404 hatası için nasıl sayfa oluşturulur?

shiftgo

Centipat
Katılım
5 Ocak 2022
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PHP öğrenmeye çalışıyorum. Yazılım konusunda tecrübeli sayılmam. Kendime ait küçük basit bir blog uygulaması yapmaya çalışıyorum. Hatta yaptım bitti fakat bir durum çok sinirimi bozuyor. Sinirimi bozan durum şu;
Site adresim technopat.net olsun diyelim. URL kısmına technopat.net/xx123 yazdım diyelim. Sistem hata vermiyor bu işlemi çalıştırıyor ve index.php sayfasını header.php ve footer.php dosyalarını okumadan çalıştırıyor. Stil dosyalarım ve JS dosyalarımı okunmuyor site düzeni kayıyor yani.

Ben istiyorum ki URL kısmına /XX123 gibi kelimeler yazdığımda 404 hatası versin. Bunu nasıl yapabilirim? Amacım yapıp geçmek değil. Nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum. Anlayan kişi zaman ayırıp anlatırsa çok sevinirim.

PHP sürümüm: 8.1.6 ve herhangi bir Framework kullanmıyorum. Saf PHP olarak öğreniyorum.

Şu an durumu çok iyi anlatamadım sanırım. Nasıl anlatacağımı da bilemiyorum. Kısaca tema dizinimde olmayan bir dosya ismi girildiğinde 404 hatası versin istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
public_html dizininde .htaccess dosyasında yönlendirme yapmanız lazım.

Kod:
ErrorDocument 404 [404sayfanındizini]
 
Public_html dizininde. Htaccess dosyasında yönlendirme yapmanız lazım.

Kod:
ErrorDocument 404 [404sayfanındizini]

Hocam teşekkür ederim fakat bu şekilde olmuyor. Bu kodu kullanınca şu şekilde çalışıyor.
technopat.net/blablabla şeklinde bir URL girince evet 404 sayfasına yönlendiriyor (dizinimde blablabla adında herhangi bir dosya yok) fakat örneğin technopat.net/index.php/blablabla şeklinde girdiğimde yönlenmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı