400 TL gamepad önerisi

CanKT0

Hectopat
Katılım
18 Ekim 2020
Mesajlar
58
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar. Bugün uzun süredir takip ettiğim ancak hala düzgün karar veremediğim bir konu üzerinden size danışmak istiyorum. Bildiğiniz üzere dolar ve euro kurları almış başını gidiyor ve benim de bir gamepada en fazla 400 lira verebileceğim gerçeği yüzüme vurmakta. Oynayacağım oyunlar genellikle Rocket League hariç Single Player türünde oyunlar. Forumlarda birçok kişi bu soruyu sormuş ve verilen cevaplar tatmin edici değil maalesef.

Öncelikle F310 hakkında şunu demek istiyorum. Oldukça eski bir model ve kablolu. Kablolu olması benim için sıkıntı değil ancak kablosu sabit. Yani kabloya bir şey olduğunda gamepad kullanılamaz hale geliyor. İçinde titreşim motorları olmaması falan sıkıntı değil hatta benim için iyi bile sayılır ancak kablo sıkıntısı yüzünden tercih etmek istemiyorum.

Bu gamepad F310'dan farkı Wireless ve titreşimli olması sanırım. Bir de malzeme kalitesi daha iyi olduğu hakkında yorumlar okumuştum ancak 379 liraya değecek bir gamepad mi pek emin değilim. Dediğim gibi bu modeller oldukça eski ve Windows 10 işletim sisteminde sıkıntı yaşatıyormuş diye şikayetler gördüm. Bu yüzden bu ürüne de biraz mesafeliyim.

Bu modeli tek bir yerde tavsiye edildiğini gördüm ama hakkında yapılmış Türkçe bir inceleme yok. Fiyatı şu an 285 lira, F310 ve F710'dan daha ergonomik gözüküyor. Trust'un diğer modellerine pek olumlu bir yorum göremediğim için bu model için de ön yargılarım var.

DS4 ve Xbox One S kolları şu an bütçemi açtığı için buraya ekleyemedim ancak param olsa ikisinden birini tercih ederdim herhalde. Bunların üstüne her yerde Xbox 360 kolu önerisi görüyorum ancak çoğunun replika veya 2. el olduğu gerçeği var. O yüzden Xbox 360 almayı da düşünmüyorum. Sizlerden ricam "bu ürünleri kullandınız mı kullandıysanız önerir misiniz" bunları söylemeniz. İhtiyaçlarımı karşılaması yönünden F310 her ne kadar bana daha yakın gibi duruyor olsa bile kablo sorunu kafamda büyük soru işaretleri doğuruyor.
 
F310 al gitsin bence. 4 yıl civarı kullandım kablosuna hiçbir şey olmadı. Sakın F710 alma; hem gereksiz pahalı, hem titreşim motoru güçlü değil, hem de kablosuz olmasına rağmen alıcının dibinde olsan bile algılayamayabiliyor ve ciddi bir input lag söz konusu.
 
Xbox düzenine alışıksanız Gamesir T4 Pro modeline bakın, bluetooth ile bağlanabiliyor, kablolu bağlanabiliyor, kablosuz bağlanabiliyor, makro atama tuşları var arkada. Işık seviyesi ayarlanabiliyor, aklıma gelenler bunlar ama daha çok özelliği var araştırırsanız bulabilirsiniz Youtube üzerinde Türkçe oyun testi ve incelemeleri mevcut.
Aliexpress üzerinden 285 TL'ye almıştım. (Gümrük vergisi dahil).
 

Geri
Yukarı