40bin TL PC toplama

Bütçe
40000
AMD işlemci F/P olması daha iyi.
RTX 4070 Ti Super'ya da RTX 4070 Super düşünüyorum geri kalan parçalar ucuz oluyor sadece işlemci ve ekran kartı pahalı.
Geri kalan parçalar ucuz.
Bu arada sıvı soğutma düşünüyorum.
Kullanacağınız işlemciye bağlı hocam. 7500F düşünürseniz ilk etapta, sıvı soğutmaya gerek yoktur.
Bu soğutucuyu, Ryzen 7 7800X3D için bile kullanıyorlar. Sıvı soğutmaların ömrü biraz kısa olduğu için, 7500F ile kullanacaksanız hiç gerek yoktur, daha güçlü bir işlemciye geçtiğinizde takarsınız sıvı soğutmayı. Yukarıda paylaştığım kule tipi soğutucu fazlasıyla yeterli olur tabii alacağınız kasaya da dikkat edin, 165mm fan yüksekliği olması lazım. Dar bir kasaya olmaz bu fan.

Diğer parçalara göre onlar asıl ana parçalar olduğu için pahalı oluyor biraz :)

Ekran kartını markaya göre değilde modele göre tercih yapın. Msi'ın Ventus modelleri, Gigabyte'ın Eagle modellerinde kronik olarak ısınma sorunu var. Onlardan tercihiniz olmasın. Zaten az çok hangi parçaları istediğinizi, neden ve ne için tercih ettiğinizi anladınız. Bütçe tamamlandıktan sonra yazarsınız o zaman daha iyi yardımcı oluruz.

Son düzenleme:
Ryzen 7 Ryzen 5 aralarında fark ne acaba?
Ryzen 9 render için oyun için gereksiz galiba.
Ryzen 5 ya da Ryzen 7 düşünüyorum
RTX 4070 Super'ya da RTX 4070 Ti Super düşünüyorum darboğaz olayı sinir bozucu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan birebir aynı olmasada Ryzen 5 7500F ve Ryzen 7 7800X3D'nin karşılaştırmasına bakabilirsiniz.
Ryzen 7 7800X3D yukarıda da yazmıştım, I9-14900KS ile neredeyse oyunlarda aynı performansı veriyorlar hatta bazen geçiyor da 7800X3D.
Bütçe yetiyorsa 7800X3D fazlasıyla yeterli olur ama 7500F'de kötü işlemci değildir. Rtx 4070Ti super ile 1080P çözünürlükte, yüksek grafiklerde fazla olmasada biraz darboğaz olacağını düşünüyorum. 2K çözünürlükte çok rahat kullanılır zaten.
Çözünürlük arttırma sebebi de, ekran kartı ve işlemcinin arasında dengesizlik farkı var güç bakımından. Ekran kartı, işlemciye göre ağır geliyor biraz yani işlemci düşük kalıyor biraz. Grafikleri yükseltip aradı farkı kapatabiliyorsunuz sizde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan birebir aynı olmasa da Ryzen 5 7500F ve Ryzen 7 7800x3D'nin karşılaştırmasına bakabilirsiniz.
Ryzen 7 7800x3D yukarıda da yazmıştım, i9-14900KS ile neredeyse oyunlarda aynı performansı veriyorlar hatta bazen geçiyor da 7800x3D.
Bütçe yetiyorsa 7800x3D fazlasıyla yeterli olur ama 7500F'de kötü işlemci değildir. RTX 4070 Ti Super ile 1080p çözünürlükte, yüksek grafiklerde fazla olmasa da biraz darboğaz olacağını düşünüyorum. 2K çözünürlükte çok rahat kullanılır zaten.
Çözünürlük arttırma sebebi de, ekran kartı ve işlemcinin arasında dengesizlik farkı var güç bakımından. Ekran kartı, işlemciye göre ağır geliyor biraz yani işlemci düşük kalıyor biraz. Grafikleri yükseltip aradı farkı kapatabiliyorsunuz sizde.

Darboğaz olmasını istemiyorum çok sinir bozucu o gün tekrar konu açacağım bana başka model işlemci önerisiniz.
Ekran kartı olarak 4070 Super mi 4070 Ti Super mi aralarında ne fark var.

Darboğaz olmasını istemiyorum çok sinir bozucu o gün tekrar konu açacağım bana başka model işlemci önerisiniz.
Ekran kartı olarak 4070 Super mi 4070 Ti Super mi aralarında ne fark var.
YouTube'dan istediğiniz ekran kartlarının oyun testi karşılaştırması diye aratırsanız arada ki farkı görebilirsiniz. İşlemci olarak Ryzen 7 7800X3D daha iyi bir seçenek olur ama Rtx 4070Ti super'i de almak istiyorsanız 40.000₺ bütçeyi geçer toplam kasanın maaliyeti. Darboğazda eğer 2K monitör yoksa 1080P monitör ile kullanılırsa, Rtx 4070 Ti super ile grafikleri artırıp aradaki açık kapanıp, Ryzen 5 7500F ile kullanılabilir diye tahmin ediyorum. Performansı ciddi etkilyecek bir durum olacağını sanmıyorum ama bütçe yeterse eğer Ryzen 7 7800X3D ile kullanmak çok daha iyi olur. Bu işlemci ile darboğaz yaşamazsınız 4070Ti Super ile.

YouTube'dan istediğiniz ekran kartlarının oyun testi karşılaştırması diye aratırsanız arada ki farkı görebilirsiniz. İşlemci olarak Ryzen 7 7800x3D daha iyi bir seçenek olur ama RTX 4070 Ti Super'i de almak istiyorsanız 40.000₺ bütçeyi geçer toplam kasanın maaliyeti. Darboğazda eğer 2K monitör yoksa 1080p monitör ile kullanılırsa, RTX 4070 Ti Super ile grafikleri artırıp aradaki açık kapanıp, Ryzen 5 7500F ile kullanılabilir diye tahmin ediyorum. Performansı ciddi etkilyecek bir durum olacağını sanmıyorum ama bütçe yeterse eğer Ryzen 7 7800x3D ile kullanmak çok daha iyi olur. Bu işlemci ile darboğaz yaşamazsınız 4070 Ti Super ile.

RTX 4070 Super almak daha mantıklı gibi 2K monitör kullanacağım 1080p oynamayı düşünmüyorum.
O yüzden hangi AMD Ryzen 7 7800X 3D nasıl. Darboğaz olur mu acaba 2K da.

RTX 4070 Super almak daha mantıklı gibi 2K monitör kullanacağım 1080p oynamayı düşünmüyorum.
O yüzden hangi AMD Ryzen 7 7800X 3D nasıl. Darboğaz olur mu acaba 2K da.
Olmaz hocam, ekran kartı %100 verimde kullanabilirsiniz. İkisi biribirine çok iyi uyumlu olur.
Şunuda unutmayın, 1080p monitörünüz varsa eğer 2k'da oynayamazsınız sadece grafik kalitesini artıtabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı