45.000TL sistem önerisi

-FSP önerenler var forumda ama ben High Power 850W PSU da gördüm daha da uyguna. Ama sağlamcı olan arkadaşlar Raijintek Cratos da öneriyor. Ben kendim High Power 600W kullanıcıyım çok memnunum alsam High Power'a itimat ederim. Kötü yorum görmedim.
Element Bronze iyi değil hocam. Rajintek Cratos'u gördüm de bütçe yetmiyor ona.
-RAM konusunda 6000MHz altına düşmeyin AMD için RAM önemli dediğim gibi. Çiftli RAM hatta daha randımanlı oluyor.
Tamam RAM'i de 300TL fazlasına aynısının 6000'i yaptım.

Hala hazır sistem önerisi bekliyorum bilen arkadaşlar var ise.

Bende bu sistem var daha yenil aldım kasayı Vento işlemci soğtucu işlemciyi i5 yapabilirsin tavsiye ederim ben gayet memnumum. Hem de FSP powersuppley var. RAM'de 24 GB seçtim.
Bütçemin çok altında. Teşekkürler yine de.
Benim önerim pek yok ama ufak bir araştırdığım zaman işlemci olarak AMD Ryzen 6600 işlemci ekran kartı olarak 3000 serisi benim tercihimdir anakart ise ASUS'un 520mr modelidir onun dışında diğer seçtiğiniz sistem parçaları gayet güzel benim pek de bilgim yok ama yine de yardımcı olmak istedim.
Teşekkürler.

45k Bütçem Olsa:
-Anakart hadi sizin istediğiniz olsun Gigabyte, Ben Olsam Bunu Alırdım Colorful
-İşlemci Aynı 7500F
-Ram: Kingston 6000mhz
-PSU: FSP
-Ekran Kartı: Gigabyte
-M2 SSD : WD
-Kasa aynı Corsair iCUE 3000D RGB ama ben olsam: Raijintek veya Dark
-CPU Fan: Thermalight ama SE olan da düşünülebilir.
Toplasam kabaca böyle toplardım. Hesaba vurunca sanki böyle daha f/p ve uyguna gibi geliyor bana. Tabi beyaz kasa olmaması koşuluyla karambole topladım. Siz hesaplayın kendinizce. Tavsiyelerimi de düşersek parası daha da uyguna geliyor.

Eger anakarttaki her ozelligi kullanmayacaksan pahali bir anakart almaya gerek yok. BIOS Flashback bulunduran ve bunun yaninda iyi bir VRM sogutmasina sahip bir anakart alip gecmekte herhangi bir sakinca yok. Yukseltme de yapilmayacagini soylemissin, yani B650M PRO P almana ve cebinde 2000 TL tutmana herhangi bir engel yok. Ek olarak B650 EAGLE AX de zaten VRM gucunden ve VRM sogutmasindan ibaret siradan bir anakart. Cezbedici bir ses yongasi falan da yok, ustelik Gigabyte yazilim konusunda en kotu markalardan birisi.

Bunun disinda kasa olarak Maxima V20 veya DK431 daha iyi olabilir. 3000D bana gore o fiyatin kasasi degil. 4000D AirFlow 2500 TL eder ama 3000D etmez.

45k Bütçem Olsa:
-Anakart hadi sizin istediğiniz olsun Gigabyte, Ben Olsam Bunu Alırdım Colorful
-İşlemci Aynı 7500F
-Ram: Kingston 6000mhz
-PSU: FSP
-Ekran Kartı: Gigabyte
-M2 SSD : WD
-Kasa aynı Corsair iCUE 3000D RGB ama ben olsam: Raijintek veya Dark
-CPU Fan: Thermalight ama SE olan da düşünülebilir.
Toplasam kabaca böyle toplardım. Hesaba vurunca sanki böyle daha f/p ve uyguna gibi geliyor bana. Tabi beyaz kasa olmaması koşuluyla karambole topladım. Siz hesaplayın kendinizce. Tavsiyelerimi de düşersek parası daha da uyguna geliyor.
Neredeyse aynı zaten hocam.
Eger anakarttaki her ozelligi kullanmayacaksan pahali bir anakart almaya gerek yok. BIOS Flashback bulunduran ve bunun yaninda iyi bir VRM sogutmasina sahip bir anakart alip gecmekte herhangi bir sakinca yok. Yukseltme de yapilmayacagini soylemissin, yani B650M PRO P almana ve cebinde 2000 TL tutmana herhangi bir engel yok. Ek olarak B650 EAGLE AX de zaten VRM gucunden ve VRM sogutmasindan ibaret siradan bir anakart. Cezbedici bir ses yongasi falan da yok, ustelik Gigabyte yazilim konusunda en kotu markalardan birisi.

Bunun disinda kasa olarak Maxima V20 veya DK431 daha iyi olabilir. 3000D bana gore o fiyatin kasasi degil. 4000D AirFlow 2500 TL eder ama 3000D etmez.
Tamam anakart konusunda geri adım atıyorum :ROFL:
Önerdiğiniz anakart bu mu? Bir de 2000TL düştüğüme değer mi?

Açıkcası Maxima V20 fazla çirkin. Ayrıca beyaz olsa daha iyi olur kalan parçaları beyaz almışken. Zoko Amiral olabilir. 3000D ile arasındaki fark nedir? Açıkcası bu bütçede kasanın içine bileşenleri koymak ve önden hava alabilir olması dışında olayı ne?

Teşekkürler şimdiden.

-
@BerkayZ87 Edit: Hocam bu anakartta M2 soğutucu da yokmuş. Buna +400TL de M.2 soğutucu ekleyin. Biliyorsunuz Gen4 High-end SSD'ler ısınıyor deli gibi. 1500TL fark kalıyor. 1500TL için değer mi düşmeye dersiniz?

-
Edit2: Aşağı yukarı tüm hazır sistem sitelerini inceledim. Bir-iki ekran kartı fiyatına değecek sistem dışında kayda değer bir şey bulamadım açıkcası. Ya PSU ya anakart ya SSD ya ekran kartı soğutması ya da hepsinde birden büyük bir kusur var genelde. Çoğunda da aradaki farka değecek bir şey değil. Dolayısıyla toplama son kararım gibi. Yine de haızr sistem önerilerine hala açığım. Gözümden kaçırdığım ya da üstün körü geçtiğim olabilir.

Hayret şaşırdım. Eskiden hazır sistemler daha iyiydi. Ne oldu da piyasa bu hale gelmiş bilmiyorum. Ya da bayram sonrası diye mi acaba?.. Arkadaş çok kötü bir zamanda sordu bana da. Ama maalesef 2 hafta içinde alınması lazım maks.

Son düzenleme:
Patriot viper venom 6000MT/s cl30. Şu an piyasada bulacağın en f/p ram. Evet AMD sistemlerde RAM çok önemli. Özellikle FHD çözünürlükte, işlemci gibi etkili olabiliyor.
Soğutucu olarak thermalright çift kule hava soğutma ürünlerinden birisini alabilirsin.

Patriot viper venom 6000MT/s cl30. Şu an piyasada bulacağın en f/p ram. Evet AMD sistemlerde RAM çok önemli. Özellikle FHD çözünürlükte, işlemci gibi etkili olabiliyor.
Soğutucu olarak thermalright çift kule hava soğutma ürünlerinden birisini alabilirsin.
Ne kadar farktan bahsediyoruz hocam burada?

Aldığın rame göre %30'a kadar.
Şuna güncelledim hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı