4070 VRAM'i yeterli mi?

Attığın hem düşük izlenmesi var hem de bir benchmark videosu hadi onu geçtim videoda çoğu yerde benzer VRAM kullanımı var bazı NVIDIA optimizasyonlu oyunlarda az kullanmış sadece.
Hatta orada AMD tabanlı bir oyun da var ve orada AMD daha az kullanıyor.
VRAM yetersiz olunca oyun açmıyor diye bir şey yok oyunu daha düşük FPS'lerde ve en düşük ayarlarda oynamak zorunda oluyorsun.
Kaynak herhalde Ahmet amcanın bilgisayarcı bakkalı.
Ders var arkada hiç uğraşamam global kaynak bularak. En azından fiil olarak bir gerçeklik gösteriyorum, git diğer kanalın izlenmelerine bak buna inanmıyorsan. Senin gibi 1-2 sene yeter mi diyorum:)

Bazı oyunlarda bariz düşük VRAM kullandığı belli.
VRAM yetersiz olunca oyun açmıyor diye bir şey yok oyunu daha düşük FPS'lerde ve en düşük ayarlarda oynamak zorunda oluyorsun.
Alakası yok 1050Ti buna örnek. GPU gücüne bırakıyor çoğu zaman.

Ders var arkada hiç uğraşamam global kaynak bularak. En azından fiil olarak bir gerçeklik gösteriyorum, git diğer kanalın izlenmelerine bak buna inanmıyorsan. Senin gibi 1-2 sene yeter mi diyorum:)

Alakası yok 1050 Ti buna örnek. GPU gücüne bırakıyor çoğu zaman.

1050 Ti ile şu an Valorant harici oyun oynanmıyor kanka.
Ben kendim 1650 kullanıyorum Forza'ya giriyorum ayarları ortaya aldığımda VRAM uyarısı veriyor ve paylaşımlı kullanmaya başlayıp FPS 20'ye düşüyor.

VRAM Kullanımının NVIDIA ile alakası yok. Belki teknolojisi falan vardır. Bellekler farklı olduğu için olabilir mi? Kaliteli bellek kullanıyor olabilirler. Bazı oyunlar diyorsunuz. Yazılım istediği zaman belleğe erişir bu kadar basit. Az kullandığını nereden çıkardın?

Son düzenleme:
VRAM'i yeter veya yetmez orasını bilemem, ama Founders Edition'ın fiyatının bile 14.999 TL duyurulduğuna bakarsak ve tahminimce custom modellerinin de 16.000 TL'den başlayacağını düşünürsek, 2. el 10.000-11.000 TL'ye hem performans olarak daha güçlü olan, hem de 24 GB VRAM bulundurmasıyla öne çıkan RTX 3090 gibi bir nimet varken sıfır takıntım olsa dahi bu kazıklanma eşiğine düşmeyip RTX 3090 alırım.

1681815961492.png

1681815976747.png

Ben kendim 1650 kullanıyorum Forza'ya giriyorum ayarları ortaya aldığımda VRAM uyarısı veriyor ve paylaşımlı kullanmaya başlayıp FPS 20'ye düşüyor.
Ne? Çoğu AAA oyunu oynuyorum yeni çıkan. Forzada 1080P Very High ayarlarda 40-50 FPS'de oynuyorum ben. İstersen SS atayım.

İleride 2K'ya geçiş yapılacakmış 3090 al geç.

2 katı VRAM bulunması bir yana kas gücü bakımından da daha iyi bir kart.

DLSS3.0 var diye açıkçası 4070 almak mantıksız benim gözümde hiçbir artısı yok. Onun yerine 12-13K bandına bir 3090 alıp baştan sona iyi bir macun ve iyi termal ped ile değişimi sağlayıp kullanırım daha iyi.

2K ve 4K'da en azından hiçbir VRAM yetmeme sorunu çekmem.

Nasıl oynanmıyor.

1050 Ti ile BF2042'de oynadım, Elden Ring'de, FC6'da, FIFA23'te Forza da ve yaşanan darboğaz harici bir sorun yoktu bu oyunlarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı