bandında bütün laptoplarda olduğu gibi ufak, gözardı edilebilir birkaç sorunu var. Tabii ki 16" için söylüyorum, 15" victuslar çok başarılı cihazlar değil

Çoğu modelde ekranın %100 srgb olmaması
İkinci m2 slotunun bulunmaması, olan modellerde de çok ısınması
Tek elle kapağı açarken kapağın yamuk bir şekilde açılması(bundan tam emin değilim)

Ama onun dışında soğutma olarak rakipsiz, cihaz çok serin çalışıyor.

İşlemcide amd tercih etmen daha sağlıklı olur senin için. Intel tarafında sadece core serisi işlemcilerde npu bulunuyor diye biliyorum, bu seri işlemciler de daha çok ofis kullanımı için uygun olan işlemciler

Bütçe 50 bine çıkarsa
n11'den HP Victus 16-S1002NT A05N6EA R7-8840H 32 GB 1 TB SSD 8 GB RTX4070 16.1" Dos Dizüstü Bilgisayar seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
Bunu tavsiye ederim
Hocam Teknosa'dan olması (w11 lisanslı gelmesi ve teknik destek rahatlığı) ve bütçeye yakın olması sebebiyle bu bilgisayarı bugün aldım.

Bir süre kullandıktan sonra rami 32 gb yaparım diye düşünüyorum sizin düşünceniz nedir? Bu süreçte bana yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim.(ayrıca yanında 2.5k'lık razer klavye, mouse hediye geldi.)

Hocam Teknosa'dan olması (w11 lisanslı gelmesi ve teknik destek rahatlığı) ve bütçeye yakın olması sebebiyle bu bilgisayarı bugün aldım.

Bir süre kullandıktan sonra rami 32 gb yaparım diye düşünüyorum sizin düşünceniz nedir? Bu süreçte bana yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim.(ayrıca yanında 2.5k'lık razer klavye, mouse hediye geldi.)
Hocam hayırlı olsun, W11 lisansı pek önemli değildi. Teknosa destek konusunda bilmiyorum. Ama aradığınız bütçede rtx 4060lı cihaz bulunabilirdi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı