4500-5000 TL telefon tavsiyesi

SunSet

Megapat
Katılım
17 Mayıs 2015
Mesajlar
7.896
Çözümler
59
5000 TL mümkünse geçmeyecek zorlamayacak ikinci el telefon tavsiyesi almak istiyorum. LG G4 vakası yaşatmayacak, kronik sorunu olmayan ekranda iz kalmayacak telefon tavsiyelerinizi bekliyorum. Biraz gezdim forumda genellikle S9+ veya S10 önerilmiş batarya da yenilersin deniliyor. Bu fiyatta sıfır telefonlara verilmeyeceğini de biliyorum. Şu an durum buna müsait bir seneye falan belki daha iyisini de alırım veya değiştiririm benim işim hiç belli olmaz şu anlık işlerimi çözecek güzel sorun yaşatmayacak telefon arıyorum. Günümüze ayak uydursun geri kalmayayım çok telefonu aldığımda.
@BERWAR hocam G4 için uyarmıştın zamanında o bozulalı bir kaç yıl oldu ondan şimdi Sony Xperia XA Ultra ile idare ediyorum bunun da kamera arızalandı, konum yanlış gösterme problemi var ve hafıza da düşük çok geri telefon. Ona göre bütçemi şimdilik geçmeyecek önerinizi alayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Kamerası normal
Batarya durumu iyi bakarsan iyi
Kamera normal

Ama telefonu 4 yıldır kullanıyorum bir kaç ay sonra 5 yıl olacak telefonun donma sayısı 10 u geçmemiştir hep de hafızam yüzde 95 dolu kullandım telefon donmuyor anlayacağın


Kamerası normal
Batarya durumu iyi bakarsan iyi
Kamera normal

Ama telefonu 4 yıldır kullanıyorum bir kaç ay sonra 5 yıl olacak telefonun donma sayısı 10 u geçmemiştir hep de hafızam yüzde 95 dolu kullandım telefon donmuyor anlayacağın
Ayrıca aşağıda siyah ve mavi seçimlerine bak fiyatları çok uygun
 
@Bilgisayaryorum yorumun için teşekkürler. Piyasa çok kötü, fiyat ederi 6k olan telefonlar 10k'a satıyorlar böyle rezillik yok. 5k etmeyecek teneke gibi telefonlarda çok. İkinci eli bile pahalı değerinden yüksek telefonlar da çok. Yarın telefoncuları gezeceğim yaşadığım yerde telefoncu bol büyük şehir yani. M52 fiyat performans idi zamanında A52s fiyatına çıkmış. A52 ve A52s bundan 3 ay önce 6k fiyatındaydı birden 10k çıkması komik. Iphone 7 de desteği kesilmiş kimisi donma takılma var diyor, yenilenmiş tellere de yan sanayi parça takıyor diyorlar. Hadi biraz 5k üstü zorlayayım adam gibi tel alayım diyorum genelde ikinci el olarakta S10 veya Iphone 8 öneriliyor. S10 özellik olarak hoşuma gitti, 8GB RAM, 128GB ROM ekranı, işlemcisi ve kamerası falan iyi anlaşılan ama bunların ekran yanığı kısa sürede olur mu Amoled yanığı kronik sorun var mı öğrenmek lazım. Memnun kalırsam iki yılda kullanırım telefonu verdiğimde parayı içimde şüphe ve problem kalmasın.
 
@BERWAR hocam bir diğer bu bütçelerde önerilen telefon Redmi Note 10S aldım. Türkiye garantili ikinci el olarak aldım 3-4 ay kullanılmış telefon. S10 serisinde S10E vardı garantisi yok ve AMOLED ekranın ömrü de saatli bomba gibi 3-4 yıllık telefon arkadaşımda AMOLED kullanan biri olarak AMOLED ömrü için yanaşmamı istemedi. Ekranları da pahalıydı baktım S10 serinin yanaşamadım. Redmi Note 10S kronik sorunu var mı nasıl telefon sizce?
 
AMOLED ekran pek değişen bir şey olmamış.
Aslında şöyle demek istedi ortalama AMOLED ekran ömürleri 4 - 5 yıl söyledi. Kendisi S7 Edge'i temiz kullanmıştı ve AMOLED ekran ömürlerine dikkat ederek 5. yılında ekran sizlere ömür olmuştu. Banada seneye ekran ölebilir ölmeyebilirde saatli bomba demişti S10 için. Şu an ki AMOLED ekran fakat 3-4 aylık kullanılmış 1.5 yıl garantisi var ve 2021 model diğeri 2019 modeldi sanırım S10 modeli.

Kullanıyorum ikinci telefon olarak şimdiye kadar bir sorunu göremedim.
LG G4 vakasından sonra dikkat ediyorum tabii siz daha iyi bilirsiniz telefonda lazımdı eskisi de arızalıydı hızlı alayım idarelik işimi görsün diye aldım alırken de sıfır alsam bu fiyata alınmaz düşündüm. Note 10S tavsiyelerde görünce birde garantisi olunca telefonu ön inceleme yapıp direkt satın aldım. Tabii 5-6 telefoncu gezdikten sonra aldım birde yandan hediyeler de aldım. Babamın teline şarj adaptörü, idarelik kulak içi kulaklık, sert kılıf ve kırılmaz cam taktırdım🙂
 
@BERWAR orası öyle hocam karşılaşmaz. Arkadaşta amiral gemisinden sonra orta segment Samsung telefona düştü. Bu zamanda yeni amiral gemisi telefon alınması zor parası olan alıyor zaten. Zorunlu ihtiyaç olunca laptop gibi fiyatları hızlı artıyor. Veya artık amiral gemisi alırsak garanti bitmeden satıp üst model alacağız yoksa sıfırdan zaman geçip satın almak daha zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı