4000-5000 TL monitör hariç sistem tavsiyesi

Bütçe
4000-5000

dailyalpi

Femtopat
Katılım
29 Ekim 2020
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İlk defa sistem toplayacağım.(Monitör hariç) indirimleri bekliyorum bir yandan araştırıyorum forumlara girip Benchmark sitelerinden vs.
WoW, DotA 2 arada AAA oyunları oynarım ama ağırlıkla WoW ve DotA. Adobe Premiere'de kullanıyorum kurguda falan sıkıntı çıkartmayacak bir sistem de lazım. Ama önceliğim rahat rahat oyun oynayabilmek uzun vadeli bir şekilde. Sonradan arkadaşımdan 144Hz monitör de alacağım.
Kafamda kurduğum sistem 16 GB RAM, 10. nesil işlemci - Ryzen 5, 1650 Super, 500GB SSD falan böyle takılmak. Ama hangi işlemci, ekran kartı bana daha uygun, uzun vadede daha çok işimi görür ve daha hesaplı bilemiyorum. Bana en uygunundan beni kesecek ama 1-2 yıl sonra da hala beğeniyor olacağım bir sistem lazım. Bu arada anakarttan hiç anlamıyorum baktım hiç anlayamadım da. Neden nasıl bir işlemci ekran kartı anakart almam gerektiğini de anlatırsanız süper olur. Kasa ve PSU olarak kaliteli sıkıntı çıkarmasın diye baktım PSU 400 kasada 300E indirimden çözerim diye sanıyorum. Siz ne dersiniz? Önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı