4070 Super ile yeni DLSS teknolojileri performans testi

Bildiğim kadari ile 4000 serisi kartlara geldi bu özellik 2000 ve 3000 serisine getirmediler.
Bazıları 40 serisine bazıları 20 ve 30 serilerine de geldi, bir sayfa yukarıda tablo paylaştım inceleyebilirsin.

Evet hocam açılmıyorsa NVIDIA App silip tekrar yükleyin.

Merhaba, RTX 4070 Super ekran kartım var, bende bu ayar kapalı. DDU ile silip baştan mı kurayım sürücüleri? Yoksa NVIDIA App'i silip yüklesem yeter mi?

Dosya Ekleri

• resim_2025-02-04_221442073.png
    resim_2025-02-04_221442073.png
    79,7 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba, RTX 4070 Super ekran kartım var, bende bu ayar kapalı. DDU ile silip baştan mı kurayım sürücüleri? Yoksa NVIDIA App'i silip yüklesem yeter mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoya bakabilirsin, muhtemelen Regedit ile çözülüyor direkt. Zaten yakın zamanda düzelir ama istersen dene şu an. Bu da olmadı DDU ile silip tekrar yüklersin.

Arkadaşlar şunu belirteyim, RDR2 de TAA blur sorunu var bilenler bilir, karakterle hareket edince ilerideki otlar çimen ağaçlar çamur gibi olur mesela, DLSS 4 inanılmaz olmuş onu söyleyeyim. Mesela dlss kalite modunda, yine görüntü çamur du hareket edince o ot ve çimenler bulanıklaşıyordu, nvidia app üzerinden dlss4 e güncelledim, rdr2 yi dlss kalite modunda nerdeyse 4k gibi muazzam görüntü sunuyor 2k dlss kalite modunda. İlerideki çimenler otlar cam gibi. Ama şöyle bir durum var, normal diğer dlss sürümlerine göre 10 fps daha az alıyorsunuz ama buna değer kesinlikle...

Önce app sil dene. Bende silip tekrar yükleyince düzeldi ama düzelmeyenler de varmış. Olmazsa direkt DDU yaparsın.

Fotograf cekmek aklima gelmedi hiç o yuzden kusura bakmayin ama denemek isteyenler deneyebilir benzer performanslari alacaklardir eminim.

Sistem; Ryzen 5 7600, 32 GB RAM, RTX 4070 Super.

Oncelikle Cyberpunk 2077 oyununda 2K cozunurlukte fg acik, DLSS kalite modunda ve Ultra ayarlarda benchmark yaptığımda ortalama 176 FPS aldi. Ardindan fotograftaki yeni DLSS teknolojilerini alttaki secenekleri secerek aktif ettim.

Eki Görüntüle 2412246

Bu ayarlardan sonra yaptığım benchmark testinde ise ortalama 241 FPS alabildi. Gayet iyi bir artis bence. DLSS Super Resolution ayarini Ultra performance yerine DLAA yaptığımda ise ortalama 90 FPS alabildim. Eminim goruntu kalitesinde artis vardir fakat ben cok fark edemedim. Gozlerim o kadar keskin gormuyor :D

İkinci bir test olarak RDR2 oyununda test etmek istedim(bilgisayarda baska oyun yok zaten :( ) RDR2 fg teknolojisini desteklemedigi icin NVIDIA App uzerinden de ustteki secenek olan DLSS on ayarli modeller aktif edilemiyordu. Yani sadece DLSS Super Resolution ayarini Ultra performance yaparak test ettim.

2K Ultra ayarlarda ve DLSS kalite modunda test ortalama 120 FPS alirken Super Resolution Ultra performance acinca 160 FPS cikti. Performance yerine DLAA acinca ise gene 85-90 civarina indi FPS.

Durum bu yani dostlar. 40 serisi kartlari olanlar varsa test edebilir. 20 ve 30 serisinde bu dedigim ayarlarin hepsi aciliyor mu bilmiyorum. Uste fotografini ekledigim ayarlari tam olarak yapinca guzel bir FPS artisi aliniyor bence. Goruntu kalitesi olarak da kotu veya iyi bir fark goremedim ben.

RDR 2'de denedim bir etki yapmadı FPS değerlerine aynı veriyor 70 80 arası, i5-13500 + 4070 Super. Eksik bir şey mi yaptım acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı