40 bin TL'ye Adobe ve ofis programları için laptop önerisi

Bütçe
35.000 - 45.000

Yunussemree0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Adobe PS, canva ve ofis programları için notebook-Ultrabook bakıyorum. İleriye dönük olması önemli şu an olmasa da ileride Adobe Premiere Pro tarzı ağır uygulamalarda maksimum 2K videolarla falan da uğraşabilirim. Fakat içime sinen modeller olsa dahi kafam çok karıştı. Cuma günü indirim olursa alacağım.

MacBook Air M4 modelinede baktım bütçe yetiyor fakat hiç Apple cihazım yok ve kısıtlamalar nedeniyle problem yasarsam diye içine çekmedi. Beni yoksa en mantıklı o olabilir. Her gün ofise gidip gelirken taşıyacağım için taşınabilirlik önemli. Ben birkaç seçenek ileteceğim farklı öneri varsa alabilirim.

Gigabyte Aero 14 OLED Amazon.com.tr

ASUS Vivobook S14 OLED.

Lenovo Yoga 7 350 OLED.

IdeaPad Slim 5 OLED.

Acer Swift GO OLED.

MSI venture 15 AI.

Bir tanesinin üstünde model adı silinmiş gözüküyor. O Lenovo ThinkBook 14 2-In-1 G5

Son düzenleme:
Bütçenin yettiği en üst Macbook'u alıp geçmeni tavsiye ederim. Cihaz resmen Adobe uygulamaları için yapılmış. Asus Proart Px13(4070) ve Lenovo Legion (4090) cihazlara sahibim ama performans ve akıcılık olarak m4 Macbook pro'nun yanından geçmiyorlar. Macbook için yalnızca ekranı kapatıp, tekrar açtığında bir kaç saniye içinde kaldığın yerden tam performansla çalışmaya devam edebilmenin verdiği haz hiç bir şeyde yok. 10 saati aşkın* şarj süresi de tadından yenmiyor. Cep telefonu kullanır gibi, şarjı tamsa alıp çıkmanın verdiği haz da bambaşka. Başka bir kullanım alanı söyleyecek olsaydın (Autocad, 3dsMax ya da lisanslama seçeneği pahalı olduğundan alternatif arayışına gireceğin diğer uygulamalar) Windows PC seçeneği değerlendirilebilirdi. Ama mevcut kullanım senaryon için üretilmiş bir cihaz Mac. Tuş yapısına alışman 1 haftayı bulabiliyor eğer sürkli Windows kullandıysan ama ondan sonra bambaşka bir rahatlık sunuyor. Yerinde olsam başka cihaza bakmazdın.

Bütçenin yettiği en üst MacBook'u alıp geçmeni tavsiye ederim. Cihaz resmen Adobe uygulamaları için yapılmış. ASUS ProArt PX13(4070) ve Lenovo Legion (4090) cihazlara sahibim ama performans ve akıcılık olarak M4 MacBook Pro'nun yanından geçmiyorlar. MacBook için yalnızca ekranı kapatıp, tekrar açtığında birkaç saniye içinde kaldığın yerden tam performansla çalışmaya devam edebilmenin verdiği haz hiçbir şeyde yok. 10 saati aşkın* şarj süresi de tadından yenmiyor. Cep telefonu kullanır gibi, şarjı tamsa alıp çıkmanın verdiği haz da bambaşka. Başka bir kullanım alanı söyleyecek olsaydın (AutoCAD, 3DS Max'ya da lisanslama seçeneği pahalı olduğundan alternatif arayışına gireceğin diğer uygulamalar) Windows PC seçeneği değerlendirilebilirdi. Ama mevcut kullanım senaryon için üretilmiş bir cihaz Mac. Tuş yapısına alışman 1 haftayı bulabiliyor eğer sürkli Windows kullandıysan ama ondan sonra bambaşka bir rahatlık sunuyor. Yerinde olsam başka cihaza bakmazdın.

Cihaza hızlı alışabileceğimi düşünüyorum fakat ekosisteme sahip olmadan sadece MacBook olması düşündürüyor. Ve AnyDesk uygulamasini kullanıyorum bir sorun çıkınca eski sürümünü falan indirip hallediyorum bunda öyle bir olanagim olur mu mesela bu konular hakkında bilgim olmaması tedirgin ediyor bir tık. Ek olarak alabileceğim M4 modeli (düz) 16 GB / 256 GB versiyonu depolama konusunda yüksek dosyaları kolayca harici hard diske atabilir miyim veya telefonla veri aktarımını rahat yapabilir miyim?

Cihaza hızlı alışabileceğimi düşünüyorum fakat ekosisteme sahip olmadan sadece MacBook olması düşündürüyor. Ve AnyDesk uygulamasini kullanıyorum bir sorun çıkınca eski sürümünü falan indirip hallediyorum bunda öyle bir olanagim olur mu mesela bu konular hakkında bilgim olmaması tedirgin ediyor bir tık. Ek olarak alabileceğim M4 modeli (düz) 16 GB / 256 GB versiyonu depolama konusunda yüksek dosyaları kolayca harici hard diske atabilir miyim veya telefonla veri aktarımını rahat yapabilir miyim?
Ekosistem meselesini dert edecek bir şey yok. Tabi ki olsa iyi olabilir ama şart değil. Ben de s24 Ultra kullanıyorum. 5 tane Windows Pc'm var ama Macbook'a da sahibim.

Mac'de sıkıntı yaşayabileceğin tek nokta, bahsettiğin gibi spesifik durumlar. Yazılım desteği eski sürüm yazılımlar gibi konularda oldukça can sıkıcı. Ama Adobe-Office kullanım senaryosunda rakipsiz. Devasa bir projede çalışırken ekranı kapatıp daha sonra ekranı açmanla aynı performansta çalışmaya devam edebildiğin bir cihazdan bahsediyoruz. İhtiyaç programına göre tercih yapman daha doğru olur

Ekosistem meselesini dert edecek bir şey yok. Tabii ki olsa iyi olabilir ama şart değil. Ben de S24 Ultra kullanıyorum. 5 tane Windows PC'm var ama MacBook'a da sahibim.

Mac'de sıkıntı yaşayabileceğin tek nokta, bahsettiğin gibi spesifik durumlar. Yazılım desteği eski sürüm yazılımlar gibi konularda oldukça can sıkıcı. Ama Adobe-Office kullanım senaryosunda rakipsiz. Devasa bir projede çalışırken ekranı kapatıp daha sonra ekranı açmanla aynı performansta çalışmaya devam edebildiğin bir cihazdan bahsediyoruz. İhtiyaç programına göre tercih yapman daha doğru olur

Sağ olun hocam. Mac'lerle alakalı biraz içerik izleyeyim, tercihimi o doğrultuda yaparım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı