40bin TL PC toplama

Bütçe
40000
Daha fazla  
Merhaba eylül Ekim arası gibi PC toplayacağım. Bana PC öneriniz var mı? Toplama olacak hazır sistem istemiyorum. Beni uzun sürece götürecek toplama PC.

2K monitörüm var.

Oynadığım oyunlar rekabetçi.
Hikayeli oyunlar.
Çok iyi FPS performans istiyorum.

Bütçe 40bin TL olacak eylül'ya da ekim arası alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba eylül Ekim arası gibi PC toplayacağım. Bana PC öneriniz var mı? Toplama olacak hazır sistem istemiyorum. Beni uzun sürece götürecek toplama PC.

2K monitörüm var.

Oynadığım oyunlar rekabetçi.
Hikayeli oyunlar.
Çok iyi FPS performans istiyorum.

Bütçe 40bin TL olacak eylül'ya da ekim arası alacağım.

Bir şey soracağım Ryzen 7 render için değil mi?
Oyun için AMD Ryzen 5 yeterli mi acaba?

Eylül'ya da ekim arası alacağım.
Konuyu alacağınız zaman açın o zaman, PC fiyatları çok değişkenlik gösterebiliyor. Mesela bugün 5K olan anakart alacağınız zamana kadar zamlanır 8K olur veya daha da düşer belki, bunu biz dahil kimse bilemez.
Bir şey soracağım Ryzen 7 render için değil mi?
7. nesil Ryzen 5, ki modelden modele değişiklik gösteriyor performans. Serinin tüm işlemcilerinin sabit bir performansı yok.

İşlemci:

Anakart:

Ekran kartı:

2.Alternatif:

3.Alternatif:

Ram:

Ssd:

Kasa+Psu:

Soğutucu:

Ekran kartı RTX 4070 Super tercih edilirse 43.200₺ oluyor sistemin toplam fiyatı.
Eğer bütçeyi zorlama şansınız yoksa RTX 4070 ile birlikte 40.200₺ oluyor.
Bu haliyle sizi, 2K'da 2-3 sene akıcı bir şekilde oynamak için idare eder diye tahmin ediyorum. 12GB VRAM artık yetersiz kalmaya başlayacak yakın bir süre içerisinde. 1080P içinde rahat 5-6 sene size sıkıntı çıkarmadan götürür sizi. Eğer ki AMD ekran kartı kullanmak isterseniz de RX 7800XT'de iyi bir seçenektir.
Ama AMD ekran kartı kullanmadan önce şu videoyu izlemenizi öneririm kesinlikle:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@GaNDaLF_the_Grey

Topladığınız sistem kesinlikle alınmaz demiyorum fakat bu bütçede daha iyi alternatifler varken o parçalar tercih edilmemeli.
Seçtiğiniz anakart modeline VRM soğutucu bulunmamakta. SSD'de DRAM özelliği yoktur.
Önerdiğiniz soğutucuya bir şey demiyorum fakat Phantom Spirit, 7800X3D için kullanan bile var yani bu model daha iyi diye düşünüyorum. İşlemci için sıvı soğutucu kullanmasına gerek yoktur bence, bu modeller yeterli olması lazım.

İşlemci:

Anakart:

Ekran kartı:

2.Alternatif:

3.Alternatif:

RAM:

SSD:

Kasa+PSU:

Soğutucu:

Ekran kartı RTX 4070 Super tercih edilirse 43.200₺ oluyor sistemin toplam fiyatı.
Bu haliyle sizi, 2K'da 2-3 sene akıcı bir şekilde oynamak için idare eder diye tahmin ediyorum. 12 GB VRAM artık yetersiz kalmaya başlayacak yakın bir süre içerisinde. 1080p içinde rahat 5-6 sene size sıkıntı çıkarmadan götürür sizi. Eğer ki AMD ekran kartı kullanmak isterseniz de RX 7800XT'de iyi bir seçenektir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@GaNDaLF_the_Grey

Topladığınız sistem kesinlikle alınmaz demiyorum fakat bu bütçede daha iyi alternatifler varken o parçalar tercih edilmemeli.
Seçtiğiniz anakart modeline VRM soğutucu bulunmamakta. SSD'de DRAM özelliği yoktur.
Önerdiğiniz soğutucuya bir şey demiyorum fakat Phantom Spirit, 7800x3D için kullanan bile var yani bu model daha iyi diye düşünüyorum. İşlemci için sıvı soğutucu kullanmasına gerek yoktur bence, bu modeller yeterli olması lazım.

500GB PCI 3.0 SSD'ye sırf DRAM için 2K vermem. 2.2K ya 1TB NV2 alır kullanırım. Yapılan testlerde ısınma sorunu yok ve oldukça stabil çalışıyor. RAM'ı da 5200 CL40 almam. Onerdıgın anakart ve soğutucu daha ıyı. Birkaç seneye 12 GB VRAM yetmez demıssın. Bence 4070 Super 12 GB VRAM ve DLSS özelliği ile 5-6 sene sorunsuz ve performans kaybı yaşamadan götürür.

500GB PCI 3.0 SSD'ye sırf DRAM için 2K vermem. 2.2K ya 1TB NV2 alır kullanırım. Yapılan testlerde ısınma sorunu yok ve oldukça stabil çalışıyor. RAM'ı da 5200 CL40 almam. Onerdıgın anakart ve soğutucu daha ıyı. Birkaç seneye 12 GB VRAM yetmez demıssın. Bence 4070 Super 12 GB VRAM ve DLSS özelliği ile 5-6 sene sorunsuz ve performans kaybı yaşamadan götürür.
Doğru diyorsunuz ama DLSS ile kurtarır anca 2K'da. Saf kas gücü ile artık yeterli olmaz diye düşünüyorum.

Üstelik anakartda zaten 2 slot ram yeri bulunmakta. 2x8 kullanılırsa eğer yükseltme yapamayacak artık. Bütçe arttıktan sonra bir tane daha 16GB ram takılabilir 1x16 kullanılırsa. Oyun için 16GB fazlasıyla yeterli zaten şimdilik.

İşlemci:

Anakart:

Ekran kartı:

2.alternatif:

3.alternatif:

RAM:

SSD:

Kasa+PSU:

Soğutucu:

Bu haliyle sizi, 2K'da 2-3 sene akıcı bir şekilde oynamak için idare eder diye tahmin ediyorum. 12 GB VRAM artık yetersiz kalmaya başlayacak yakın bir süre içerisinde. 1080p içinde rahat 5-6 sene size sıkıntı çıkarmadan götürür sizi. Eğer ki AMD ekran kartı kullanmak isterseniz de RX 7800XT'de iyi bir seçenektir.

@GaNDaLF_the_Grey

Önerdiğiniz soğutucuya bir şey demiyorum fakat Phantom Spirit, 7800x3D için kullanan bile var yani bu model daha iyi diye düşünüyorum. İşlemci için sıvı soğutucu kullanmasına gerek yoktur bence, bu modeller yeterli olması lazım.

NVIDIA 4070 Ti Super nasıl acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı