Eğer ki yorumunuzu Harley Benton ST-20HSS gitarı üzerinden yapıyorsanız, hayır bu bir Floyd Rose köprü değildir. Tremolo köprü olarak geçer.
Attığım köprüde de olduğu gibi Soldaki FR sağdaki ise Tremolo köprüdür.
Eki Görüntüle 1497081
Evet kağıt üstünde ikisi de "hareketli köprü" olsa da başlangıç için Tremolo köprü almada bir sakınca yoktur. Ki SX,Squier gibi başlangıç gitarları üreten tüm markalar da Tremolo köprü kullanır.
Aksine genelde fazla kullanılmış gitarın daha iyi ton verdiğini söyleyen gitarcılar da var.. Ağacı oturmuş bir gitarın sıfırından daha hoş soundlar verdiğini söylerler fakat böyle 2 gitarı elime alıp deneyimleyemedim o yüzden net bir şey diyemeyeceğim.
2. Elden gitar almak 2. elden araba almak gibidir. Neyi yapacağını neresine bakacağını bilirsen sorun yaşamazsın. Bende gitarımı 2. elden aldım ve çevremdeki 2-3 arkadaşa daha da internet üzerinden yardım ederek 2. elden aldırdım gitarlarını hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar.
Eğer konsere çıkmıyorsanız 10W oldukça yeterli olacaktır zaten. Ek olarak çalmayı öğrendikten sonra daha iyi gitar amfi modellerine geçiş yaparsınız amfinin wattını düşünmek başlangıç aşaması için çok saçma. He bir de ben Boston GA15R modelini kullanıyorum daha Volume potansını 3'e çıkardın mı diye soracak olursan hayır çıkarmadım çünkü aşırı fazla sesi çıkıyor. Apartmanda yaşıyorsan hele büyük sıkıntı. Bu tarz amfilerde doğru tonu yakalamak biraz zor olabiliyor ona yapabilecek pek bir durum yok..
HB gitarlar Türkiyede yavaş yavaş popüler olmaya başladı diyebiliriz Alıcısı illaki çıkar ve başlangıç için de çok güzel olduklarını söylüyorlar. Amfiyi aldığım adamda Aktif manyetikli üst segment bir Shecter ve Birkaç HB gitarı olduğunu ve bu gitarlardan çok memnun olduğunu söylemişti. HB gitarlar için kötü yorum duymadım desem yeridir.