4080 Super Sistem vs 4070 Ti Super Sistem

Bütçe
70000
Ama mATX onu ne yapacağız?

Hiç fark etmedim. Böyle bir kasayı nasıl Micro ATX ile sınırlandırmışlar anlamış değilim.
Bütçeyi az daha zorlayıp bu alınabilir.

Hiç fark etmedim. Böyle bir kasayı nasıl Micro ATX ile sınırlandırmışlar anlamış değilim.
Bütçeyi az daha zorlayıp bu alınabilir.
Bu da 240mm destekliyor. Sonuç olarak Rajintek en mantıklısı.

Şahsen 9800X3D'ye 1 hafta kalmışken 7800X3D önermem. Ayrıca kalitesiz parçalarla 4080S almaktansa çok kaliteli bir 4070TiS sistem almak daha ileriye dönük olur.
Hocam bence arkadssin vzrkti varsa 2 hafta daha beklesin ve 7800x3d alsin. Fiyatlar cok uçuk olacak o yuzden 7800x3d gayetgayet okey bi islemci ve 13 bin seviyesine inerse bu sistemden bende alacagim

Hocam bence arkadssin vzrkti varsa 2 hafta daha beklesin ve 7800x3d alsin. Fiyatlar cok uçuk olacak o yuzden 7800x3d gayetgayet okey bi islemci ve 13 bin seviyesine inerse bu sistemden bende alacagim
Hocam demin önerdiğin sistemden sonra çok bir şey demiyorum. 7800X3D için beklemek kumar biraz.
9800X3D insanlara çok pahalı gelirse direkt 7800X3D'ye çullanacaklar ve fiyatı yeniden uçacak.

Bütçe 70-80k arası, taksit olayını halledersek bu şekilde.

Hocam 6 Kasım'dan sonra alacağız gibi sistemi, 9800x3D işlemci attığınız anakart ile uyuşuyorsa onu alabiliriz ama işlemci ne zaman ve ne kadara satışa sunulacak onu biliyor muyuz? Yoksa işlemciyi almadan ve fiyatlar fırlamadan direk bu sistemi toplayıp işlemcinin satışa sunulmasını mı beklemek daha mantıklı olur?

Siz hangi sitelerden aldnız hocam?
Ekran kartımı 6 ay 0 vade kampanyası ile GamingGen'den.
İşlemcimi İncehesap Gaming Gecesi miydi adı tam hatırlamıyorum, her cuma olan indirimlerden.
Anakart-Ram-PSU-SSD Vatan Bilgisayar karne ve okula dönüş kampanyalarından.
Monitörümü de Hepsiburada Resmi satıcısından kupon ve indirimli şekilde aldım.
İşlemci soğutucumu da Hepsiburada GamingGen (sanırım BetaPlus Teknolojiydi yanlış hatırlamadıysam) satıcısından çok iyi bir fiyata aldım.
Kasamı Atom Game Store'dan (Creature diye de geçiyor) çok uygun bir fiyata aldım.
Ekipmanlarımın hepsini Amazon TR'den aldım. Amazon TR kesinlikle bunlar içinde en güvenilir olan.
Bunların hepsi bana ekipmanlar harici sadece Moniör+Kasa şeklinde 35.502 TL tuttu. Her parçasını kendim seçtim özelliklerine ve fiyat/performans dengesine göre. Bazı parçalarda (mesela anakart) biraz acele ettiğim de oldu ve daha iyi indirimlere girdi zaman zaman. Sonuç olarak gayet memnunum ve çoğu oyunu 1920x1080 en yüksek ayarda 100-200FPS oynayabiliyorum. Mesela hikayeli olarak Marvel's Spider-Man'de 180-200 civarı FPS alıyorum. Yeni çıkan BO6'da Frame Generation açık bir şekilde 160-200 arası alıyorum, çok oyunculu modda bu teknolojiler olmadan su ve detay ayarları dışında her şey ultrada 150-200 FPS alıyorum. Bu değerlere işlemcim 53-55, ekran kartım da 60-65 dereceyi geçmeden ulaşıyorum. Hazır sistemleri istediğim şekilde konfigüre edip üstüne de monitör alsam çok daha fazla tutardı.

Bence 7500 ü 7600x yap yanına 4070 ti 16GB super koyup DDR5 sistem yaparsan en az 4-5 sene götürür. Çünkü oyun sektörü konsol üzerinden gidiyor daha yeni ps5 pro çıkıyor.

Şahsen 9800X3D'ye 1 hafta kalmışken 7800X3D önermem. Ayrıca kalitesiz parçalarla 4080S almaktansa çok kaliteli bir 4070TiS sistem almak daha ileriye dönük olur.
hocam iyi akşamlar, ilk attığınız sistemi almayı düşünüyoruz.
birkaç değişiklik yaptık ne düşünüyorsunuz?
ram:

psu'yu da 1000w almayı düşünüyoruz. Ne dersiniz?

Ram için Amd expo desteği olsun dedikleri için bunu seçtim. Bugün indirimin son günü olduğu için bugün almayı düşnüyorum. son kez fikrinizi almak istedim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı