45 bin TL'ye laptop önerisi

Bütçe
45000

Stuff

Hectopat
15.6 inç ekrandan daha büyük olmasını istiyorum, 1TB SSD, minimum 16 RAM, RTX 4060 140W yine minimum, ısınma sıkıntısı da çekmek istemiyorum tabii ki şarjda kullanılacak laptop performans kaybı olmaması için o yüzden ısınır diye düşünüyorum.

Bu özelliklere sahip bir laptop arıyorum fiyat skalam 45k ya kadar çıkabiliyor. Yurt dışında bir TUF ve ROG buldum, RTX 4060 140W, 16RAM fakat boş slotu var kendim ekleyeceğim elimde var, 1TB SSD'si, 17 inç ekranı var. Biri ROG biri TUF, ROG olanda Ryzen 9 7845HX var, TUF olanda ise i7 13620H.

TUF olan elime 37k fiyata, ROG olan ise 46k gibi bir fiyata gelecek. Bunların bu fiyata ülkede muadilini bulmam sanırım ki mümkün değil fakat varsa tabii ki bilmek isterim. Ve TUF ile ROG arasındaki fiyat farkına değer mi? Modelleri bırakıyorum aşağıya...

ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX208W https://www.coolblue.nl/en/product/947939/asus-tuf-gaming-f17-fx707vv-hx208w.html

ASUS ROG STRIX G17 G713PV-HX054W https://www.coolblue.nl/en/product/922155/asus-rog-strix-g17-g713pv-hx054w.html

Bir de bu var https://www.coolblue.nl/en/product/947931/asus-tuf-gaming-a15-fa507ui-lp120w.html fakat ekranı ve depolama alanı istediğim gibi değil, bu özelliklere sahip olsa ROG yerine bunu tercih ederdim diye düşünüyorum.

Laptop önerilerinizi ayrı yeten aşağıya bırakabilirsiniz. (HP, Casper, Acer, Monster olmaması benim için daha iyidir)

iyi modeldir.

Zahmetiniz için teşekkürler fakat Acer istemiyorum maalesef belirtmiştim yukarıda. Yine de çok teşekkür ederim. 512 GB SSD'ye sahip zaten.

Zahmetiniz için teşekkürler fakat Acer istemiyorum maalesef belirtmiştim yukarıda. Yine de çok teşekkür ederim. 512 GB SSD'ye sahip zaten.
Yukarıda atılan laptop bu aralıkta muhteşem. Kendim de kullanmaktayım, kolaylıkla garantiyi de bozmadan kendiniz SSD ve RAM takviyesi yapabilirsiniz. Acer de Casper ve Monster'la aynı cümle içinde kullanılacak türden bir marka değil. Nedeninizi öğrenebilir miyim?

Yukarıda atılan laptop bu aralıkta muhteşem. Kendim de kullanmaktayım, kolaylıkla garantiyi de bozmadan kendiniz SSD ve RAM takviyesi yapabilirsiniz. Acer de Casper ve Monster'la aynı cümle içinde kullanılacak türden bir marka değil. Nedeninizi öğrenebilir miyim?

Öncesinde Acer ile onlarca sorun yaşadım, yeni modelleri belki güzel olabilir fakat kendim tercih etmiyorum servisi hep sorun çıkardı benim için belki de şanssızdım bilmiyorum. Markadan ziyade zaten ASUS TUF 1TB SSD ve ekranı istediğim büyüklükte olmasına rağmen 37k civarına denk geliyor benim için, daha uygun olmuş oluyor.

Markadan ziyade zaten ASUS TUF 1TB SSD ve ekranı istediğim büyüklükte olmasına rağmen 37k civarına denk geliyor benim için, daha uygun olmuş oluyor.
Yerinizde olsam Acer yerine TUF serisinden uzak dururdum. TUF panelleri genellikle oldukça kötü oluyor ve ghosting gibi problemler yaşayabilirsin, TUF serisi bazı modellerde de ısınma problemi mevcut. Aksine, Acer Nitro 16 serisinin panelleri bu fiyat aralığının en iyilerinden. Aynı zamanda işlemcide fabrika çıkışı sıvı metal uygulaması var, soğutması da oldukça iyi.

Yerinizde olsam Acer yerine TUF serisinden uzak dururdum. TUF panelleri genellikle oldukça kötü oluyor ve ghosting gibi problemler yaşayabilirsin, TUF serisi bazı modellerde de ısınma problemi mevcut. Aksine, Acer Nitro 16 serisinin panelleri bu fiyat aralığının en iyilerinden. Aynı zamanda işlemcide fabrika çıkışı sıvı metal uygulaması var, soğutması da oldukça iyi.

4 bin ücret daha verip hem 1TB hem de ekranı benim için daha uygun olanı almak yine daha mantıklı geliyor hocam, ASUS tarafında ROG veya TUF servisleri farklı mıdır değil midir bilgim yok fakat servis konusunda hiçbir zaman sorun yaşamadım her zaman mutlu ayrıldım. Ki servis problemi olmasa da dediğim gibi Acer almak istemiyorum. Acer, Monster, Casper aynı yere konacak markalar değillik durumu anlamadım, istemediğim markaları yazdım oraya herhangi bir kalite konusunda konuşmadım veya sıralamadım. İkna etmeye çalışmanıza gerek yok, detaylı isteklerimi yazdım. Apple isteyen kişiye zorla olum bak bu daha iyi diye zorlayarak Samsung önermek gibi oluyor bu gerek yok bu şekilde olmasına. Onun dışında TUF serisinin ısınma sorunu olduğunu biliyordum fakat hangi modellerde var fikrim yok, bu model hakkında pek kötü yorum görmediğim için forumlarda seçeneğim arasında tutuyordum. Biraz daha araştırıp belki TUF serisini çıkarabilirim aklımdan, teşekkür ederim yardımınız ve tavsiyeniz için.

Demek istediğinizi anlıyorum fakat yalnızca kişisel bir önyargıdan yola çıkarak bariz bir fırsatı kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Attıklarınıza dönecek olursak, hayır TUF önermem. ROG'a da kesinlikle o para verilmez, ayrıca işlemci bazında aşırı ısınma problemi var. Aşağıdaki linke bakın:

Daha ucuza 32GB DDR5 RAM + RTX 4070.

NOT: Yurt dışı link attığınız için yurt dışı link attım. Kendiniz getirmeyi mi düşünüyorsunuz yoksa orada mı ikâmet ediyorsunuz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı