4070 VRAM'i yeterli mi?

Editörler ve bazı yayıncılar yeni çıkan oyunların çok yüksek VRAM istemesinin yazılım/optimizasyon hatası olduğunu söylüyorlar. 3090 gibi yüksek VRAM'li kartların bu oyunları bu hatalarına rağmen brute force (kaba kuvvet) ile çalıştırmasının yüksek VRAM isteyen oyunlara bahane olamayacağını söylüyorlar.

Hogwarts Legacy, Tlou gibi oyunlar iyi örnekler değil gerçekten. O oyunlar sorunlu çünkü teknik açıdan. Değerlendirme yaparken düzgün oyunları baz almak daha doğru. Onlar da 8-9 kullanıyor genelde.

Kalmaz.

NVIDIA oyunlara özel VRAM optimizasyonu yapıyor. AMD kartlarda bu yok o yüzden fazla VRAM koyuyor sizin hatırınız için değil.

Alakası yok kaynak belirt.
NVIDIA'nın VRAM'i az koymasının amacı kart eskitme politikası.
Bu ne demek oluyor bir dönem VRAM'i yeten kartlar diğer dönem yetersiz kalınca bu kartı değiştirmen ve bir üst modele geçmen gerekiyor.
Kısaca uzun süre kullanacaksa alınmaz 2K için.

Alakası yok kaynak belirt.
NVIDIA'nın VRAM'i az koymasının amacı kart eskitme politikası.
Bu ne demek oluyor bir dönem VRAM'i yeten kartlar diğer dönem yetersiz kalınca bu kartı değiştirmen ve bir üst modele geçmen gerekiyor.
Kısaca uzun süre kullanacaksa alınmaz 2K için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sen şimdi Apple için de kart eskitme politikası yapıyor diyorsundur.

Peki 2GB VRAM'li GTX960 ile 1080P low'da şuan çıkan oynamama ne demeli? Ha bu arada 2 hafta sonra 3090'a geçicem. 6900XT'den vazgeçtim sorunlarından ötürü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Peki 2 GB VRAM'li GTX960 ile 1080p Low'da şu an çıkan oynamama ne demeli? Ha bu arada 2 hafta sonra 3090'a geçeceğim. 6900XT'den vazgeçtim sorunlarından ötürü.

Hocam en ucuz modeller arasında 7-8 bin oynuyor, 6900 XT'nin sorunları nedir tam olarak?

Peki 2 GB VRAM'li GTX960 ile 1080p Low'da şu an çıkan oynamama ne demeli? Ha bu arada 2 hafta sonra 3090'a geçeceğim. 6900XT'den vazgeçtim sorunlarından ötürü.

Attığın hem düşük izlenmesi var hem de bir benchmark videosu hadi onu geçtim videoda çoğu yerde benzer VRAM kullanımı var bazı NVIDIA optimizasyonlu oyunlarda az kullanmış sadece.
Hatta orada AMD tabanlı bir oyun da var ve orada AMD daha az kullanıyor.
VRAM yetersiz olunca oyun açmıyor diye bir şey yok oyunu daha düşük FPS'lerde ve en düşük ayarlarda oynamak zorunda oluyorsun.

Peki 2GB VRAM'li GTX960 ile 1080P low'da şuan çıkan oynamama ne demeli? Ha bu arada 2 hafta sonra 3090'a geçicem. 6900XT'den vazgeçtim sorunlarından ötürü.

Kaynak herhalde Ahmet amcanın bilgisayarcı bakkalı.

Ben olsam 2. el temiz 3090 satın alırdım, 24 GB VRAM avantajı var ve 4K gibi yüksek çözünürlükte kas gücünden kazanıyor.

12-13K'ya alacağın 3090 seni uzun yıllar götürür, 4070'e 15-17K arası vermek hiç ama hiç mantıklı değil sırf DLSS 3'e sırtını dayıyor.

4070 Ti ise biraz kişisele kaçıyor, 20K altında çok güzel model bulunursa alınır aksi halde 3090 der geçerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı