4070 - 4070 Super vs RX 7800 XT

• Konuyu başlatan Siluet
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 12.804

Siluet

Hectopat
Birkaç hafta önce de konu açmıştım ama kararsızlıktan dolayı ekran kartı konusunda hala bir adım atamadım maalesef.
Dolar artıyor, peşin fiyatına taksitle almak istediğim için 4070 Superlerde iyi bir indirim denk gelmedi. Aslında en başta kendimi hep 4070'e göre planlamıştım psu'yu bile ona göre seçtim. 4070S çıkınca kafa karıştı.

Başlangıçta amacım ekran kartını 20k civarına bitirmekti. Parçaları da tek tek taksitle alınca totalde biraz aştık bütçeyi.
Şu an ekran kartı hariç 32 bin tl harcadım. 2k monitör de almam gerek bu da 9-10 bin civarında.

7800 XT 20-21 bin, 4070 21-22 bin civarına bulunuyor, 4070S 24-25'ten başlıyor.
F/P olarak hangisini almak gerekir sizce?

Sistem;
Islemcı: AMD Ryzen 7500F.
Anakart: MSI B650 Tomahawk.
RAM: G.Skill flare 2x16 RAM.
SSD: Kıngson Fury Renegade 1 TB.
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120SE.
PSU: MSI A850G.
Kasa: Lian Li Lancool 216.

Bütçe problemi yoksa 4070S daha iyi olur. VRAM olarak XT cazip gelsede, zaten 2K çözünürlükte oynayacağın için S yeterde artar. Artı olarak teknolojiden de faydalanırsın.

Bütçe problemi yoksa 4070S daha iyi olur. VRAM olarak XT cazip gelsede, zaten 2K çözünürlükte oynayacağın için S yeterde artar. Artı olarak teknolojiden de faydalanırsın.

Mevcut oyunlarda 2K'da bütün detaylar açık 8-10GB arası kullanıyor ekran kartı. 5 yıldan fazla (5 yılda durum aynı kalır mı bilemem) aynı ekran kartını kullanmayı hedeflemiyorsa bence yeter.

Muhtemelen biliyorsundur ama bu web sitesinde ekran kartları bağlamında fiyat - performans açısından otomatik bir listeleme yapılabiliyor. Bahsettiğine göre GeForce RTX 4070 SUPER fiyat performans açısından 7800 XT den daha iyi. Yurt dışından getirtirsen daha ucuza gelebilir.

3060Ti kullanıyordum geçen sene TLoU oynarken VRAM yetmemişti. 8GB olduğu halde. DLSS cart curt katmayacaksan işin işine ben 7800XT alırdım.

Bir kaç oyun harici yine 8 yetiyor. Ayrıca 4070S ile kıyas yanlış. O VRAM zor sınıra dayanır belli çözünürlüklerde.
Bence 2 seneye kalmaz yeni çıkan oyunlarda hafiften ayarları kısması gerekir. Böyle bir takıntısı yoksa ben de Nvidia tarafındayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı