45 bin TL'ye 2K, RTX 3070 laptop önerisi

Yalnız USB'den görüntü alırken iGPU üstünden gidiyormuş görüntü, bu da performans kaybı demek. Olmadı DP kablo alıp DP'den de bağlanabilir.

Başka ne alternatifler olabilir ?
O bütçede soğutması iyi olan başka alternatif yok. Alt segment kasalara bakmanız lazım TUF, Victus, Nitro gibi.

50k'ya çıksam başka alternatif şansımız olur mu ? Lenovo Legion serisi gibi.
Acer Predator Helios serisi Legion Pro serisiyle eş değer. Pro bulmadıkça Predator'ü almanız daha iyi olur.

Acer Predator Helios serisi Legion Pro serisiyle eş değer. Pro bulmadıkça Predator'ü almanız daha iyi olur.
Hocam gerçekten -nit hariç- predator harika duruyor. Ama aynı fiyata 4070 HP Victuslar var iken 2023 ortasında 3xxx serisi ekran kartı almak bilmiyorum ya... Onun dışında Predator Laptopa sahip olmak çok isterim.

Siz olsaydınız 4070 Victus mu yoksa 3070Ti Predator mü alırdınız?

Hocam gerçekten -nit hariç- predator harika duruyor. Ama aynı fiyata 4070 HP Victuslar var iken 2023 ortasında 3xxx serisi ekran kartı almak bilmiyorum ya... Onun dışında Predator Laptopa sahip olmak çok isterim.

Siz olsaydınız 4070 Victus mu yoksa 3070Ti Predator mü alırdınız?
Hocam 3070Ti de kas gücü olarak aşığı yukarı eşdeğer bir kart 4070'e zaten. Yapay olarak frame üreten Frame Generation dışında (ki bence görüntü kalitesi çok kötü oluyor) çoğu oyunda benzer performans veriyor 150 watt olduğu için. Aralarındaki belirgin fark olacaksa bile 3 4 sene sonra ortaya çıkar bu. Onun dışında Predator'ün her özelliği daha önde Victus'tan. Ekran kalitesi (ekran parlaklığı 350 nit bu arada testlere göre), kasa kalitesi, soğutma kalitesi gibi. 13700h ile 12700h arasında neredeyse hiç fark yok. 13700h undervoltaj olsaydı tamam derdim ama o da yok. Her şey sadece ekran kartı değil bana soracak olursan. Predator tercih ettim ben ve hiç pişman değilim.

Hocam 3070Ti de kas gücü olarak aşığı yukarı eşdeğer bir kart 4070'e zaten. Yapay olarak frame üreten Frame Generation dışında (ki bence görüntü kalitesi çok kötü oluyor) çoğu oyunda benzer performans veriyor 150 watt olduğu için. Aralarındaki belirgin fark olacaksa bile 3 4 sene sonra ortaya çıkar bu. Onun dışında Predator'ün her özelliği daha önde Victus'tan. Ekran kalitesi (ekran parlaklığı 350 nit bu arada testlere göre), kasa kalitesi, soğutma kalitesi gibi. 13700h ile 12700h arasında neredeyse hiç fark yok. 13700h undervoltaj olsaydı tamam derdim ama o da yok. Her şey sadece ekran kartı değil bana soracak olursan. Predator tercih ettim ben ve hiç pişman değilim.
Güzel açıklamışsınız hocam. Zaten cihaz kalireli bir kasa. Sizin bir fikrinizi daha merak ediyorum. Önümüzde ki 1-2 ay içerisinde sizce şu gençlere 1 telefon 1 laptop gibi teknolojik aletlerde vergi indirimi olacak denilmişti. Böyle bir şey olur mu sizce? Olursa bu helios 30.000 civarına yaklaşırsa direkt alırım. Ben şu anda aktif olarak laptop alabilmek için garsonluk yapıyorum. Bir 10.000 TL'e yakın para birikti ama malum dolardan dolayı heliosun 50.000 TL'e ulaşmasından korkuyorum..

Güzel açıklamışsınız hocam. Zaten cihaz kalireli bir kasa. Sizin bir fikrinizi daha merak ediyorum. Önümüzde ki 1-2 ay içerisinde sizce şu gençlere 1 telefon 1 laptop gibi teknolojik aletlerde vergi indirimi olacak denilmişti. Böyle bir şey olur mu sizce? Olursa bu Helios 30.000 civarına yaklaşırsa direkt alırım. Ben şu anda aktif olarak laptop alabilmek için garsonluk yapıyorum. Bir 10.000 TL'e yakın para birikti ama malum dolardan dolayı Helios'un 50.000 TL'e ulaşmasından korkuyorum.

Vergi muhabbeti ilk çıktığında iPhone 14 Pro Max 45 bin ile başlıyordu, şimdi oldu 70k+. Bence hiç güvenilmez buna, alabiliyorsanız peşin taksitle Hepsiburada'dan alın. Ek olarak Predator'ün stokları biterse tekrardan geldiğinde çok büyük ihtimalle 50000 altında olmaz. Hepsiburada dışında satan her yerde 55 60k arasında.

Vergi muhabbeti ilk çıktığında iPhone 14 Pro Max 45 bin ile başlıyordu, şimdi oldu 70k+. Bence hiç güvenilmez buna, alabiliyorsanız peşin taksitle Hepsiburada'dan alın. Ek olarak Predator'ün stokları biterse tekrardan geldiğinde çok büyük ihtimalle 50000 altında olmaz. Hepsiburada dışında satan her yerde 55 60k arasında.
Çok doğru diyorsunuz. Teşekkür ederim.

Hocam sizi çok rahatsız ettim biliyorum ama 15.6 inç size ufak kalmıyor mu acaba? Çünkü aynı fiyata muadil işlemcili (Ryzen 7 5800H) aynı ekran kartlı (RTX 3070/3070Ti) modelli Lenovo Legion satılıyor. Size sorma sebebimde Legionun ekranının 17.3 inç olması.

Şu model;

Geçen haftaya kadar bu Legionu Trendyol 34000 TL'e satılıyordu :') aniden 40.000 TL'i geçti.

Ama siz yine her anlamda gerek soğutma gerek panel anlamında predator daha iyi diyorsanız olay bitmiştir.

Son düzenleme:
Çok doğru diyorsunuz. Teşekkür ederim.

Hocam sizi çok rahatsız ettim biliyorum ama 15.6 inç size ufak kalmıyor mu acaba? Çünkü aynı fiyata muadil işlemcili (Ryzen 7 5800H) aynı ekran kartlı (RTX 3070/3070Ti) modelli Lenovo Legion satılıyor. Size sorma sebebimde Legionun ekranının 17.3 inç olması.

Şu model;

Geçen haftaya kadar bu Legionu Trendyol 34000 TL'e satılıyordu :') aniden 40.000 TL'i geçti.

Ama siz yine her anlamda gerek soğutma gerek panel anlamında predator daha iyi diyorsanız olay bitmiştir.
İşlemcisi epey zayıf hocam bu modelin. Ek olarak panel, kasa ve soğutması daha kötü. 15,6 her ne kadar küçük gelse de yapacak bir şey yok şu noktada. Ülkemizde bu sene iyi 17 3 modeli hiç yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı