4000 TL Dizüstü Bilgisayar Önerisi

MetehanKlc

Kilopat
Katılım
11 Şubat 2015
Mesajlar
314
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öneri isteğimden önce, piyasanın şu anki durumu ne sormak istiyorum. En son 4 yıl önce bilgisayar alırken ciddi anlamda ilgilenmiştim, o zamanlar 2 bin lira civarında Asus K555LN almıştım. Yanlışsam düzeltin ama o dönemin orta düzeye altından yaklaşan bir bilgisayardı. Peki o zaman bunun anlamı ne ASUS K555LN CORE İ5 5200U 2.2GHZ-8GB RAM-1.5TB HDD-2GB-15.6"W8 NOTEBOOK - Vatan Bilgisayar ? Doların artışı cidden piyasayı * attı mı?
Bu soruları sorma gereği duydum çünkü artık bir üniversite öğrencisi olarak (mühendislik) güncel ve fena olmayan bir bilgisayara ihtiyacım var. Ben şimdi ilk aldığım dönemdeki paranın iki katını verdiğim halde daha iyi bir bilgisayar alamayacak mıyım?
Bilgisayarda önceliklerime gelecek olursam en çok önem arz eden konu stabilitesi. Çünkü oyun olarak fazla bir isteğim yok artık, EU4'ü ısınmadan oynayabilirsem ne mutlu :) İşletim sistemi FreeDOS olabilir o konuda sıkıntım yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Döviz bizi öyle vurduki 6yıl önce ve 5 yıl önce satın aldığım 2 laptop'umda i7li iken şimdi i7 li bir makına neredeyse rüya haline geldi. 5 sene önce 800 TL asgari ücret alırken dönemin en iyi makınalarından birini almıştım 1660 TL ödemiştim.

Şuan 2 asgari ücrete denk gelen 4000 TL ye iyi bir makına malesef yok. 1550Ti için 5k civarı 1660 ekran kartı için ise 7k civarına çıkmak gerekiyor çok üzücü.
 
@PanxeR Gerçekten çok üzücü ve cidden şok edici oldu. Uzun zamandır para işleriyle ilgilenmediğimden de ancak fark ediyorum.
Lenovo IdeaPad 330-15IKB Intel Core i5 8250U 8GB 1TB MX150 Fiyatı şöyle bir şey buldum ama olayı nedir, tam biliyor musunuz? Mx150 pek bilmem yer olarak nerede ama adından dolayı gtx 850mi hatırlattı bana. Yalnızca ad benzerliği mi yoksa?
 
Asus K serisi en dandik seri başınıza geldi mi? Ekran ve kasayı tutan puzzle dağılıyor. 17.3'' ekran isterseniz bu. 15.6'' ekran isterseniz bu size fazlasıyla yetecektir. Her ikisi içinde geçerli olmak kaydıyla SSD takviyesi yapmanızı öneriyorum.
 
MX150 masaüstündeki GT 1030'a denktir.
Eskide kalışımı hoş görebilirseniz, 1030 performans olarak 750ti'ın altında mı kalır, üstünde mi?
Asus K serisi en dandik seri başınıza geldi mi? Ekran ve kasayı tutan puzzle dağılıyor. 17.3'' ekran isterseniz bu. 15.6'' ekran isterseniz bu size fazlasıyla yetecektir. Her ikisi içinde geçerli olmak kaydıyla SSD takviyesi yapmanızı öneriyorum.
Şu an zaten bilgisayarın ekranıyla kasayı bağlayan akslar kopuk, ekran dönmüyor. Malzeme kalitesi maalesef tatmin edici olmadı. Bunu o yüzden, ekranı tamir ettirip, aileme bırakacağım.
 
Siz laptop alacaksınız masaüstü bilgisayar GPU'su ile karşılaştırma yapmak yanlış olur. 750Tİ daha iyidir.
Arkadaş 1030 diyince bildiğim dilden cevap vermeye çalıştım ben de 😅 Peki bahsettiğim gibi mx150'nin gtx 850m ile bir tanışıklığı var mı? Yoksa isim benzerliğinden öteye geçmeyen bir durum mu?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı