4000 TL monitörlü sistem önerisi

Ben sistemin performansı kötüdür demedim, arkadaş bütçe arttıramayacaksa farklı kombinasyonlar sundum.

Kombinasyonlar güzel ancak devir SSD devri SSD'den ne olursa olsun feragat etmemek gerekli arkadaşım. Bu konuda forumun öncü isimleri de; Recep bey de Ali bey de tahminimce aynı görüşteler. Buradaki en mantıklı ve tartışmasız çözüm az bir bütçe daha ekleyip 8G bir ekran kartı alınması, dediklerin akla yatıyor tabii ama ssd olmadan bu fiyata bilgisayar toplamak bana aşırı abes geldi.

SSD için belki ekran kartının vRam değerinden feragat edilebilir. Ancak 120 yerine 250GB SSD için, veya 4GB vRam yerine 8GB vRam için R5 1500X'ten R5 1400'e düşmeyi mantıklı bulmuyorum. Hatta bence 4GB modeli alınıp işlemci R5 1600 yapılmalı.

SSD için belki ekran kartının vRam değerinden feragat edilebilir. Ancak 120 yerine 250GB SSD için, veya 4GB vRam yerine 8GB vRam için R5 1500X'ten R5 1400'e düşmeyi mantıklı bulmuyorum. Hatta bence 4GB modeli alınıp işlemci R5 1600 yapılmalı.
Neden?Zaten hiçbir darboğaz tehlikesi yok.

Neden?Zaten hiçbir darboğaz tehlikesi yok.
Şuan için yok. Ancak gelecek için kesin birşey denemez. Bilgisayarda hangi programların çalışacağı belli değil. Arka plandaki işlemlerin hepsi işlemciye yüklenecek.
İleride GTX 1080'e veya GTX 1180'e geçmek için bütçe biriktirip kartı aldığında R5 1600 rahatlıkla karşılayabilirken, R5 1400 ve R5 1500X darboğaz yapabilir.
Ki zaten oyun dışında neredeyse tüm işlemler işlemciyi kullanıyor. İşlemciyi üstün tutmak da fazlasıyla önemli. Ki 4GB vRam RX580 için yeterlidir.

Şuan için yok. Ancak gelecek için kesin birşey denemez. Bilgisayarda hangi programların çalışacağı belli değil. Arka plandaki işlemlerin hepsi işlemciye yüklenecek.
İleride GTX 1080'e veya GTX 1180'e geçmek için bütçe biriktirip kartı aldığında R5 1600 rahatlıkla karşılayabilirken, R5 1400 ve R5 1500X darboğaz yapabilir.
Ki zaten oyun dışında neredeyse tüm işlemler işlemciyi kullanıyor. İşlemciyi üstün tutmak da fazlasıyla önemli. Ki 4GB vRam RX580 için yeterlidir.
Dediğinizde haklı olabilirsiniz fakat şöyle birşey var,çok büyük ihtimalle 4GB vram daha kısa sürede yeterli gelmemeye başlıyacak.

Dediğinizde haklı olabilirsiniz fakat şöyle birşey var,çok büyük ihtimalle 4GB vram daha kısa sürede yeterli gelmemeye başlıyacak.
vRam'in yetersiz kaldığı durumlarda bilgisayar normal ram belleğinden kullanmaya başlar. Ki vRam'in yetersiz kalma durumu sadece ekstra tüm ayarları fullemeniz durumunda olur. Yeni gelecek oyunlarda ise normal ayarların dışında ekstra ayarları da fullediğiniz zaman zaten RX580 60FPS sağlayamayacaktır. Yani güçlü bir ekran kartı olsa da, o kadar güçlü değil. Oyunu ultra ayarlarda açarsınız, vRam yeterli olur. Ama işin içine ekstralar girince vRam de yetmez, GPU da.

Hiç bu ekran kartını kullanırken Ghost Recon Wildands oynamayı denedinmi(Ultra ayarlarda).:)
8GB vramin etkisini işte orda farkediyosun.

Hiç bu ekran kartını kullanırken Ghost Recon Wildands oynamayı denedinmi(Ultra ayarlarda).:)
8GB vramin etkisini işte orda farkediyosun.
Fazlasıyla optimizasyon sıkıntısı yaşayan bir oyun. 16GB 3000MHz ram'i olan bir bilgisayarda 4GB vRam'i olan RX580 ile de maksimum 1FPS oynayacağını düşünüyorum.

Kombinasyonlar güzel ancak devir SSD devri SSD'den ne olursa olsun feragat etmemek gerekli arkadaşım. Bu konuda forumun öncü isimleri de; Recep bey de Ali bey de tahminimce aynı görüşteler. Buradaki en mantıklı ve tartışmasız çözüm az bir bütçe daha ekleyip 8G bir ekran kartı alınması, dediklerin akla yatıyor tabii ama ssd olmadan bu fiyata bilgisayar toplamak bana aşırı abes geldi.
Sırf SSD için VRAM'den ödün verilmemeli. Ekran kartı yatırımı daha önemli. SSD daha sonra da eklenebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı