4000 TL ekran kartsız sistem önerisi

Sorako

Hectopat
Ekran kartını 2. el 580 8 GB veya dengi bir kart almayı düşünüyorum. (1.200TL civarı) daha sonra satıp 2070 tarzı bir kart almayı düşünüyorum.
Anakart olarak B550'yi beklemeli miyim? Acelem yok fakat fiyatları ne olur?
İşlemci olarak R5 3600 altı önermeyin lütfen.
@Sylveon un önerdiği güzel bir sistem hoşuma gitti bunu düşünüyorum. Düşüceleriniz nelerdir?

Gigabyte B450M S2H AMD B450 socket AM4 DDR4 3466MHz(O.C.) M.2 USB 3.1 anakart.

AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz AM4 35 MB cache 65 W işlemci.

Adata AX4U300038G16ADB30 16 GB (2x8) DDR4 3000 MHz CL16 RAM.

XPG ınvader-whcww XPG ınvader tempered glass USB 3.0 mid Tower beyaz kasa.

Cooler Master mwe 80Plus 650W 2xeps, aktif PFC 120mm fanlı güç kaynağı.

Kingston HyperX Fury 3D 480GB 500-500 MB/s SSD
not: İçinde PSU olan bir kasa almak bütçemi biraz da olsa rahatlatır gibi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem gayet güzel olmuş. Bahsettiğiniz ekran kartları işlemcinizle sorunsuzca çalışacaktır. XPG Invader'ı nereden buldunuz? Ben hiçbir yerde stokta göremedim çünkü.

B550'leri bekleseniz tabii ki iyi olacaktır, sonuçta yeni teknoloji. Fakat PCI-e 4.0 destekli bir ekran kartı kullanmayacaksanız pek de gerekli değil.

Sistem gayet güzel olmuş. Bahsettiğiniz ekran kartları işlemcinizle sorunsuzca çalışacaktır. XPG Invader'ı nereden buldunuz? Ben hiçbir yerde stokta göremedim çünkü.

B550'leri bekleseniz tabii ki iyi olacaktır, sonuçta yeni teknoloji. Fakat PCI-e 4.0 destekli bir ekran kartı kullanmayacaksanız pek de gerekli değil.
Amazonda mevcut oradan sipariş vermeyi düşünüyorum. Fakat, nasıl anlatsam bilemedim. PSU alt tarafa kapalı şekilde konulan kasalar pek hoşuma gitmiyor ama öyle olmayan hava akışı iyi bir kasada bulamadım.

"PCI-e 4.0 destekli bir ekran kartı" Hangi model ekran kartları oluyor. 580'den sonra sağlam bir ekran kartına geçmeyi düşünüyorum, 2070 süper gibi.

B550 anakartlar ne zaman çıkacak. 8 temmuza kadar toplamam gerekiyor bilgisayarı yavaş yavaş parçaları almaya başlayacağım.

2070S PCI-e 4.0 desteğine sahip değil. Dolayısıyla bu ekran kartıyla sıkıntı çıkmayacaktır.

B550'lerin ise ne zaman çıkacağını bilmiyorum. Sanırım haziran sonu gelecekti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı