400 MHz daha az olan RAM sisteme takılabilir mi?

joebarbao

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlmeci: İntel İ5 10400f Ekran Kartı: Asus Dual Rtx 2060 6 gb Ram:Pny 2*8 3200MHz Ssd: Kioxia Exceria 480GB sata Hdd: Seagate Barracuda 1TB Monitör:Rampage 23,8" RM-344 Led 144Hz 1ms Klavye:Gamebooster G918 Red Switch Beyaz Mouse:Razer Deathadder Essential Beyaz
Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem alacağım, şu an bulunan bilgisayarımda PNY XLR8 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 MD16GK2D4320016Axr RAM var ve yeni PC alacağım zaman bu PC'deki RAM'ler otomatikman boşa çıkacak, şimdi olay şurada başlıyor: Ablamın da R5 5600, RTX 4060 8 GB ve Goodram 8x2 16 GB 3600 MHz DDR4 RAM'li sistemi var. Benden çıkan RAM'leri ablamın bilgisayarına takmak ne kadar mantıklı? Tamam 32 GB oluyor ama 400 MHz daha düşük nasıl olur? Yani mantıklı mıdır?

Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem alacağım, şu an bulunan bilgisayarımda PNY XLR8 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 MD16GK2D4320016Axr RAM var ve yeni PC alacağım zaman bu PC'deki RAM'ler otomatikman boşa çıkacak, şimdi olay şurada başlıyor: Ablamın da R5 5600, RTX 4060 8 GB ve Goodram 8x2 16 GB 3600 MHz DDR4 RAM'li sistemi var. Benden çıkan RAM'leri ablamın bilgisayarına takmak ne kadar mantıklı? Tamam 32 GB oluyor ama 400 MHz daha düşük nasıl olur? Yani mantıklı mıdır?
Yapabilirsin de mantığı ne yapacağına bağlı sistemde RAM ihtiyacı çoksa yap, değilse stabiliteden ödün verebilirsin ağır işlerde küçük bir ihtimal - sistem en yavaş parçaya göre hazırlar kendini. O kadar ağır iş yapmıyorsa takabilirsin.

Ama ikiside dual çalışır mı diye soruyorsan, evet çalışır - anakartın kılavuzuna bak 4 DIMM 2 Channel yazıyorsa.

Yapabilirsin de mantığı ne yapacağına bağlı sistemde RAM ihtiyacı çoksa yap, değilse stabiliteden ödün verebilirsin ağır işlerde küçük bir ihtimal - sistem en yavaş parçaya göre hazırlar kendini. O kadar ağır iş yapmıyorsa takabilirsin.

Oyun oynuyor genelde nadirde olsa video editi yapıyor ama temel amaç oyun, yani temel ama. Oyun ve genelde yeni çıkan oyunlar oluyor. Yani mantıklı gibi ama MHz açısından ne kadar iyi olur bilemedim, hem masraf olmaz hem de donanımı geliştirme açısından mantıklı ama ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Oyun oynuyor genelde nadirde olsa video editi yapıyor ama temel amaç oyun, yani temel ama. Oyun ve genelde yeni çıkan oyunlar oluyor. Yani mantıklı gibi ama MHz açısından ne kadar iyi olur bilemedim, hem masraf olmaz hem de donanımı geliştirme açısından mantıklı ama ne kadar mantıklı bilemiyorum.
Tamam işte kılavuza bak, muhtemel 4 D 2 Channel yazıyordur, 2 ayrı kanal çalışır problemsiz. Yazmıyorsa en yavaş parçaya göre ayarlar, nadiren sorun çıkar o da muhtemelen ağır işte. Yani bir şey olana kadar takıp kullanarak göreceksin kılavuzu okumayacaksan da.

Tamam işte kılavuza bak, muhtemel 4 D 2 channel yazıyordur, 2 ayrı kanal çalışır problemsiz. Yazmıyorsa en yavaş parçaya göre ayarlar, nadiren sorun çıkar o da muhtemelen ağır işte. Yani bir şey olana kadar takıp kullanarak göreceksin kılavuzu okumayacaksan da.

Kutusu nerede bilmiyorum ama yapay zekaya anakart modelini girip sorduğumda şöyle diyor, "
Hayır, ASUS Prime B550M-K anakartında 4 DIMM yuvası bulunmamaktadır. Bu model, 2 DIMM yuvasına sahip olup, toplamda 64 GB'a kadar DDR4 RAM desteği sunar ve çift kanal (Dual channel) bellek mimarisini destekler ASUS Global.

Eğer 4 DIMM yuvası ve 128 GB'a kadar RAM desteği arıyorsanız, ASUS Prime B550M-A veya ASUS Prime B550M-A II gibi modelleri inceleyebilirsiniz. Bu modeller, 4 DIMM yuvası ve toplamda 128 GB'a kadar DDR4 RAM desteği sunar Geizhals.

Sonuç olarak, ASUS Prime B550M-K anakartınızda yalnızca 2 DIMM yuvası bulunmaktadır ve 4 DIMM yuvası arıyorsanız, farklı bir model tercih etmeniz gerekecektir."

Kutusu nerede bilmiyorum ama yapay zekaya anakart modelini girip sorduğumda şöyle diyor, "
Hayır, ASUS Prime B550M-K anakartında 4 DIMM yuvası bulunmamaktadır. Bu model, 2 DIMM yuvasına sahip olup, toplamda 64 GB'a kadar DDR4 RAM desteği sunar ve çift kanal (Dual channel) bellek mimarisini destekler ASUS Global.

Eğer 4 DIMM yuvası ve 128 GB'a kadar RAM desteği arıyorsanız, ASUS Prime B550M-A veya ASUS Prime B550M-A II gibi modelleri inceleyebilirsiniz. Bu modeller, 4 DIMM yuvası ve toplamda 128 GB'a kadar DDR4 RAM desteği sunar Geizhals.

Sonuç olarak, ASUS Prime B550M-K anakartınızda yalnızca 2 DIMM yuvası bulunmaktadır ve 4 DIMM yuvası arıyorsanız, farklı bir model tercih etmeniz gerekecektir."

Tekrar sorduğumda da bunu diyor anlamadım bu işten bir şey.
Özür dilerim, önceki yanıtımda yanlış bir bilgi verdim. ASUS Prime B550M-K anakartı, 4 DIMM yuvasına sahip olup, toplamda 128 GB'a kadar DDR4 RAM desteği sunar. Bu model, çift kanal (Dual channel) bellek mimarisini destekler ve DDR4 2133 MHz ile 4600 MHz (overclock ile) arasında hızları destekler.

Peki sen RAM konusunu yapayzekaya neden danışmıyorsun bu durumda? Çeviri de yaptırabilirsin zira. Neyse yapay zekaya olan bu güveniniz uzun vadede çöküşünüze sebep olcak, üniversite birinci sınıf öğrencilerde de gördüğüm sonuçlar değişmemiş hala.

Ablanın kartının marka modeline göre websitesine gidip kılavuzdan teknik özelliklerine bakman yeterli, 4 DIMM Dual channel Memory Architecture yazıyor 6. sayfada B550M-A ise. Ki yazmasa da takabilirsin, ablan ağır simülasyon veya animasyon ile uğraşmıyor, video edit sadece.

Peki sen RAM konusunu yapayzekaya neden danışmıyorsun bu durumda? Çeviri de yaptırabilirsin zira. Neyse yapay zekaya olan bu güveniniz uzun vadede çöküşünüze sebep olacak, üniversite birinci sınıf öğrencilerde de gördüğüm sonuçlar değişmemiş hala.

Ablanın kartının marka modeline göre web sitesine gidip kılavuzdan teknik özelliklerine bakman yeterli, 4 DIMM Dual channel Memory architecture yazıyor 6. sayfada B550M-A ise. Ki yazmasa da takabilirsin, ablan ağır simülasyon veya animasyon ile uğraşmıyor, video edit sadece.

Kutusu nerede bilmediğim için teknik özelliğine ulaşmak ve sorunuza cevap verebilmek için bunu yapmak aklıma bu geldi çünkü, aklıma da başka bir şey gelmedi ve yapay zeka kullanan biri değilim, ondan bu sitede soru açtım. Temel amaç oyun oynamak, pei oyunlarda nasıl bir etki yapar?

Kutusu nerede bilmediğim için teknik özelliğine ulaşmak ve sorunuza cevap verebilmek için bunu yapmak aklıma bu geldi çünkü, aklıma da başka bir şey gelmedi ve yapay zeka kullanan biri değilim, ondan bu sitede soru açtım. Temel amaç oyun oynamak, pei oyunlarda nasıl bir etki yapar?
Anakart marka modelini kutusuna ihtiyaç duymadan CPUZ/AIDA64 gibi programlarla kesinleştirebilirsin. Hatta birisi forumda bunun için çok tatlı küçük bir program yazmıştı, hatırlayamadım.

Bir şey olmaz, RAM çözünürlük yükseldikçe lazım olur - yüksek çözünürlük denersiniz, 1-2 saat bir şey olmazsa harika, olursa da çıkartırsın RAM bu. Tabi takarken nazik ol, sonra Memtest yapman gerekmesin.

Anakart marka modelini kutusuna ihtiyaç duymadan CPUZ/AIDA64 gibi programlarla kesinleştirebilirsin. Hatta birisi forumda bunun için çok tatlı küçük bir program yazmıştı, hatırlayamadım.

Bir şey olmaz, RAM çözünürlük yükseldikçe lazım olur - yüksek çözünürlük denersiniz, 1-2 saat bir şey olmazsa harika, olursa da çıkartırsın RAM bu. Tabii takarken nazik ol, sonra Memtest yapman gerekmesin.

Parça takıp sökmede sıkıntım yok, sadece, uyumlu mu ve performans açısından olur mu diye sormuştum teşekkür ederim: ))

Parça takıp sökmede sıkıntım yok, sadece, uyumlu mu ve performans açısından olur mu diye sormuştum teşekkür ederim: ))
Uyumlu olacak, Quad/4 kanal çalışmayacak kendi içinde yeni ve eski ram'ler dual çalışacak, 3600'lar 3200'e çekilecek, 400MHz'de sizin yaptığınız işlerde fark edeceğiniz bir fark değil zira takılmaya gerek yok. Hayırlı olsun, çökmesin : )

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı