4000 TL Monitör Dahil PC Toplama

Tuna Bilgili

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Öncelikle herkese selamun aleyküm. Ben PC toplamaya karar verdim. Olabilecek en iyi sistemi toplamak istiyorum. Monitör dahildir bu sisteme. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Screenshot_20160723-035848.png

Screenshot_20160723-035858.png

Ekran kartını özellikle koymadım,1000-1200 tl'lik bir boşluk bıraktım çünkü amd rx 480 diye düşündüm ve onun daha partner sürümleri çıkmadı veya ekran kartını başka bişey seçmek istersin diye ama bence rx 480 mantıklı çünkü monitörü freesync seçtim.Bide istersen kasayı değiştirebilirsin.Ekstrada kendin bir hava soğutma seçebilrsin stok soğutucu yerine.Umarım beğenmişsinizdir.:):)

Aleyküm selam, unutmadan şunuda söyliyim;bakarsın bazı parçaları farklı yerlerde ucuza bulursun veya dolar düşer paran artar ozamanda işlemcini core i5 6600k alabilir veya anakartını msı z170-A gaming m3 yapabilir ya da başka bir z170 chipsetli anakartla değiştirebilirsin.

144 hertz monitör al geri kalan parayla sistem kur. Monitör uzun ömürlüdür 20 sene üstü çalışabilir. Ama bilgisayarın kullanım ömrü 5 ile 10 yıl arası değişmekte. Monitöründe gerçek 144 kareye kadar akıcılık göreceksin ve istisna olmadığı sürece yıllarca kullanabileceksin. 1000 liraya Asus VG248QE veya BenQXL2411Z ile iyi sonuçlar alabilirsin. Başka önerim bellek ve SSD'yi bu siteden alman çünkü bu satıcı garanti süresini üreticiye ait belirliyor.
Bilendenal.com doğru ürünü, konusunu iyi bilendenal
Mesela bellek garantisi ömür boyudur ancak çoğu yerde bu 2 yıl ile kısıtlanmakta. SSD ise samsung marka gibi kontrolcüsü iyi olan markalardan alırsan 5 yıl veya 10 yıla kadar garanti süresi oluyor. Bunu da kısıtlamamak için bu siteden alman daha iyi olacaktır ve paketlemeden tutun yaptıkları hizmet çok iyidir. İstediğiniz sistemi kurun ancak monitörü 144 hertz alın.

Yetheeer teknoloji sürekli gelişiyor diye bir kaide var.En fazla 10 yıl kullanır, zaten 10 yıl sonra 4k monitörleri çerez parasına bulursun.

@Akabinde
Kendi ağzınla diyorsun teknoloji sürekli gelişiyor ileride ekran kartı maliyeti daha da düşecek. Öyle kaide var da ben başka bir şeyden bahsediyorum. Teknoloji gelişince şu anki monitörler bozulmayacak bunlar yine görüntü verecek yine aynı netlikte görüntü verecek ancak kullandığın o 300 lira fazla verdiğin ekran kartı ileride oyunları kaldırmayacak ancak monitör yine 144 kareye kadar görüntü sağlayacak 1080p hatta yeri geldiğinde DSR veya VSR ile 4 K çözünürlük yapıp keskinliği yumuşatmayı daha etkin bir şekilde kullanacaksın. Teknoloji sürekli gelişiyor işte. Oyunlar ne kadar ağır olacak senin fazladan verdiğin işlemci 5 sene sonra çöp olacak ama monitör öyle değil monitör sadece görüntüyü veren bir araç ama önemli bir araç ve birazcık önemsemek gerek. 10 sene sonra bilgisayar çalışabilir ama yeni çıkan oyunları oynatamaz. Ama monitör yeni çıkan oyunları görüntüleyebilir. Yalnız 10 yıl sonra görüntüleme aygıtı kalırsa (hologram gelecektir) 8 K falan çerez gibi satılır 4 K falan giriş seviyesi kalabilir. 240 hertz falan gelecek yakın zamanda. O zaman yine ben yüksek hertz olan monitörü önereceğim oyuncular için. Monitörü bozulana kadar kullanırsın ilk aldığın zamandan beri aynı performansı sabit bir şekilde verir. Teknolojinin gelişmesinde bilgisayarlar daha çok etkileniyor 5 yıl sonra bilgisayar yetersiz kalmaya başlarken monitör hala devam edecek monitör durmaz duraksamaz hiç bir şekilde. Bozulma olmadığı sürece devam eder ama bilgisayar yetersiz geldi mi öyle kalır. Monitör hem uzun ömürlüdür hem de önemlidir çünkü monitöre bakıyoruz oyun oynarken kasaya değil.

@Akabinde
Kendi ağzınla diyorsun teknoloji sürekli gelişiyor ileride ekran kartı maliyeti daha da düşecek. Öyle kaide var da ben başka bir şeyden bahsediyorum. Teknoloji gelişince şu anki monitörler bozulmayacak bunlar yine görüntü verecek yine aynı netlikte görüntü verecek ancak kullandığın o 300 lira fazla verdiğin ekran kartı ileride oyunları kaldırmayacak ancak monitör yine 144 kareye kadar görüntü sağlayacak 1080p hatta yeri geldiğinde DSR veya VSR ile 4 K çözünürlük yapıp keskinliği yumuşatmayı daha etkin bir şekilde kullanacaksın. Teknoloji sürekli gelişiyor işte. Oyunlar ne kadar ağır olacak senin fazladan verdiğin işlemci 5 sene sonra çöp olacak ama monitör öyle değil monitör sadece görüntüyü veren bir araç ama önemli bir araç ve birazcık önemsemek gerek. 10 sene sonra bilgisayar çalışabilir ama yeni çıkan oyunları oynatamaz. Ama monitör yeni çıkan oyunları görüntüleyebilir. Yalnız 10 yıl sonra görüntüleme aygıtı kalırsa (hologram gelecektir) 8 K falan çerez gibi satılır 4 K falan giriş seviyesi kalabilir. 240 hertz falan gelecek yakın zamanda. O zaman yine ben yüksek hertz olan monitörü önereceğim oyuncular için. Monitörü bozulana kadar kullanırsın ilk aldığın zamandan beri aynı performansı sabit bir şekilde verir. Teknolojinin gelişmesinde bilgisayarlar daha çok etkileniyor 5 yıl sonra bilgisayar yetersiz kalmaya başlarken monitör hala devam edecek monitör durmaz duraksamaz hiç bir şekilde. Bozulma olmadığı sürece devam eder ama bilgisayar yetersiz geldi mi öyle kalır. Monitör hem uzun ömürlüdür hem de önemlidir çünkü monitöre bakıyoruz oyun oynarken kasaya değil.
Düşünce mantığını anlıyorum fakat monitörü iyi olsun diye diğer bileşenlerden kısmak mantıksız. Senin mantığına göre adam bütün parasını monitöre yatırsın. 144 hz monitör seçeceksen ekran kartında 144 fps vermeli. Aynı zamanda türkiyede yaşıyoruz, hala 6 yıllık kartla ne yapabileceğini düşünen kullanıcılar var. Full hd çıkalı kaç sene olmuş. İnsanlar artık 4k oyunculuğu merak ediyor ve kimisi 2k monitörlere yavaş yavaş geçiyor. Bende 10 senelik monitör kullanıyorum ve aldığım zaman iyi bir monitördü fakat şimdi yüzüne bile bakmak istemiyorum. Bu vatandaşta aynı duruma düşecek. Lütfen 20 yıl ve üstü aynı monitörü kullandıysan öneride bulun. Belki uygun fiyata gelsin diye monitör amazondan alınabilir @Tuna Bilgili.

@Akabinde Benim mantığımı saptırıp ne diye saçmalıyorsun? Ben 2 K 144 hertz monitörün yanına GTX 950 mi koy dedim? Bütçesinin dörtte birini monitöre ayır dedim. Şu an 10 sene üstü kullandığım Samsung SyncMaster 920nw var ve yeni monitör aldığımda da bu ikincil monitör olarak duracak ve 20 sene kullandıktan sonra sana video atarım problem değil. ;) 6 yıllık kartla neler yapabileceğini düşünüp 4 K oyunculuğu nasıl düşünecek anlamadım. Daha 60 hertz ile 75 hertz arasında devasa akıcılık farkı var (%25). 144 hertz monitörü de burada farklı anlamlar çıkararak kötülemeye çalışma lütfen. Yani 500 lira fark ile ne kadar uzun ömürlü yapabilirsin? 3000 liralık sistem ile 3500 liralık sistem arasında devasa fark olmaz. CSÇGO gibi rekabetçi oyunlarda 144 kare alabilir. Senin sistemde CS:GO'da da 75 kare alıyorsun. Monitör kısıtlamamalı. 3000 liraya monitör al dermişim gibi konuşuyorsun.

@Akabinde Benim mantığımı saptırıp ne diye saçmalıyorsun? Ben 2 K 144 hertz monitörün yanına GTX 950 mi koy dedim? Bütçesinin dörtte birini monitöre ayır dedim. Şu an 10 sene üstü kullandığım Samsung SyncMaster 920nw var ve yeni monitör aldığımda da bu ikincil monitör olarak duracak ve 20 sene kullandıktan sonra sana video atarım problem değil. ;) 6 yıllık kartla neler yapabileceğini düşünüp 4 K oyunculuğu nasıl düşünecek anlamadım. Daha 60 hertz ile 75 hertz arasında devasa akıcılık farkı var (%25). 144 hertz monitörü de burada farklı anlamlar çıkararak kötülemeye çalışma lütfen. Yani 500 lira fark ile ne kadar uzun ömürlü yapabilirsin? 3000 liralık sistem ile 3500 liralık sistem arasında devasa fark olmaz. CSÇGO gibi rekabetçi oyunlarda 144 kare alabilir. Senin sistemde CS:GO'da da 75 kare alıyorsun. Monitör kısıtlamamalı. 3000 liraya monitör al dermişim gibi konuşuyorsun.
Sen bu kafayla devam et,20 sene sonra çok yol katedersin .Ayrıca bu eskilerin 20 yıllık çamaşır makinesini iyi yıkamadığı halde kullanması gibi bişey olur,20 yıl ve üstü hangi mönitör dayanır.

Dostum şu an kullandığım monitör 10 senelik bir tane ölü piksel yok. Sen bilgisayar monitörden daha uzun ömürlü mü diyorsun? Yayıncıların kullandığı yan taraftaki o küçük çaplı monitör olarak kullanacağım ya da devam edeceğim. Şu an kullandığım bilgisayardan önce Casper almıştım Allah'tan stokta Casper monitör yokmuş aynı özelliklere sahip Samsung monitör verdiler. Diğer bilgisayar bozuldu (ekran kartına fırınlama tekniğini yapsaydım belki devam ederdim) ondan kalan monitör hala çalışıyor ikinci bilgisayarla yoluna devam ediyor. Eminim ki şu anki bilgisayar da bitecek bu monitör devam edecek. Çamaşır makinesi ile monitörü bir tutman da ayrı bir tezat. Sen bu kafayla devam et 75 hertz monitör ile belki bir yere varırsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı