Arkadaşlar bir arkadaşıma bilgisayar toplayacağız. Sıfır ve 2. el parçalardan toplayacağız ve monitör dahil olacak. Ben kabaca şöyle bir şeyler düşündüm sizin fikirlerinizide almak istedim. Şunun yerine şu daha iyi gider dediğiniz parçalar varsa önerebilirsiniz. Bu arada monitör, soğutucu ve kasa konusunda pek bilgi sahibi değilim bunlar için de önerilerinizi bekliyorum. (Depolama almayacağız arkadaş kendi M.2 SSD'lerini kullanacak.)
Şimdilik düşündüğümüz parçalar;
İşlemci: Ryzen 5 7500F tray (2.el 5200TL)
Anakart: Asus Prime B650M-K (sıfır 5330TL)
RAM: Kingston Beast Black Expo 2x8GB 6000MHZ CL30 ( sıfır 2695TL )
PSU: FSP HYPER 80+ Pro H3-650 650W ( sıfır 2149TL )
Ekran kartı: RX 6900 XT ( 2.el 13-14.000TL civarına en son alacağız şu anda araştırmadayız. )
Kasa: Önerilerinizi bekliyoruz 2. el önerilere açığız. Ayrıca içine fan almamız gerekiyorsa onu da öneriye dahil ederseniz güzel olur.
Soğutucu: Önerilerinizi bekliyoruz 2. el olabilir şu ikisini düşünüyorum şu anda ben. T5 kardeşim kullanıyor diğerini kullanmadım bilmiyorum. snowman t5 - thermalright phantom
Monitör olarak da aklımızda şu anda bu var ama dediğim gibi monitör bilgim çok zayıf o yüzden öneriniz varsa bekliyoruz.
vievsonic 1ms 180hz 2k - samsung odyssey G5 1ms 180hz 2k (Curved monitör daha çok hoşuna gidiyor arkadaş eğer kötü değilse Curved daha güzel olur.)
Toplam 30 bin TL tutuyor aşağı yukarı (kasa, monitör, soğutucu hariç). Diğerlerini de dahil ettiğimizde herhalde 40-45 bin TL arasına kapatmak güzel olur diye düşünüyoruz. Ne kadar az harcama yaparsak o kadar iyi olur ama gerçekten fiyatını hak eder diyorsanız 45 bin TL'ye kadar çıkabiliriz dediğimiz gibi.
Şimdiden herkese teşekkür ederiz.
Şimdilik düşündüğümüz parçalar;
İşlemci: Ryzen 5 7500F tray (2.el 5200TL)
Anakart: Asus Prime B650M-K (sıfır 5330TL)
RAM: Kingston Beast Black Expo 2x8GB 6000MHZ CL30 ( sıfır 2695TL )
PSU: FSP HYPER 80+ Pro H3-650 650W ( sıfır 2149TL )
Ekran kartı: RX 6900 XT ( 2.el 13-14.000TL civarına en son alacağız şu anda araştırmadayız. )
Kasa: Önerilerinizi bekliyoruz 2. el önerilere açığız. Ayrıca içine fan almamız gerekiyorsa onu da öneriye dahil ederseniz güzel olur.
Soğutucu: Önerilerinizi bekliyoruz 2. el olabilir şu ikisini düşünüyorum şu anda ben. T5 kardeşim kullanıyor diğerini kullanmadım bilmiyorum. snowman t5 - thermalright phantom
Monitör olarak da aklımızda şu anda bu var ama dediğim gibi monitör bilgim çok zayıf o yüzden öneriniz varsa bekliyoruz.
vievsonic 1ms 180hz 2k - samsung odyssey G5 1ms 180hz 2k (Curved monitör daha çok hoşuna gidiyor arkadaş eğer kötü değilse Curved daha güzel olur.)
Toplam 30 bin TL tutuyor aşağı yukarı (kasa, monitör, soğutucu hariç). Diğerlerini de dahil ettiğimizde herhalde 40-45 bin TL arasına kapatmak güzel olur diye düşünüyoruz. Ne kadar az harcama yaparsak o kadar iyi olur ama gerçekten fiyatını hak eder diyorsanız 45 bin TL'ye kadar çıkabiliriz dediğimiz gibi.
Şimdiden herkese teşekkür ederiz.