4070 Ti super takınca PSU bozuldu

Enozit

Hectopat
Katılım
6 Aralık 2020
Mesajlar
660
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
3600mhz cl16
İşlemci
R5 5600x
Ya normalde 3060 Gaming X Trio kullanıyordum. PSU da ileride ekran kartı değişiceğimi bildiğim için RM750 Gold almıştım. 2 yıl hiçbir sorun yoktu bu 3.yıl yeni ekran kartımı aldım (4070 Ti super) taktım. Başta kabloyu tam takamamışım falan derken biraz uğraştırdı. Neyse en son çalıştırmayı başardım sonra testlere başladık. Sıra RDR2'ye gelene kadar sorun yoktu. RDR2 de her şeyi maxladım kapalı olanları da açtım falan oyunu başlata bastım mavi ekran verdi. Tekra açıldı ayarları ayarladım oyunuda başlattım bu sefer komple PC kapandı. Bir daha açınca PSU'dan yani sanırım PSU'dan çünkü en yakın oradan geliyor ses. Elektrik sesi geliyor ama çok tiz ve aşırı gürültülü geliyor. Ve PC açmaya çalışınca geri kapatıyor 2-3 kere denedim en sonda ışıklar yanıp yanıp sönmeye başlayınca bileşenler zarar görmesin diye gücü kestim ve söktüm PSU'yu bidahada açmadım umarım bir şey olmamıştır. Neden kaynaklanıyor bu?
 
Son düzenleme:
Kartın dönüştürücüsüne tek kablodan 2 soket olarak mı bağlantı yaptınız?

Yok 3060'ın öyleydi ama 4070 Ti super açılmayınca ben PSU'ya bir PCI-e kablosu daha taktım sonra bu 2 sinin 8 pin girişlerini dönüştürücüye taktım. Çalıştıktan sonra bir sorun görünmüyordu 1 saat falan sıkıntısız oyunlar oynadım ama RDR2 de işin ucu koptu.
 
Bu durumda PSU'yu, anakart kabloları hariç hepsini çıkarıp, sadece SATA, Molex çıkışına 1 fan bağlayarak boşta çalıştırın, PSU çalışır kapanmazsa, CPU ve PCI-e kablolarınıda PSU'ya takıp açın.

Bu şekikde sorun PSU'da mı, kabloda mı, sistemde mi, anlaşılır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bu durumda PSU'yu anakart kabloları hariç hepsini çıkarıp sadece SATA, Molex çıkışına 1 fan bağlayarak boşta çalıştırın, PSU çalışır kapanmazsa, CPU ve PCI-e kablolarınıda PSU'ya takıp açın.

Bu şekikde sorun PSU'da mı, kabloda mı, sistemde mi, anlaşılır.

En son PC'nin ışıkları yanıp yanıp sönmeye başlamıştı PSU tekrar takmaya korkuyorum zarar vermez mi anakarta?
 
Yazdığımı dikkatli okuyun, PSU'yu sisteme takmayacaksınız, bunların hepsini boşta yapacaksınız.

Videoyu atmadan önce anlamamıştım hocam sonradan düzenlediniz herhalde, şimdi izliyorum. Akşam döndüğümde deneyeceğim şu anda çalışıyorum, yardımın için teşekkürler.
 
Deneyin ilk önce kablolar yokken, sonra kabloları takıp deneyin, amaç PSU'da mı sorun var, kablolarda mı onu anlamak, boştayken de kapanıyorsa veya güç kesilip geri geliyorsa sorun netleşir.

Deneyince vilgi verirsiniz.

Yine o elektrik sesi çıkarsa direkt sorunun onda olduğunu düşünmeli miyim? Bir de sistemime zarar vermiş midir birkaç kere denedim çünkü açmayı. Hiç yanık kokusu veya duman gelmedi, çok şükür koruma var sanırım PSU da.

Yine o elektrik sesi çıkarsa direkt sorunun onda olduğunu düşünmeli miyim? Bir de sistemime zarar vermiş midir birkaç kere denedim çünkü açmayı. Hiç yanık kokusu veya duman gelmedi, çok şükür koruma var sanırım PSU da.

Bu arada çok güzel bir şey öğrendim az önce hocam eğer PSU bozuksa sorunum çözülecek muhtemelen. Bu ekteki bilgi doğru mu?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_3598.png
    IMG_3598.png
    180 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

Geri
Yukarı