4000 Liraya AMD Sistem Toplama

GTX 980 bildiğim kadarıyla AMD değildi :). Bence Fury X veya Fury tercih edilebilir, gerçi stok durumunu tam bilmiyorum.

Öyle birşey yazmıyor amd sistem istiyorum yazıyor başlıkta aynı şekilde tabi onuda alabilir ama kendi söylediği için belirttim.

AMDnin yeni nesil işlemcileri çıkmadan toplaman biraz mantıksız olur gibi tdp değerleri yüksek işlemciler, performans olarak hadi bir intel oldu diyelim ama i7 ile kıyaslayabileceğin bir işlemcisini göremiyorum 220watt tdp değeri var anca yüksek frekansta çalışıyor işlemci. Onada uygun anakart bulmak sıkıntı benim sana tavsiyem i7li bir sistem olucak ssdsine kadar koydum kararını sen ver istiyorsan yine amd al ama yeni nesil amd işlemciler çıkmadan intel açık ara önde ve sorunsuz.
4000.jpg

Arkadaşlar siz anlamadız galiba arkadaş amd sistem istiyor intel degil.

Bu arada amd yi kötüleyenlere sözüm var. En büyük intelci bendim eskiden ama amd ye döndüm çünkü intel kazıktir. Aynı performansı amd de alabiliyor iken neden iki katil para verip intel alayım ki ? Tamam intel 10yil gidiyorsa amd 8 yıl gidiyor bu yüzdende asla intel almam.
2 katı mı İ5 4690k ile FX 9590 aynı fiyatta İ5 4690k daha iyi performans sergiliyor. Ayrıca 4790K ile arasındaki fiyat farkı yaklaşık 2 kat olabilir. Ama 4790k FX 9590'ı katlayan bir işlemci...

Sistemi kullanım amacınız eğer oyun oynamak olacaksa bu seviyelerde işlemcilere ihtiyacınız olmayacaktır. Fazladan i7 4790 K 'ya ayıracağınız bütçeyle ekran kartına yatırım yapmak oyun sistemi için daha akıllıca olacaktır.

Ara Toplam3.418,99 TL
Toplam KDV615,42 TL
Sepet Toplam Fiyatı4.034,41 TL
[TBODY] [/TBODY]

SSD'yi daha sonra eline 200 TL geçince alarak takviye edebilirsin sisteme; ama yok ben bir kere kurucam bi daha dokunmam dersen işlemciyi FX8350 ile değiştirip 120 GB Samsung 850 Evo SSD ekleyebilirsin.

AMD ısrarından vazgeçip Intel almayı düşünürsen diye bu da bir kenarda bulunsun:

Ara Toplam3.428,08 TL
Toplam KDV617,05 TL
Sepet Toplam Fiyatı4.045,13 TL
[TBODY] [/TBODY]
SSD takviyesini aynı şekilde 200 TL geçince eline yaparsın diye buraya not ediyorum.

Tekrar söylüyorum ben oyun için düşünerek alttaki sistemi öneririm. Oyun sistemlerinin bel kemiği ekran kartıdır ki tüm benchmarklar, kullanıcı incelemeleri vb şeyler bize gösteriyor ki GTX980, R9 390x 'ten çok daha iyi bir kart. İşlemci konusunda da oyun performansı olarak Intel daha iyi performans veriyor. Özellikle de nVidia kart seçimi yapacaksan çok daha optimize çalıştığı için Intel bir adım önde. Bunun dışında yüksek güç tüketimi, fazla ısınma AMD cephesindeki işlemcide de ekran kartında da var. AMD sisteme 650W tam yetecektir ancak Intel sisteme 600 W fazla fazla yeter. Intel sistem stok soğutucu ile kullanılabilirke AMD işlemci için ek bir soğutucu şart. Ekran kartlarında da tam yükte denendiğinde R9 390x, GTX980'den 5-6 C daha yüksek sıcaklıklara ulaşıyor. Neyse sonuç olarak ben bilgilendirmemi yaptım, tavsiyemi verdim; gerisi senin ellerinde. Patron sensin, seçimi sen yapacaksın...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı