İşlemci:
Anakart:
ASUS PRIME B650M-R AMD B650M Soket AM5 mATX DDR5 7000MHz (OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
www.vatanbilgisayar.com
Ekran kartı:
NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Serisi GPU’lar, DLSS 3 desteğiyle oyuncular ve içerik oluşturucular için hızlının ötesindedir.
www.gaming.gen.tr
2.Alternatif:
Ultra verimli NVIDIA Ada Lovelace mimarisinden ve NVIDIA DLSS 3 teknolojisinden güç alan, RTX serisinin 3. Jenerasyonu
www.gaming.gen.tr
3.Alternatif:
ASUS Dual Radeon™ RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6, kare hızlarını artırır ve termal yükü kontrol altında tutar
www.gaming.gen.tr
RAM:
SSD:
Kasa+PSU:
Soğutucu:
Yedi saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fanlar.
www.gaming.gen.tr
Ekran kartı RTX 4070 Super tercih edilirse 43.200₺ oluyor sistemin toplam fiyatı.
Eğer bütçeyi zorlama şansınız yoksa RTX 4070 ile birlikte 40.200₺ oluyor.
Bu haliyle sizi, 2K'da 2-3 sene akıcı bir şekilde oynamak için idare eder diye tahmin ediyorum. 12 GB VRAM artık yetersiz kalmaya başlayacak yakın bir süre içerisinde. 1080p içinde rahat 5-6 sene size sıkıntı çıkarmadan götürür sizi. Eğer ki AMD ekran kartı kullanmak isterseniz de RX 7800XT'de iyi bir seçenektir.
Ama AMD ekran kartı kullanmadan önce şu videoyu izlemenizi öneririm kesinlikle:
@GaNDaLF_the_Grey
Topladığınız sistem kesinlikle alınmaz demiyorum fakat bu bütçede daha iyi alternatifler varken o parçalar tercih edilmemeli.
Seçtiğiniz anakart modeline VRM soğutucu bulunmamakta. SSD'de DRAM özelliği yoktur.
Önerdiğiniz soğutucuya bir şey demiyorum fakat Phantom Spirit, 7800x3D için kullanan bile var yani bu model daha iyi diye düşünüyorum. İşlemci için sıvı soğutucu kullanmasına gerek yoktur bence, bu modeller yeterli olması lazım.